Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

Folder "Mój Komputer" - Windows 10

122123

Pytanie

Opublikowano

Witam.

Tak jak w temacie.

Otóż chodzi mi o folder "Mój Komputer".

Gdy chcę go włączyć muszę poczekać dosłownie z 3minuty , aby wszystko się załadowało.

[Poniżej screen]

http://www35.zippyshare.com/i/tcclZwzK/4946393/Nowy%20obraz%20mapy%20bitowej.bmp

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

To samo mam z panelem sterowania.

Laptop windows 10

Pozdrawiam,122123

10 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Od dawna tak masz?

Może to być albo zasyfiony komp, albo umierający dysk.

Zrób na wszelki wypadek logi http://www.mpcforum.pl/topic/1364875-jak-wykona%C4%87-logi/?p=12866201#entry12866201. Sprawdź również kontrolkę od dysku jeśli to jest laptop, jeśli bardzo często mruga lub co gorsza świeci się cały czas to raczej problem leży w dysku. Możesz go sprawdzić za pomocą np. HD Tune/CrystalDiskInfo.

Opublikowano

Przy laptopach jest ikonka od dysku. Zależnie od modelu ma rożne położenie, zazwyczaj ma taki znaczek walca.

diodki2.jpg 

Druga od prawej. Czasem są takie 3 talerze, musisz popatrzeć.

Opublikowano

Od dawna tak masz?

Może to być albo zasyfiony komp, albo umierający dysk.

Zrób na wszelki wypadek logi http://www.mpcforum.pl/topic/1364875-jak-wykona%C4%87-logi/?p=12866201#entry12866201. Sprawdź również kontrolkę od dysku jeśli to jest laptop, jeśli bardzo często mruga lub co gorsza świeci się cały czas to raczej problem leży w dysku. Możesz go sprawdzić za pomocą np. HD Tune/CrystalDiskInfo.

Ja p******e co Ty k***a człowieku bredzisz?

Wbij sobie do tej pustej głowy że jak kontrolka np. mruga to dysk odczytuje i zapisuje i musi k***a mrugać a jeśli ciągle świeci to wbij sobie do głowy że robi coś z wykorzystywaniem dysku czyli odczyt i zapis w tym samym momencie a inaczej mówiąc np. kopiujesz z partycji C na partycje D jakiś plik np. 100mb to ona będzie ciągle świecić i od czasu do czasu przerywać tak będzie.

Świeci się ciągle.

A co do logów już się robią xD

E tam, nie potrzebne logi, amatorskie te logi będą ;-)

Reszta chodzi prawidlowo.

Także gdy włączę system ikony folderow,gier itp nie ładują się.

Ahm, zatem zrobiłeś upgrade z innego windowsa lecz poniektóre dyski są zablokowane..

Ale jak to naprawić?

No cóż, wejdź w ustawienia i tam masz "Aktualizacja i zabezpieczenia" i potem wybierz "Odzyskiwanie" i tam będziesz miał uruchomienie zaawansowane i wybierz to a potem uruchomi Ci się coś i tam poszukaj coś o naprawie windowsa ;-) pewnie wywali błędem "Dysk na którym zainstalowany jest Windows, jest zablokowany. Odblokuj dysk i spróbuj ponownie" także wtenczas najlepszym sposobem będzie reinstall windowsa, także będzie takowa opcja tam że tam będzie pisać" zainstaluj od nowa system" czy coś w ten deseń i po problemie lecz fakt stracisz dane z partycji C czyli wszystko co np. było na Pulpicie.

Jak jesteś z Warszawy to mogę pomóc na miejscu.

Pozdrawiam.

Pomogłem ? klik up to Like ;D ( Lubię to ! ) xD

300 postów-> 10.10.2013 godz. 9:00
400 postów-> 19.10.2013 godz. 9:00

Opublikowano

A Ty sobie wbij do głowy, że jak ta kontrolka ciągle mruga, nawet jak teoretycznie nic się nie dzieje to normalne nie jest. Co do logów, mam rozumieć, że Ty jesteś wróżbitą i potrafisz pomóc na odległość bez żadnych informacji, tak? Po coś kazałem mu zrobić logi i skan dysku. Jak jesteś takim ekspertem, że dla Ciebie rozwiązaniem jest reinstall całego systemu to proszę Cię - nie pogrążaj się. 

Co jeszcze od kontrolki, u mnie przy zdrowym dysku mrugnie raz na jakiś czas, jak dysk zdychał to świeciła się bez przerwy. Ale tak, pewnie 24/7 kopiowałem pliki, to na pewno było to. 

Opublikowano

Witam.

Tak jak w temacie.

Otóż chodzi mi o folder "Mój Komputer".

Gdy chcę go włączyć muszę poczekać dosłownie z 3minuty , aby wszystko się załadowało.

[Poniżej screen]

http://www35.zippyshare.com/i/tcclZwzK/4946393/Nowy%20obraz%20mapy%20bitowej.bmp

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

To samo mam z panelem sterowania.

Laptop windows 10

Pozdrawiam,122123

Mój komputer, panel sterowania, a reszta? Reszta chodzi prawidłowo?

strange1.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...