Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Co się dzieje po śmierci?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.
Takie trochę creepy pytanie, ale domyślacie się co się dzieje po śmierci?

Z racji iż jesteśmy z mięsa ( brzydko mówiąc ) to mam wrażenie że po śmierci jest czarno wszędzie i tak kończy się życie.

Ciekawi mnie to więc piszcie, pozdrawiam.

• Odpowiedzi 50
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Każdy ma swoją opinię na ten temat ale najbliższa wersja skierowana w stronę nauki mówi o reinkarnacji. Po śmierci, istnieje opcja, że dusza przemieszcza się z nieokreśloną prędkością przez czarne dziury czy coś takiego do innych wszechświatów, do nowo-narodzonego ciała ;_;

Opublikowano

Każdy ma swoją opinię na ten temat ale najbliższa wersja skierowana w stronę nauki mówi o reinkarnacji. Po śmierci, istnieje opcja, że dusza przemieszcza się z nieokreśloną prędkością przez czarne dziury czy coś takiego do innych wszechświatów, do nowo-narodzonego ciała ;_;

Bardziej przez tunel czasoprzestrzenny, jak miniesz horyzont zdarzeń to z Ciebie nic nie ma, więc opcja, że są tam portale/drogi do innych wszechświatów/wymiarów jest raczej niska.

Opublikowano

Może reinkarnacja, a może po prostu gryziesz piach. Ja sam wierzę w reinkarnację. 

internet to nie jest jakis oddzielny swiat gdzie ludzie zapomnieli o swoich emocjach

Opublikowano

Nie dowiesz się dopóki nie umrzesz. Myślę, że każdy kiedyś miał myśli co się stanie gdy umrzemy i wtedy doświadczamy dziwnego uczucia. Bo to w sumie takie ciekawe pytanie co się stanie, tak po prostu stracimy świadomość i niczego nigdy więcej nie poczujemy? Myślę, że większość z nas kiedyś doświadczyło Deja Vu, nigdy w sumie nie czytałem od czego to zależy ale jest to bardzo ciekawe zjawisko. Tak samo to, że mózg wykorzystujemy tylko w jakimś tam małym %, ciekawe co by było gdybyśmy wykorzystywali 100%  :v

W ogóle to można też pomyśleć, że skoro wszechświat jest nieskończenie duży to gdzieś tam istnieje w ch*j światów równoległych do naszego na których istnieją dokładnie te same osoby i czynności wykonywane przez te osoby odbywają się na pierdyliard różnych sposobów. Wiem, że trudno jest takie coś sobie wyobrazić ale jest to możliwe. Wybujałą mam wyobraźnię  :v

Opublikowano

Jeśli jest coś takiego jak reinkarnacja to oznacza tylko ,że ludzkie życie nie ma kompletnie żadnego sensu.

Sęk w tym, że jak ta reinkarnacja naprawdę istnieje, to nigdy nie będziesz jej świadomy. Ale masz rację. Ludzkie życie jest bezwartościowe.

internet to nie jest jakis oddzielny swiat gdzie ludzie zapomnieli o swoich emocjach

Opublikowano

Jak bedziesz grzecznym dzieckiem i bedziesz wierzyć w Pana Boga Naszego Jedynego to pójdziesz do nieba naszego jedynego, a jak będziesz złym dzieckiem to diabeł cie kosą jebnie a potem widłami nadzieje zabierając cie do piekła

Opublikowano

Jeśli jest coś takiego jak reinkarnacja to oznacza tylko ,że ludzkie życie nie ma kompletnie żadnego sensu.

Sęk w tym, że jak ta reinkarnacja naprawdę istnieje, to nigdy nie będziesz jej świadomy. Ale masz rację. Ludzkie życie jest bezwartościowe.

Jest film dokumentalny o chłopcu który pamięta swoje dawne życie ;')

<p>.

Opublikowano

Podaj nazwę

Opublikowano

Podaj nazwę

https://www.youtube.com/watch?v=rCIWEY8W9nI

<p>.

Opublikowano

Nie dowiesz się dopóki nie umrzesz. Myślę, że każdy kiedyś miał myśli co się stanie gdy umrzemy i wtedy doświadczamy dziwnego uczucia. Bo to w sumie takie ciekawe pytanie co się stanie, tak po prostu stracimy świadomość i niczego nigdy więcej nie poczujemy? Myślę, że większość z nas kiedyś doświadczyło Deja Vu, nigdy w sumie nie czytałem od czego to zależy ale jest to bardzo ciekawe zjawisko. Tak samo to, że mózg wykorzystujemy tylko w jakimś tam małym %, ciekawe co by było gdybyśmy wykorzystywali 100%  :v

W ogóle to można też pomyśleć, że skoro wszechświat jest nieskończenie duży to gdzieś tam istnieje w ch*j światów równoległych do naszego na których istnieją dokładnie te same osoby i czynności wykonywane przez te osoby odbywają się na pierdyliard różnych sposobów. Wiem, że trudno jest takie coś sobie wyobrazić ale jest to możliwe. Wybujałą mam wyobraźnię  :v

Mózg jest wykorzystywany w 100%, to, że wykorzystujemy go w 10 czy tam iluś procentach to bujda.

Opublikowano

@f4lcon kiedyś oglądałem film dokumentalny o skomplikowanym działaniu mózgu i o tym, że wykorzystuje tylko mały % swoich możliwości. Co prawda nie ma żadnych podważalnych dowodów na to, że mózg wykorzystuje ileś tam % swoich możliwości ale na pewno nie jest to 100%. Fakt, każda część mózgu za coś odpowiada ale jego możliwości nie da się sprawdzić. 

Opublikowano

Wszystko jest bardziej realne niż niebo i piekło.

Albo reinkarnacja albo nic nie będzie, ale Ty nie będziesz tego nawet odczuwał ani wiedział. Coś jak wymazanie.

VNp6c2U.png

Opublikowano

Móżdżek jeszcze odczuwa wszystko po śmierci przez 7 minut. Nie wiem czy może to mieć jakiś wpływ na to, co dzieje się po samym wyłączeniu mózgu. Nie wierze w żadne reinkarnacje, boga itd. ale ciekawie by było z reinkarnacją.

"Człowiek człowiekowi człowiekiem, a kiwi kiwi kiwi" ~ Paulo Coelho

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...