Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

i7 6700k wysoka temperatura

Dhel

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, złożyłem sobie przed wczoraj kompa, i przy grach procek grzeje się do 67 stopni czasami nawet do 72 jest to i7-6700k 4.0 chłodzi go NOCTUA NH-U9B, pasta została nałożona stylem na krzyż, zasilacz to Be Quiet! Pure Power BQT L8-CM-630W natomiast płyta główna Płyta główna MSI Z170A PC MATE s1151 Z170, posiadam tylko dwa wentylatory które wdmuchują powietrze i jeden który wydmuchuje. Radiator jest ustawiony że jeden wiatrak wdmuchuje a drugi wydmuchuje w stronę kratki. Co może być przyczyną tak wysokiej temperatury ?

80686462307450529549.png

Opublikowano

Co może być przyczyną tak wysokiej temperatury ?

Pewnie obciążenie. Bez przesady 67-72 stopnie pod obciążeniem to nie jest tragedia, szczególnie kiedy na dworze jest ciepło (przynajmniej u mnie). Myślałeś, że podczas grania będziesz miał 50 stopni  ^^?

Opublikowano

Co może być przyczyną tak wysokiej temperatury ?

Pewnie obciążenie. Bez przesady 67-72 stopnie pod obciążeniem to nie jest tragedia, szczególnie kiedy na dworze jest ciepło (przynajmniej u mnie). Myślałeś, że podczas grania będziesz miał 50 stopni  ^^?

Jestem trochę przewrażliwiony, myślałem że zasilacz za dużo prądu dostarcza do procesora czy coś.

Opublikowano

Jakby Ci się przegrzewał to byś odczuwał to w postaci spadku wydajności lub wyłączenia się komputera. Te temperatury są dopuszczalne przy sporym obciążeniu, a takie mogą generować gry, szczególnie te nowsze tytuły.

Opublikowano

Jakby Ci się przegrzewał to byś odczuwał to w postaci spadku wydajności lub wyłączenia się komputera. Te temperatury są dopuszczalne przy sporym obciążeniu, a takie mogą generować gry, szczególnie te nowsze tytuły.

No tak, lecz im wyższa temperatura tym spada żywotność procesora jeśli się nie mylę.

Opublikowano

No tak, lecz im wyższa temperatura tym spada żywotność procesora jeśli się nie mylę.

Procesory to jedna z najrzadziej psujących się rzeczy w komputerach. Twoja temperatura jest ok. Spokojnie.

Moje Konsole:

PS3 FAT CECHL04 YLOD - CFW DARKNET 4.66 V1.02 CEX

PS3 SLIM CECH-2004A YLOD- CFW REBUG 4.76.1 + COBRA 7.2 + WebMAN MOD 1.43.21 REBUG EDTION DEX

PS3 SLIM CECH-2504B - CFW REBUG 4.81.2 + COBRA 7.5+ WebMAN MOD 1.45.09 CEX

XBOX ONE S

Mój komputer:

Procesor: Ryzen 5 2600, Płyta Główna: MSI X470 Gaming Pro Carbon, Karta Graficzna: Sapphire RX 5700 XT Nitro+Zasilacz: Seasonic Focus Plus Gold 650W, SSD: ADATA SX8200 Pro 256GB + Crucial MX500 250GB, HDD: HGST 500GB + HGST 500GB + TOSHIBA 1TB, Obudowa: BeQuiet Silent Base 601, Chłodzenie: NZXT Kraken X62,
RAM: 4x 4GB HyperX DDR4 2133MHz CL14 (OC 3000MHz CL16)

DAC: Audiotrak Prodigy Cube Black Edition, Słuchawki: ISK MDH8500, Głośniki: EDIFIER R1280DB, Mikrofon: Trust Starzz

Opublikowano

Procesory to jedna z najrzadziej psujących się rzeczy w komputerach. Twoja temperatura jest ok. Spokojnie.

Dzięki wielkie!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...