Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

GPS Signal Not Found

Dzienny

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, zainstalowałem dzisiaj pokemony na Huawei P8 Lite (Android 6.0) i niestety cały czas wyskakuje mi ten error, przez co nie mogę normalnie korzystać z aplikacji. GPS włączony (wysoka dokładność), internet jest, aplikacja ma uprawnienia do lokalizacji, to mock coś tam jest wyłączone w opcjach programistycznych (a przynajmniej ja takiej opcji nie widzę).

Dołączam przy okazji screena jak to u mnie wygląda w grze (nie wiem, czy to coś da; co jakiś czas pojawia się na górze "GPS Signal Not Found"):

927801468457360904952.png

Opublikowano

Też chcę 6.0 na p8 lite :c

Na lte to samo? Ogólnie w innych apkachgps dobrze działa?

W nawigacji działało ok. Na lte też nie działa. Jak chcesz 6.0 na p8 lite to zainstaluj, co za problem, skoro nie trzeba nawet bootloadera odblokowywać.

@up nie mam w ogóle takiej opcji.

Opublikowano

Na niższym Androidzie na P8 Lite śmiga aż miło z dokładnie takimi ustawieniami jak mówiłeś, hmmm. Ten problem występował tylko, gdy wyłączone mieliśmy wspomaganie GPS poprzez internet z danych kamórkowych. Dziwna sprawa u Ciebie.

A swoją drogą jak spisuje się 6.0 na P8 Lite? Warto? Bo słyszałem różne opinie ;)

Opublikowano

Na niższym Androidzie na P8 Lite śmiga aż miło z dokładnie takimi ustawieniami jak mówiłeś, hmmm. Ten problem występował tylko, gdy wyłączone mieliśmy wspomaganie GPS poprzez internet z danych kamórkowych. Dziwna sprawa u Ciebie.

A swoją drogą jak spisuje się 6.0 na P8 Lite? Warto? Bo słyszałem różne opinie ;)

Warto, bo jest szybszy, stabilniejszy i otrzymuje czasami aktualizacje.
Opublikowano

Dzienny, mi pomogło wyłączenie transferu danych i włączenie Wi-Fi. Tylko że to jest niepraktyczne ;c

Na włączonym Wi-Fi i transferze danych, gdzie internet jest ściągany z transferu, nadal działa.

Opublikowano

Problem chyba rozwiązał się sam, trochę pochodziłem i w końcu złapało sygnał i działa już wszędzie poza niektórymi budynkami, więc raczej git.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...