Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Zerwanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nie chce i nie mam siły opisywać tego co się stało i dlaczego nie mogę sobie po prostu poradzić mam myśli samobojcze była dla mnie wszystkim każdą myślą żyłem tylko dla niej byłem 1 raz tak szcześliwy trwało to 2 lata... Jak dalej żyj gdy w głowie takie myśli samobójcze...?

Opublikowano

Dlaczego piszesz to tutaj, gdzie zaraz ludzie zaczną pisać bzdury?

Zapisz się najlepiej do psychologa. Całe życie Cię jeszcze czeka, nie jedna miłość i nie jedno rozstanie. 

Opublikowano

Kontaktowałeś się z psychologiem? Porozmawiaj najlepiej z kimś zaufanym. Tutaj szybko wyłapiesz trolla w temacie i drwienie, więc więcej nieszczęścia w szczęściu.

Opublikowano

Kochać to także umieć się roz­stać. Umieć poz­wo­lić ko­muś odejść, na­wet jeśli darzy się go wiel­kim uczu­ciem. Miłość jest zap­rzecze­niem egoiz­mu, za­bor­czości, jest skiero­waniem się ku dru­giej oso­bie, jest prag­nieniem prze­de wszys­tkim jej szczęścia, cza­sem wbrew własnemu.

Opublikowano

Jak kochasz to musisz też potrafić się rozstać. 

Naprawdę tak ciężko znaleźć sobie jakieś hobby dzięki temu o tym zapomnisz? Też przez to przechodziłem a potem zacząłem mieć team w cs go i cieszę się z tego że zawsze coś tam pomacałem bo potrzebna mi była jak dziura w suficie z perkspektywy czasu widze

Opublikowano

Popatrz na to dojrzale.

Pogódź się z tym, aby nie żałować tego całego czasu zapamiętaj te dobre chwile, a te złe potraktuj jako doświadczenie, aby w przyszłym związku nie popełnić tych samych błędów lub do nich nie doprowadzić.

Opublikowano

Wiesz co, najlepiej pogodzić się z tym, ciężko się rozstać z osobą z którą spędzałeś praktycznie cały swój czas.. to jest kwestia przyzwyczajenia i silnej woli. Nie jest łatwo po prostu zapomnieć o niej, bo uczucia ciężko wyrzucić z siebie, a zapychanie sobie "tego" w inny sposób to też błąd, bo skumuluje się to w Tobie i pękniesz. 

Najlepiej czasami pomyśl o tym i zrozum to, przetwarzaj to, działaj z tym, aż sam w końcu przywykniesz do tej informacji. 

k4L2ZMS.png

Opublikowano

Możesz mieć myśli samobójcze ale towarzyszą też temu bolesne emocje, pamiętaj, że emocje nie są trwałe, prędzej czy później przestaniesz je odczuwać tak intensywnie, później w ogóle nie będziesz ich odczuwał a jeszcze później będziesz nawet radosny(potwierdzone naukowo, 100% ludzi, nawet Ci silnie chorzy psychicznie nie mają trwałych emocji). Ból, który teraz czujesz będzie za rok, dwa, przeszłością. Staraj się też myśleć obiektywnie, nie przez pryzmat swoich zwątpień ku swojej sytuacji życiowej, nie patrz na sytuację życiową bo zapomnisz o najważniejszej osobie w niej, Tobie i Twoich ulubionych zainteresowaniach i poglądach. Twoim powodem do życia jest realizowanie swoich hobby, jeśli owych nie masz, szukaj i poznawaj różne rzeczy aż w końcu znajdziesz coś co będziesz uwielbiał i przełożysz ku temu pasję. Jeżeli nie wiesz jak być obiektywny to krótka instrukcja, wyobraź sobie kompletnie obcą osobę w tej samej sytuacji co Ty i spróbuj zobaczyć na jej wybory/myśli/czyny w sposób bezstronny.

Opublikowano

"Ziomek, wybierz tą najlepszą, nie pierwszą lepszą, nie tą co wszyscy pieprzą...". Poproś jakiegoś ziomka z bickiem, żeby Cię sprowadził na ziemię. Ona ma Cię w dupie? Na razie to Ty się staczasz i to ona wygrywa, więc udowodnij coś przynajmniej sobie i pokaż, że nie jesteś gorszy. Ona się teraz świetnie bawi, a Ty płaczesz jak ciota. Idź pobaw się kobietami tak jak one bawią się Tobą...

Opublikowano

Idź pobaw się kobietami tak jak one bawią się Tobą...

Myślenie w taki sposób nie jest dobre, zarówno dla niego jak i dla właśnie innych kobiet. Nigdy, pod żadnym pretekstem nie powinno się bawić inną osobą. Nawet w takiej chwili jak ta. Co by było jakby każdy tak pomyślał? Błędne koło. 

Wracając do tematu... Poświęć trochę czasu dla samego siebie i poukładaj sobie wszystko. Zaakceptuj to, że tej osoby już przy Tobie nie ma i nie będzie. Jeśli popełniłeś jakieś błędy(a myślę, że tak na pewno było), to przemyśl co to mogło być, co mogłeś zrobić lepiej i zapamiętaj to. Nie sam fakt, tylko wynieś z tego wiedzę, nauczkę na przyszłość. Nie podchodź też do tej całej sytuacji na zasadzie "a j**** to wszystko, nie ma to znaczenia, pójdę się bawić będzie git" i w tym podobne sposoby. Jeśli tak do tego podejdziesz to w przyszłości zbierze to swoje żniwo, które wyraźnie będzie mogło się na Tobie odbić. Reasumując, daj sobie czas, przemyśl wszystko, przyj dalej. 

Opublikowano

Idź pobaw się kobietami tak jak one bawią się Tobą...

Myślenie w taki sposób nie jest dobre, zarówno dla niego jak i dla właśnie innych kobiet. Nigdy, pod żadnym pretekstem nie powinno się bawić inną osobą. Nawet w takiej chwili jak ta. Co by było jakby każdy tak pomyślał? Błędne koło. 

Zrozum, że taka jest mentalność tych jednostek, większość z nich sama się pcha, gdy nadejdzie odpowiednia pora. Każdy ma ponieść odpowiedzialność za własne błędy, więc niech robi ze szlaufem co chce, później one poniosą odpowiedzialność własnych błędów. Jeżeli ktoś na to zasługuje to można się bawić. Idąc Twoim "gdyby", a gdyby Putin nie rozpoczął agresji na Ukrainę, to nie zaanektowałby Krymu... "gdyby" nic nigdy nie wnosi do tematu. Istnieje jeszcze coś takie jak kobieta, ale nie myl ich ze zwierzętami.

Opublikowano

Zrozum, że taka jest mentalność tych jednostek, większość z nich sama się pcha, gdy nadejdzie odpowiednia pora. Każdy ma ponieść odpowiedzialność za własne błędy, więc niech robi ze szlaufem co chce, później one poniosą odpowiedzialność własnych błędów. Jeżeli ktoś na to zasługuje to można się bawić. Idąc Twoim "gdyby", a gdyby Putin nie rozpoczął agresji na Ukrainę, to nie zaanektowałby Krymu... "gdyby" nic nigdy nie wnosi do tematu. Istnieje jeszcze coś takie jak kobieta, ale nie myl ich ze zwierzętami.

Kolego, jakbyś zaznaczył, że chodzi Ci o jakieś byle dupy, to bym nawet nie odpisywał nic. Sądziłem, że chodzi Ci o to, żeby się po prostu zabawił teraz kobietami, gdzie sam mógłby w taki sposób zranić jakąś, która nie byłaby "zła" - wstałem 10min. temu ciężko znaleźć mi inne określenie, sens zachowany. xD Dalej już nie mam co się odnosić, bo sprawa wyjaśniona, zresztą nawet jakbym chciał to do tego z Putinem nie jestem w stanie się wypowiedzieć, bo nie siedzę w tym temacie totalnie, moja wiedza na ten temat stoi jak u 5 letniego dziecka w przedszkolu. ;p 

Choć sam nadal idę zasadą, że nie ma co ranić innych osób, w taki sposób, z takich pobudek, ale szanuję Twoje zdanie.

Opublikowano

Coś mało trolli. Czyżby poziom MPC szedł w górę?!

Czytałem kiedyś tą twoją historię. Myślałem, że się ogarnąłeś. No ale skoro już tyle czasu minęło, a ty dalej ryczysz, to jako specjalista pro psycholog MPC stwierdzam depresję (na poważnie).

Zadręczanie się mięsiącami jakąś sprawą to już raczej depresja. Idź lepiej do psychologa. Poważnie.

Gościu, ty sobie tą Roksanę czy jak jej tam odpuść. Może rzeczywiście ją kochałeś, najwidoczniej dziewczyna nie wie co traci. Nie zadręczaj się tym, naprawdę nie warto.

Potraktuj ten związek raczej jako doświadczenie, będziesz wiedział co robić w kolejnym aby i ten się nie rozpadł.

Samobójcy to innymi słowy tchórze - uciekają od swoich problemów odejmując sobie życie. Czyn ten jest także egoistyczny - czy pomyślałeś o twoich rodzicach, którzy także będą mogli popaść w depresję? W dodatku pomyślałeś o kosztach twojego pogrzebu?

A poza tym, skąd wiesz, że tam, po drugiej stronie będzie lepiej? Myślisz, że tam znajdziesz Boga czekającego na ciebie i wołającego: "Chodź do raju! Zasłużyłeś!"?

A teraz tak sobie pomyśl, co by było gdybyś po śmierci całą wieczność musiał oglądać jak twoja była spotyka się z innymi? Jakbyś to wszystko musiał widzieć? Chyba już wiesz, gdzie by było lepiej.

Przy okazji znajdź sobie jakieś hobby i wydzielaj endorfiny. Osobiście raczej nie zalecałbym "bawienia się" dziewczynami, jeżeli rzeczywiście trafisz na jakąś jebniętą to się w nią nie wkręcaj i tyle.

Pamiętaj, że nigdy nie można ani kochać za bardzo ani się przyzwyczajać za bardzo, bo ktoś kiedyś może cię zranić za bardzo.

Ogólnie podejrzewam, że te rady co tu wszyscy specjaliści razem ze mną piszą i tak zignorujesz i będziesz się dalej zadręczał. Prawdopodobnie ty chcesz, aby wszyscy za ciebie naprawili twoje problemy. Mówiąc wprost: rusz dupę, bądź facet, pozbieraj się do kupy i nie pierdol, że ci źle, bo każdemu zawsze jest, i pamiętaj, że mogło być gorzej i podejmij wreszcie tą j***** inicjatywę zamiast się użalać nad sobą.

Jeżeli nie jesteś tępy jak szpadel to raczej będziesz wiedział co robić. Trzeba wstać i iść dalej. Takie to trudne?

19.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...