Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

MPC cleaner jak usunąć?

mR.LoL?

Pytanie

Opublikowano

Tak jak w temacie. Jest to wirus, który zainstalowałem niechcący pobierając coś pewnie i przy instalacji nie odznaczyłem. Problem polega na tym, że antywirusy i programy usuwające adware nie dają rady. Wirus siedzi jako program, którego plików nie da rady usunąć w rejestrze też jest nietykalny. Ktoś coś? Bo już mnie wkurza to, że co chwilę wyświetla mi jakieś durne reklamy, gdy klikam gdzieś na stronie.

11 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Miałem ten sam program. Logi nic nie dały, ADWclener nic. Zawsze go odinstalowywałem, i po ponownym uruchomiony znowu go miałem, potem już w ogóle go nie mogłem odinstalować. Zrobiłem format i po problemie. Może ktoś Ci pomoże, ale to jest bardzo upierdliwy program.

Opublikowano

Pobierasz to http://www.novirusthanks.org/products/registry-deleteex/.

Usuwasz przy użyciu tego programu te 3 klucze, każdy z osobna.

HKLM\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\MPCBase
HKLM\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\MPCKpt
HKLM\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\MPCProtectService

Otwierasz sobie menedżer zadań i szukasz tam bodajże 2 procesów MPC Cleanera, zorientujesz się, które to. PPM > Otwórz lokalizację pliku. Powinien otworzyć Ci się folder MPC Cleanera (dla obu procesów o ile pamiętam są dwa osobne) szukasz tam uninstallera i lecisz z tematem. Uważaj tylko co klikasz, bo duży przycisk nie zawsze oznacza to co chcesz. Jak masz problemy ze znalezieniem przez menedżer poszukaj sam w katalogach Program Files i Program Files (x86).

Opublikowano

Folder tego programu jest podpisany pod grupę "Wszyscy". Żaden program tak nie ma. Może da się jakoś zmienić uprawnienia i po prostu DELETE?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...