Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Twierdza - co rozbudowywać?

kiramira

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Możecie napisać co rozbudować w twierdzy ? narazie mam drwala i kamieniołom na 1 poziomy :/ co dalej ? :)

Opublikowano

Rozbudowywuj przede wszystkim kopalnie klejnotów oraz skarbiec, zwiększa on miejsca w eq ;)

NIE RÓB KOPALNI KLEJNOTÓW!

Jest to najgłupsze co możesz zrobić...

Za jakość klejnotów odpowiada poziom kopalni i ilość sal rycerskich w gildii, ale w 90% to właśnie rycerze podnoszą nam statystyki w klejnotach.

Poziom kopalni zwiększa tylko czas oczekiwania na klejnot i koszty wydobycia.

Ludzie z mojej gildii czekają nawet po 9h na klejnoty +195 (+/-), a ja czekam 30 minut (10 poziom kwatery sporo skraca czas) i kopię klejnoty po 180 (+/-).

Ogólnie to warto rozwijać wszystko poza akademią i kopalnią klejnotów.

Opublikowano

Rozbudowywuj przede wszystkim kopalnie klejnotów oraz skarbiec, zwiększa on miejsca w eq ;)

Za jakość klejnotów odpowiada poziom kopalni i ilość sal rycerskich w gildii, ale w 90% to właśnie rycerze podnoszą nam statystyki w klejnotach.

Ludzie z mojej gildii czekają nawet po 9h na klejnoty +195 (+/-), a ja czekam 30 minut (10 poziom kwatery sporo skraca czas) i kopię klejnoty po 180 (+/-).

Zgodzę się, dodatkowo oczywiście lvl'ować cały czas twierdzę. PS. Dlaczego nie rozwijać akademii ? :)

Opublikowano

opłaca się w to bawić ? twierdza daje jakieś fajne bonusy ? nie znalazłem żadnej zmianki o korzyściach z twierdzy.

Opublikowano

Głównie chodzi o miejsce w ekwipunku i klejnoty, a żeby zrobić dobre klejnoty to prędzej czy później będziesz musiał dobrze rozwinąć twierdzę :)

Zgodzę się, dodatkowo oczywiście lvl'ować cały czas twierdzę. PS. Dlaczego nie rozwijać akademii ? :)

Nie to, że się nie opłaca, ale lepiej ją zostawić na sam koniec swojej kolejki ulepszania, bo nie daje wcale aż tak dużo, a czas na rozbudowę ma taki sam jak inne budowle :)

Opublikowano

opłaca się w to bawić ? twierdza daje jakieś fajne bonusy ? nie znalazłem żadnej zmianki o korzyściach z twierdzy.

Chociażby rozbudowa skarbca. Daje dodatkowe miejsca w plecaku, które przydają się później na jedzenie dla pupilów/kryształy/drewno/kamienie z eventów.

Opublikowano

Panowie! Z góry pytanie. O co chodzi z akademią? Coś tam jest napisane, że im większy poziom tym szybciej bohater zdobywa doświadczenie. Czy tu chodzi o naszą postać?

Opublikowano

Panowie! Z góry pytanie. O co chodzi z akademią? Coś tam jest napisane, że im większy poziom tym szybciej bohater zdobywa doświadczenie. Czy tu chodzi o naszą postać?

Tak, możesz z niej odbierać doświadczenie tak samo jak z chaty drwala drewno, czy kamienie z kamieniołomu. Exp idzie dla Twojej postaci i jest zależy od poziomu rozbudowania akademii/poziomu postaci.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...