Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Evoken

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wiem, wiem. Jeszcze w styczniu miałem dać znać coś więcej, ale przedłużyło się ze względu, że czekałem na jedną, ważną informację, a mianowicie, kiedy kupię nowy komputer i wypuszczę moje pierwsze filmy. Jako, że już wiem kiedy to nastąpi to najbliższą aktualizację tematu wstawię przed walentynkami.

TL;DR: Nie umarłem, projekt żyje.

"Moja pasja to... moje życie to, to tworzywo co wnika w tętnice, tym oddycham i stawiam krzyżyki wróżbitom co wczesne wróżyli mi znicze"

• 2 miesiące temu...
  • Odpowiedzi 65
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Wróciłem do budowania stolicy Askary, której screeny już tutaj wrzucałem. Pomyślałem, że w sumie to czemu by nie wrzucać tutaj zdjęć z postępów prac nad owym fragmentem mapy.

Pracuje jeszcze nad murami i wieżami, w końcu się za to wziąłem więc za niedługo pokażę całość i spróbuję uchwycić całe miasto na jednym zdjęciu, jeśli tylko mi się uda p4-biggrin.png

El965Mi.jpg

Jakoś na wakacjach założę odrębny temat związany już stricte z filmami i serią o Strażnikach Askary. Tam też podam wszystkie szczegóły jeśli chodzi o pomoc itd. Pierwsze filmy na pewno pojawią się w tym roku. Na razie stawiam na koniec października/początek listopada.

"Moja pasja to... moje życie to, to tworzywo co wnika w tętnice, tym oddycham i stawiam krzyżyki wróżbitom co wczesne wróżyli mi znicze"

Opublikowano

Obie wieże właśnie ukończyłem.

lh3o5Uu.jpg

kO4koZY.jpg

Ta duża wieża to połączenie wieży obronnej oraz świątyni boga harmonii, tego neutralnego, odpowiednika Adanosa. Jako, że owa stolica jest zarządzana przez paladynów to główna część mieszkańców wyznaje Ishonna (odpowiednika Innosa). Ale wyznawcy obu bóstw tolerują i szanują się nawzajem dlatego ludzie wierzący w boga harmonii również mają swoją kaplicę w mieście.

W centrum miasta za to znajdzie się świątynia Ishonna, która jest znacznie większa i której poświęcono więcej uwagi.

Ta druga wieża jest już bardziej przystosowana do obrony przed napastnikami i różni się od wszystkich innych wież w okolicy.

NFrvsl2.jpg

• 9 miesięcy temu...
Opublikowano

Za niedługo dam znać coś więcej

Mury miasta

Spoiler

KQ0puns.jpg

GCEigTC.jpg

PTkps2O.jpg

5H2mJJA.jpg

S7moibE.jpg

CAWBBXy.jpg

Opactwo

Spoiler

17oSFDB.jpg

NfnTVQe.jpg

L1Gq2sJ.jpg

SsjToGF.jpg

Jak duże to miasto będzie:

Spoiler

Uh8ulhI.jpg

ZWzxolE.jpg

zm41Mjz.png

Opublikowano

Niesamowita mapa, widać duży wkład pracy :)

jo pitole ale bede groł

post-1403164-0-73516200-1494665974.png

Opublikowano

Jeszcze przed wakacjami powinny pojawić się cztery filmy, a dwa z nich głównie w tym o to lesie. Mapę rpg wciąż mam zamiar kontynuować, ale na wyższą wersję Minecrafta.

7PKUhEl.jpg

Może macie jakieś pomysły co dodać w takim lesie?

Opublikowano

Za jakieś dwa tygodnie zrobię nowy temat odnośnie mojego kanału i serii fabularnych, a ten wątek zostawię już tylko na sprawy związane z mapką RP. Mogę już teraz dać znać, że mapa będzie na najaktualniejszą wersję minecrafta z tylko dwoma modami tj. Conquest Reforged oraz Custom NPC ;)

(Kolejne screeny lasu... już prawie ukończony)

EkCUAsM.jpg

vJjHaCS.jpg

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Za 2-3 dni wstawię taki luźny filmik gdzie zachęcam do podkładania głosu i chodzę sobie po jednej z lokacji, łapcie parę screenshotów :)

Wieża starego alchemika

Spoiler

LUCgkvc.jpg

tdQLUxS.jpg

4hikQBi.jpg

bc6F4ej.jpg

eJWuEeh.jpg

I ciemną nocą

Spoiler

vZTzijx.jpg

GckbamE.jpg

8HXkJze.jpg

Opublikowano

Film informacyjny postanowiłem na razie odpuścić, ale może do poniedziałku uda się wypuścić taki film testowy, żeby posprawdzać parę rzeczy (jeśli wszyscy do tego czasu nagrają te parę kwestii:) ). Film będzie fabularny, jednak z perspektywy pierwszej osoby i dubbingu będzie raczej mało dlatego nie będzie pod względem fabularnym jakiś wyszukany. A następnie zaczynam klecić pierwszy film fabularny z prawdziwego zdarzenia, który myślę że wam się spodoba

oK3Bpqa.png

Opublikowano

Film testowy wyszedł całkiem długi i przez to rozciągnięty, ale nie chce mi się nagrywać tego od nowa (W końcu to film testowy), powinien pojawić się jutro.

Tutaj jedna ze scen :)

mgmF1YL.jpg

Opublikowano

Film został już nagrany

Jeśli chodzi o filmy to otworzyłem ku temu nowy temat i teraz tam będę zamieszczał kolejne, ten wątek zostawię na elementy związane typowo z mapą RP, ale to dopiero za jakiś czas

Opublikowano

Projekt brzmi bardzo ambitnie i ciekawie, jednak widziałem takich projektów już wiele i jak do tej pory żaden nie został ukończony ale trzymam kciuki mimo to! Powodzenia!

Gość Szifterka
Opublikowano

Robisz ją sam czy z kimś? Bo to wygląda świetnie, i szacun za poświęcanie tyle czasu nad tym.

Opublikowano

Parę osób już się przewinęło nad tym projektem ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...