Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Najpierw ewolucja czy power upowanie?

Arsenic

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dobra, ale czy mój jest perfect? jest tutaj 3x %. BTW. da sie sprawdzić, czy w przyszlosci vap bedzie perfect poprzez eevee?

graphic.png

Setup: GPU: EVGA GeForce GTX 970 SSC ACX 2.0+ 4GB GDDR5 256 bitCPU: Intel® Core™ i5-3330 3.00 GHz, Cooler: Intel BOX, PSU: Corsair CS550M 550W, RAM: HyperX Savage 2x8GB (16GB) 1600MHz --> 1333Mhz DDR3 CL9, MOBO: MSI H61M-P20 (G3), SSD: Crucial BX100 256GB, System: Windows 10 64bit

Gear: Monitor: Asus VG248QE 144hz 24', Mouse: Zowie FK2, Keyboard: CM Storm Quickfire TK Cherry MX Red, Mousepad: Razer Goliathus Speed Large, Headset: Steelseries Siberia v2 Red, Mouse Bungee: Zowie Camade Yellow

Opublikowano

Dobra, ale czy mój jest perfect? jest tutaj 3x %.

Nie pefect ale bardzo blisko, więc jak najbardziej, power up. Masz prawie po 100% w dwóch przypadkach. 

ezgif-com-effects.gif

Opublikowano

Vaporeon jest jednym z najlepszych, jak nie najlepszym Pokemonem na Gymy. Jeśli po sprawdzeniu IV i ogólnych statystyk masz je na perfect to nic tylko ulepszaj. 

do obrony na gymy zdecydowanie najlepszy snorlax drugi vaporeon a trzeci chansey wedlug mnie

Zapytam raz jeszcze, bo nie uzyskałem odpowiedzi. Jest sens to ulepszać? Czy to są dobre staty? Dodam, ze mój vaporeon waży 0.60kg :D  http://scr.hu/67nj/31ipf

Jeden z lepszych. Imo warty pakowania w neigo środków.

nie zachowuj sie eftar jak burak myslisz ze jak masz moda to ci wszystko wolno? z czym do ludzi

Opublikowano

Vaporeon jest jednym z najlepszych, jak nie najlepszym Pokemonem na Gymy. Jeśli po sprawdzeniu IV i ogólnych statystyk masz je na perfect to nic tylko ulepszaj. 

do obrony na gymy zdecydowanie najlepszy snorlax drugi vaporeon a trzeci chansey wedlug mnie

Zapytam raz jeszcze, bo nie uzyskałem odpowiedzi. Jest sens to ulepszać? Czy to są dobre staty? Dodam, ze mój vaporeon waży 0.60kg :D  http://scr.hu/67nj/31ipf

nie zachowuj sie eftar jak burak myslisz ze jak masz moda to ci wszystko wolno? z czym do ludzi

Nie mówiłem o obronie Gymów, tylko o ich zajmowaniu. Najlepszy ze wszystkich (oprócz legendarek, których nie ma jeszcze).

ezgif-com-effects.gif

Opublikowano

A to patrzeć się na te pierwsze dwa, czy na all? Nie kumam na co sie patrzeć przy tym IV.

graphic.png

Setup: GPU: EVGA GeForce GTX 970 SSC ACX 2.0+ 4GB GDDR5 256 bitCPU: Intel® Core™ i5-3330 3.00 GHz, Cooler: Intel BOX, PSU: Corsair CS550M 550W, RAM: HyperX Savage 2x8GB (16GB) 1600MHz --> 1333Mhz DDR3 CL9, MOBO: MSI H61M-P20 (G3), SSD: Crucial BX100 256GB, System: Windows 10 64bit

Gear: Monitor: Asus VG248QE 144hz 24', Mouse: Zowie FK2, Keyboard: CM Storm Quickfire TK Cherry MX Red, Mousepad: Razer Goliathus Speed Large, Headset: Steelseries Siberia v2 Red, Mouse Bungee: Zowie Camade Yellow

Opublikowano

Nie mówiłem o obronie Gymów, tylko o ich zajmowaniu. Najlepszy ze wszystkich (oprócz legendarek, których nie ma jeszcze).

no ja rozumiem ;) vaporeon no jest raczej najbardziej uniwersalny 

Opublikowano

A to patrzeć się na te pierwsze dwa, czy na all? Nie kumam na co sie patrzeć przy tym IV.

Battle rating i HP są ważne, aczkolwiek nie wiem co jest najważniejsze.

ezgif-com-effects.gif

Opublikowano

Burak? Bo napisałem prawdę? 

Nie rozumiesz o co chodzi... Naucz sie czytać chłopie ze zrozumieniem

To ty się naucz czytać ze zrozumiem lub przekazywać informacje tak, aby cię inni zrozumieli. W GO nie liczy się poziom pokemona tylko inne statystyki - CP. To nie jest ten sam model grindu co w konsolowych edycjach...

Dobra tylko już sie nie popłacz  :D Nie wiem jakim cudem taki ktoś dostaje range ,,exModerator'' co bardzo zle swiadczy o tym forum. Tyle ode mnie panie przemądrzały  ;)

Napisałem że nie da sie dokładnie sprawdzić ,,lvl'a pokemona'' na podstawie tego wykresu...( inaczej tego określić sie nie da)

Wyjaśnię ci jak krowie na rowie, jak debilowi.

Przyjebałeś się o to, że IV nie można do końca sprawdzić, bo nie nie można określić poziomu pokemona. To ci tłumaczę, że nie musisz tego znać do obliczenia IV, ale dalej k***a ciągniesz swój  wywód o poziom... Ja o czym innym i ty o czym innym.

P.S.

Naprawcie to forum bo łączy cytaty i post poszedł...

P.S.2

Gdyby był potrzebny to byłby stałym czynnikiem uwzględnianym przez kalkulator.

Opublikowano

To ty się naucz czytać ze zrozumiem lub przekazywać informacje tak, aby cię inni zrozumieli. W GO nie liczy się poziom pokemona tylko inne statystyki - CP. To nie jest ten sam model grindu co w konsolowych edycjach...

Dobra tylko już sie nie popłacz  :D Nie wiem jakim cudem taki ktoś dostaje range ,,exModerator'' co bardzo zle swiadczy o tym forum. Tyle ode mnie panie przemądrzały  ;)

Napisałem że nie da sie dokładnie sprawdzić ,,lvl'a pokemona'' na podstawie tego wykresu...( inaczej tego określić sie nie da)

Napisałeś:
Z tej strony nie da sie za bardzo dokładnie sprawdzić IV bo nie do końca wiadomo jaki lvl ma Pokemon
To ci odpowiadam, że do wyliczenia IV w POKEMON GO nie potrzeba uwzględniać poziomu pokemona. I znowu mi wyjeżdżasz z tym poziomem... Więc to Ty plączesz się. Nawet ci pokolorowałem fragment, do którego się odnosiłem. Gdzieś mam twoją bolączkę o ten poziom, wie.c idź gdzie indziej z tym offtopem.

Napisałeś:
Z tej strony nie da sie za bardzo dokładnie sprawdzić IV bo nie do końca wiadomo jaki lvl ma Pokemon

Naspamiłeś tak ze nie da sie nic przeczytac, sam chyba nie wiesz o co Ci chlopie chodzi :D

Czego ty nie rozumiesz w tamtym zdaniu? Nie zawsze widac który przedział masz zaznaczyć np: 670-857 czy np: 682-872 przy wyższych lvl'ach postaci( gdzieś tak od 20) 

Teraz już rozumiesz czy dalej problemy jakieś?

Opublikowano

Naspamiłeś tak ze nie da sie nic przeczytac, sam chyba nie wiesz o co Ci chlopie chodzi :D

Czego ty nie rozumiesz w tamtym zdaniu? Nie zawsze widac który przedział masz zaznaczyć np: 670-857 czy np: 682-872 przy wyższych lvl'ach ( gdzieś tak od 20) 

Teraz już rozumiesz czy dalej problemy jakieś?

Nie ja. To zjebany silnik łączący kilka cytatów, jeżeli klikniesz tryb bb-code.

Jakoś nie napisałeś tego tutaj:

Z tej strony nie da sie za bardzo dokładnie sprawdzić IV bo nie do końca wiadomo jaki lvl ma Pokemon
Więc nie dziw się, że nie wiedziałam, o co ci chodzi. Następnym razem wezmę kryształową kulę.

tl;dr
Czekać na update(?).
Opublikowano

Trochę tego nie ogarniam.  co za różnica jakie pokemon ma CP startowe jak każdego można doprowadzić do max cp przez powerlv. Złapie się snorlaksa np. 150 cp to czym on się różni od takiego który ma 2000cp startowego prócz tego że na tego pierwszego trzeba wydać parenaście cukiereczków? Jeśli się mylę to mi ktoś to wytłumacz;d

mając takiego dragonira http://i.imgur.com/Vo8IshD.png jestem lepszym trenerem  :D  od innych, czy po prostu każdy może tego poka doprowadzić do takich statystyk??

Opublikowano

@up Dragonite. LOL

graphic.png

Opublikowano

@up Dragonite. LOL

To jakiś sztos jest?;d

Raczej.

A potrafiłbyś odpowiedzieć na pytanie które zadałem 2 posty wcześniej?

Opublikowano

Raczej.

@Edit da sie sprawdzic, czy eevee bedzie wykokszona na next evolucji?

graphic.png

Opublikowano

Trochę tego nie ogarniam.  co za różnica jakie pokemon ma CP startowe jak każdego można doprowadzić do max cp przez powerlv. Złapie się snorlaksa np. 150 cp to czym on się różni od takiego który ma 2000cp startowego prócz tego że na tego pierwszego trzeba wydać parenaście cukiereczków? Jeśli się mylę to mi ktoś to wytłumacz;d

mając takiego dragonira http://i.imgur.com/Vo8IshD.png jestem lepszym trenerem  :D  od innych, czy po prostu każdy może tego poka doprowadzić do takich statystyk??

Każdy pokemon ma bazowe statystyki: atak, def i stamina.

Statystyki te są stałe dla danego rodzaju pokemona, czyli np. każdy Dragonite bazowo ma 250atk, 212 def i 182 staminy. Jednak oprócz bazowych statystyk, każdy pokemon dostaje losowo bonusowe statystyki od 0 do 15 do każdej. 

IV to właśnie poziom tego bonusu. Najgorszy, czyli 0% będzie oznaczało, że pokemon nie dostał żadnego bonusu, a 100% oznacza, że ma 15 w każdej.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...