Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

Błąd 0xc000007b przy uruchamianiu gry

lulaj111

Pytanie

Opublikowano

Witam! Mam problem właśnie z takim błędem jak próbuję uruchomić The Wolf Among Us. Za każdym razem wyskakuje "0xc000007b". Na początku brakowało jakiegoś pliku .dll po uzupełnieniu go  wyskakuje to. Net framework od 2.5 jest bodajże zainstalowany bo wcześniej też miałem problemy aż po 4.5. Wie ktoś jak to naprawić? Nie będę płacił "informatykowi" za naprawę 100zł  skoro to zapewne kilka kliknięć.

@Edit Directa 9 też instalowałem.

7 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

10 punktów za odpowiedź po grzyba Ci podzespoły.

Przejdź do C:Windows\System, odszukaj pliki MSVCR100.dll i MSVCP100.dll, a następnie je usuń. Teraz przejdź do C:Windows\System32, ponownie odszukaj powyższe pliki i jeśli je znajdziesz, również je usuń. Po wykonaniu tych czynności przejdź do folderu gry lub aplikacji, w której pojawia się błąd, otwórz folder, w którym znajdują się pliki DLL, wskaż pliki MSVCR100.dll oraz MSVCP100.dll i usuń je. Aby naprawić błąd, pobierz i zainstaluj Microsoft Visual C++ 2010 Redistributable Package (x86) dostępny w języku angielskim, który zawiera biblioteki Visual Studio 2010. Ponownie uruchom komputer i ciesz się prawidłowo działającą grą lub aplikacją. 

Pozwoliłem sobie skopiować z innej stronki, bo nie ma sensu wymyślać koła na nowo. Tu masz link do MVC++ 2010 RP 

jeśli masz system 32bit -> https://www.microsoft.com/en-US/download/details.aspx?id=5555

64bit -> https://www.microsoft.com/en-us/download/details.aspx?id=14632

Ewentualnie problem może występować z wyższymi wersjami MVC++ RP, jeśli to nie zadziała to trzeba będzie próbować z innymi, bo to ich głównie dotyczy błąd.

Opublikowano

10 punktów za odpowiedź po grzyba Ci podzespoły.

Przejdź do C:Windows\System, odszukaj pliki MSVCR100.dll i MSVCP100.dll, a następnie je usuń. Teraz przejdź do C:Windows\System32, ponownie odszukaj powyższe pliki i jeśli je znajdziesz, również je usuń. Po wykonaniu tych czynności przejdź do folderu gry lub aplikacji, w której pojawia się błąd, otwórz folder, w którym znajdują się pliki DLL, wskaż pliki MSVCR100.dll oraz MSVCP100.dll i usuń je. Aby naprawić błąd, pobierz i zainstaluj Microsoft Visual C++ 2010 Redistributable Package (x86) dostępny w języku angielskim, który zawiera biblioteki Visual Studio 2010. Ponownie uruchom komputer i ciesz się prawidłowo działającą grą lub aplikacją. 

Pozwoliłem sobie skopiować z innej stronki, bo nie ma sensu wymyślać koła na nowo. Tu masz link do MVC++ 2010 RP 

jeśli masz system 32bit -> https://www.microsoft.com/en-US/download/details.aspx?id=5555

64bit -> https://www.microsoft.com/en-us/download/details.aspx?id=14632

Ewentualnie problem może występować z wyższymi wersjami MVC++ RP, jeśli to nie zadziała to trzeba będzie próbować z innymi, bo to ich głównie dotyczy błąd.

Zrobiłem wszystko jak kazałeś i nic.. Do tego przy instalowaniu pliku z linku wyskakuje iż na kompie jest już ten program bądź jego nowsza wersja 

A newer version of Microsoft Visual C++ 2010 Redistributable has been detected on the machine.
Opublikowano

Eh, musisz odinstalować ten obecny MVC++ 2010 i zainstalować na nowo, żeby przywrócić te pliki, nie zauważyłem, że w tym poradniku kazali je usunać, a nie przemieścić do innego miejsca. Jak już będziesz to robił to sprawdź jakie roczniki MVC++ masz zainstalowane, możliwe, że którychś brakuje.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...