Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

To pierwszy serwer który ma aspekt którego mi brakowało od początków istnienia metin2 - SYSTEM GILDYJNY, czyli jakieś dunegony i różne tego typu rzeczy. 

Polecam Serwer ponieważ jako pierwszy ma innowacje na zupełnie innym poziomie :) 

<3<3<3<3<3 dla Technika <3<3<3<3<3

• Odpowiedzi 199
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

To pierwszy serwer który ma aspekt którego mi brakowało od początków istnienia metin2 - SYSTEM GILDYJNY, czyli jakieś dunegony i różne tego typu rzeczy. 

Polecam Serwer ponieważ jako pierwszy ma innowacje na zupełnie innym poziomie :)

<3<3<3<3<3 dla Technika <3<3<3<3<3

Naszym założeniem było wprowadzenie innowacji innych niż wszędzie. Nowości na wszystkich serwerach w Polsce ograniczają się w większości do dodania nowych przedmiotów do IS.

My postawiliśmy na wspólną rozgrywkę i rywalizację między gildiami. System aktywnych wrogów to pomysł na większą ilość wojen między gildiami. Oczywiście nie zapomnieliśmy też o

graczach, którzy grają solo. Na wszystkie dungeony (z wyjątkiem tego dla gildii) można wchodzić samemu, jednak bardziej opłacalne jest wykonywanie ich w grupie.

Pozdrawiam

9878314696279361524524.png

Opublikowano

Mieliście jakiś serwer już?

Jakie to pliki?

Może dodacie WW? Dungeony jakieś nowe bo mało ich?

Prosty serwer może być ciekawie. ;)

Zmieńcie nagrody za biologa bo biedne są, dajcie typu: PD, Bonus staly, Sztabki, coś takiego.

Są misję poboczne? Jak tak ile ich?

Opublikowano

Mieliście jakiś serwer już?

Jakie to pliki?

Może dodacie WW? Dungeony jakieś nowe bo mało ich?

Prosty serwer może być ciekawie. ;)

Zmieńcie nagrody za biologa bo biedne są, dajcie typu: PD, Bonus staly, Sztabki, coś takiego.

Są misję poboczne? Jak tak ile ich?

W takim składzie nie prowadziliśmy jeszcze żadnego serwera, ale każdy administrator ma doświadczenie w tym zakresie, gdyż był w zespole na innych serwerach.

Pliki są nasze własne, tworzone od czystych opartych na source i cliencie PL'a z 2015 roku.

Niektóre mapy z dungeonów są stare, niektóre nowe, ale sam sposób przejścia jest zmodyfikowany lub zupełnie zmieniony.

Co do nagród biologa, to już ktoś o tym wspominał i napisaliśmy, że podczas bety to ustalimy bo zmiana tego to chwila czasu.

Jest kilka "grup" misji, które ciągną się od początku do końca, ale jest też kilka takich informacyjnych i dodatkowych.

Pozdrawiam

Opublikowano

Jestem w team'ie od początku. Technik włożył w ten serwer dużo pracy. Bardzo miła atmosfera w ekipie serwera i mam nadzieję, że ruszymy pełną parą. 

Opublikowano

@Hyzir Co do biologa, to jest dodany panel boczny na niego? Bo bieganie i oddawanie po jednym itemku nie jest przyjemne na easy/medium. Albo dodać go w Panelu bocznym albo od razu oddawać wszystkie itemki.

ezgif-com-effects.gif

Opublikowano

@Hyzir Co do biologa, to jest dodany panel boczny na niego? Bo bieganie i oddawanie po jednym itemku nie jest przyjemne na easy/medium. Albo dodać go w Panelu bocznym albo od razu oddawać wszystkie itemki.

Hmm i w tej kwestii chyba trochę za bardzo się pośpieszyłem. Przygotowałem już cały quest, który określa drop przedmiotów i kamieni do biologa. Taki panel to dosyć prosta sprawa, ale wymagałoby skonstruowania całego systemu od początku. Dobrym rozwiązaniem byłoby oddawanie wszystkich itemków jednocześnie, ale wtedy psuje to działanie eliksiru poszukiwacza, który został już dopasowany do dropu. Ale propozycja godna uwagi. Raczej do bety nie dam rady

przygotować tego systemu od nowa, ale do startu jest jeszcze trochę czasu więc pomyślę. Na pewno rozważymy propozycję :)

Pozdrawiam

Opublikowano

Hmm i w tej kwestii chyba trochę za bardzo się pośpieszyłem. Przygotowałem już cały quest, który określa drop przedmiotów i kamieni do biologa. Taki panel to dosyć prosta sprawa, ale wymagałoby skonstruowania całego systemu od początku. Dobrym rozwiązaniem byłoby oddawanie wszystkich itemków jednocześnie, ale wtedy psuje to działanie eliksiru poszukiwacza, który został już dopasowany do dropu. Ale propozycja godna uwagi. Raczej do bety nie dam rady

przygotować tego systemu od nowa, ale do startu jest jeszcze trochę czasu więc pomyślę. Na pewno rozważymy propozycję :)

Pozdrawiam

Może faktycznie z oddawaniem całego dropu to niezbyt dobry pomysł. Skoro jest eliksir to lepiej niech zostanie oddawanie go pojedynczo. Dodaliście nowe poświaty dla broni i setów czy zostało stare, niezmienione?

ezgif-com-effects.gif

Opublikowano

Pozdrawiam

Może faktycznie z oddawaniem całego dropu to niezbyt dobry pomysł. Skoro jest eliksir to lepiej niech zostanie oddawanie go pojedynczo. Dodaliście nowe poświaty dla broni i setów czy zostało stare, niezmienione?

Do broni zostało standardowe, a zbroje wraz z poziomem ulepszania setów zyskują poświatę (jak widać na SS w prezentacji).

Opublikowano

Hyzir aka Andryw miał takie serwery jak: ishya.pl, Tevia, Ranos. Serwery te stały po około 2 miesiące. Niestety nie polecam.

~ Start w piątek bez bugów. ~

Opublikowano

Ładna prezentacja, przyjemna dla oka. Polecam ze względu na technika, jest kilka systemów zachęcających do gry. ;)

utn6x1b0watr.png

Opublikowano

Jako, iż wiele osób pyta mnie na PW o reklamę serwera to postanowiłem napisać coś tutaj.

Dla naszego serwera liczy się każdy kto nagrywa i przyczynia się do promocji serwera niezależnie od liczby widzów.
Głównie interesuje nas nie liczba subów a liczba wyświetleń na filmach. Jeszcze nie ustalaliśmy polityki dotyczącej
rozdawania SM oraz płacenia za nagrywanie, ale zrobimy to w najbliższym czasie i udostępnimy oficjalną informację.

Pozdrawiam

Opublikowano

Dungeony są skrócone typu jak było na Re*ori \ Co*ium ? że robi się je max 3minuty ? czy robi się je 10min+? chodzi mi o solo.

Opublikowano

Dungeony są skrócone typu jak było na Re*ori \ Co*ium ? że robi się je max 3minuty ? czy robi się je 10min+? chodzi mi o solo.

Hmm, to zależy który Dunegon. DT jest skrócone i robi się je jakieś 4/5 minut, smok jest też krótki, ale już następne to zależy od farta. Zadaniem na dungeonie jest np znaleźć prawidłowy kamień metin i jeśli ktoś go robi solo i ma pecha to może mu się zejść dłużej. Ogólnie ciężko mi jest to jednoznacznie określić.

Pozdrawiam

Opublikowano

Czy wy macie tu coś autorskiego jak na razie widzę wszystko to co na milionie innych serwerów w dodatku nawet prezentacja ma prawie taką samą szatę graficzną co inne. 

Opublikowano

Czy wy macie tu coś autorskiego jak na razie widzę wszystko to co na milionie innych serwerów w dodatku nawet prezentacja ma prawie taką samą szatę graficzną co inne. 

Masz rację, jeśli szukasz tutaj nowości z kosmosu (zapychaczy IS) to nie znajdziesz :) Wszystko to co na milionie serwerów? Mamy autorsko wykonany np. system gildii (ołtarze z bonusami, bank gildii, dungeon gildii) oraz wiele innych niby prostych ale naszym zdaniem znakomicie komponujących się ze sobą dodatków. Szata graficzna miała być prosta i pasować do wspaniałego klimatu tej gry gry, który niegdyś przyciągał tak wielkie rzesze ludzi.

Przez ten serwer ma przemawiać prostota, klarowność, wyrafinowanie - takie było założenie tego projektu. Wiem jednak, że nie każdemu może to pasować więc szanuję Twoje zdanie.

Pozdrawiam

Opublikowano

WoW !

Serwer jak najbardziej z*******y,byle start był bez dużej ilości bugów a będzie pompa :)

Pozdrawiam i Polecam

Opublikowano

a co wiecej mozna dodac do metina z 2007 roku ty k***a dysmozgu.

Opublikowano

Ciekawe ile postoi:P

skąd truta?

Postoi, postoi. Truta dropi z ripera lub lodowej wiedźmy. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...