Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

BSoD 0x0000001E podczas gry w LoLa

MistGunV3

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Od pewnego czasu w grze League of Legends załącza mi się bluescreen (0x0000001E), albo poprostu się restartuje komputer po 3 długich dźwiękach biosu. Znalazłem pare porad i głównie ludzie piszą o pamięci ram Ale najpierw chciałbym się kogoś tutaj zapytać bo większość tamtych tematów pochodzi z 2011 roku :) Chciałbym się zapytać czy jeśli to ram, to czy RIP? Wiem że mogło być gorzej ale jednak :p Jak ktoś ma jakiś pomysł to zapraszaam :D

Opublikowano

Owszem może to być ram, ale ja najpierw bym proponował aktualizacje sterowników - http://www.dobreprogramy.pl/Driver-Booster,Program,Windows,41956.html

Już zaczynam to robić! Dzięki :)

BTW. zrobiłem właśnie diagnostykę RAM'u i nie wykazało żadnego błędu, więc chyba ramy dobre?

//Edit: Zaktualizowałem wszystkie sterowniki (chyba z 8 było) były z 2012 roku, pisało extremly old :D A do niektórych rzeczy nie miałem w ogóle. Zobaczymy jak będzie teraz, odpalam lola :v

Opublikowano

Owszem może to być ram, ale ja najpierw bym proponował aktualizacje sterowników - http://www.dobreprogramy.pl/Driver-Booster,Program,Windows,41956.html

Już zaczynam to robić! Dzięki :)

BTW. zrobiłem właśnie diagnostykę RAM'u i nie wykazało żadnego błędu, więc chyba ramy dobre?

//Edit: Zaktualizowałem wszystkie sterowniki (chyba z 8 było) były z 2012 roku, pisało extremly old :D A do niektórych rzeczy nie miałem w ogóle. Zobaczymy jak będzie teraz, odpalam lola :v

Jeśli test ramu nic nie wykazał to dobrze. Teraz dalej problem będzie występował to albo dysk, albo system.

strange1.jpg

Opublikowano

W CMD wpisz verifier  i sprawdź sterowniki w trybie standardowym. 

Poszukaj memtest89, nagraj na pena i sprawdź pamięć, najlepiej wypnij wszystkie kości i wpinaj po jednej do testów kości.

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

Czym testowałeś pamięć?

Podczas włączanie komputera F8 klikałem, nie wiem jak to się nazywało.

To raczej nie możliwe, że po aktualizacji sterowników problem narasta. Czy ten problem występuje tylko w tej grze?

Nie, w każdej.

W CMD wpisz verifier  i sprawdź sterowniki w trybie standardowym. 

Nie wiem dokłądnie jak to zrobić, po włączeniu tego mam niby ten "Display about the currently verifed drivers" a w nim w Test Type mam szereg różnych nazw, a po lewo pisze że wszystkie wyłączone.

Poszukaj memtest89, nagraj na pena i sprawdź pamięć, najlepiej wypnij wszystkie kości i wpinaj po jednej do testów kości.

To dopiero będe mógł w poniedziałek, narazie jeszcze poczekam :0

//Edit: Do tego podczas wczorajszej próby wyszkoczył mi także błąd 0x0000050

Opublikowano

Tak btw. jaki to system?

W7 64 bit :p

Edit: Jeszcze raz się pytam, może to być wina systemu? Ponieważ czasami (tak jak teraz) gram od 4/5h i nie wylaczam kompa i wszystko jest ok.

//Edit2: Dzisiaj podczas przeglądanie internetu wyskoczył mi kolejny, inny BS... 0x000007E, więc tym bardziej myślę o wymianie windowsa :)

Opublikowano

Tak btw. jaki to system?

W7 64 bit :p

Edit: Jeszcze raz się pytam, może to być wina systemu? Ponieważ czasami (tak jak teraz) gram od 4/5h i nie wylaczam kompa i wszystko jest ok.

//Edit2: Dzisiaj podczas przeglądanie internetu wyskoczył mi kolejny, inny BS... 0x000007E, więc tym bardziej myślę o wymianie windowsa :)

Tak, spróbuj sformatować dysk.

strange1.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...