Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Danganronpa 3: The End of Kibougamine Gakuen - Dyskusja

Breejg

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

DR3Future_sqqssar.jpg

Danganronpa 3: The End of Kibougamine Gakuen (Future Arc i Despair Arc)

Sezon: Lato 2016

Studio: Lerche

Ograniczenia wiekowe: 17+

Gatunek: Horror, Akcja, Tajemnice, Psychologiczne

Odcinki:

Future Arc:

Odcinek 1: Anime-MPCforum
Odcinek 2: Anime-MPCforum
Odcinek 3: Anime-MPCforum
Odcinek 4:
Odcinek 5:
Odcinek 6:
Odcinek 7:
Odcinek 8:
Odcinek 9:
Odcinek 10:
Odcinek 11:
Odcinek 12:

Despair Arc:

Odcinek 1: Anime-MPCforum
Odcinek 2: Anime-MPCforum
Odcinek 3:
Odcinek 4:
Odcinek 5:
Odcinek 6:
Odcinek 7:
Odcinek 8:
Odcinek 9:
Odcinek 10:
Odcinek 11:
Odcinek 12:

Future Arc:
A więc jest, to już drugi sezon popularnego anime detektywistycznego. Moim zdaniem anime genialne pod każdym względem kreska, fabuła, opening, ending, postacie serio wszystko.
Pierwszy odcinek akcja, szok i niedowierzanie. Serio polecam każdemu kto lubi takie klimaty. Aktualnie moja ocena, to 10/10.

Despair Arc:
Oh k***a f**k me. Znów genialnie wszystko im wyszło, zaskoczyli mnie w 100%! 10/10 i znów odcinek zleciał mi w 5min :(
Pierwszy odcinek, to pierwsza 20 sekund niszczy mózg, a do tego pokazały się nowe postacie i kolejny szok.

tumblr_ok78drcWS41vehwx3o1_500.gif

Opublikowano

Wybacz, ale nie miałem pomysłu jak to zrobić xD

Szczerze ja też tak myślałem, ale wyszły gry, więc była nadzieja no i proszę doczekaliśmy się <3

Opublikowano

Widzę podłapałeś wzór z moich tematów xp +1

Kozackie anime, myślałem, że na poprzednim sezonie się skończy.. :D

Szczerze, to chyba Silver tak zaczął robić ( jeżeli się mylę, krzyczcie xD)

Po pierwszej części żyłem z wielkim niesmakiem, także fajnie, że pojawiają się kolejne. Z tego, co widziałem na screenach, to zapowiada się ciekawie :p

gfgdf

Opublikowano

Hmmmmmm :D

ENOSHIMA JUNKOOOOOO CHAN!!!

Screensho_sqqawrp.jpg

Cóż miałem taką nadzieje, że się pojawi moja żona <3

Opublikowano

Podstawowe pytanie: różowa krew czy w końcu normalna?

Normalna, wtedy to było przegięcie xD

Warto było czekać, oj warto było :D Czyżby konkurent na top w sezonie?

Takie coś znalazłem:

*The Reserve Course (kurs rezerwowy) zostaje założony ( rozpoczynają się wydarzenia z anime Danganronpa 3: Zetsubou-hen)
 *77 klasa (postacie z sdr) zaczyna uczęszczać do Hope's Peak Academy 
 *Uczennica Hope's Peak zostaje zamordowana (wydaję mi się, że chodzi tu o siostrę Kuzuryuu oraz Sato- przyjaciółkę Koizumi, Saijonji i Ibuki którą zabił Kuzuryuu w zemście za zabicie jego siostry)
 * Kamukura Izuru Project zostaje wprowadzony w życie.
 *78 klasa (Naegi i reszta) zaczyna uczęszczać do Hope’s Peak
 *Nowy budynek szkolny Hope's Peak zostaje otwarty (rozpoczynają się wydarzenia z opowiadania Danganronpa: Zero)
 *Największe, Najbardziej Okropne, Najbardziej Tragiczne Wydarzenie w Hope's Peak
 *Demonstracja składająca się z uczniów rezerwowego kursu rozpoczyna się (wydarzenia z opowiadania Danganronpa: Zero kończą się)
 *Kamukura Izuru Project zostaje rozwiązany
 *Największe, Najbardziej Okropne, Najbardziej Tragiczne, Wymuszające Rozpacz Wydarzenie w Historii Ludzkości (rozpoczynają się wydarzenia z gry Danganronpa: Another Episode)
 *Hope’s Peak Academy zostaje zamknięte (wydarzenia z anime Danganronpa 3: Zetsubou-hen kończą się) 
 *Początek Szkolnego Życia Wzajemnego Zabijania (Wydarzenia z gry Danganronpa: Trigger Happy Havoc oraz anime Danganronpa The Animation rozpoczynają się)
 *Junko Enoshima umiera. Pozostałym uczniom 78 klasy udaje się uciec (Wydarzenia z gry Danganronpa: Trigger Happy Havoc i anime Danganronpa The Animation kończą się)
 *Dzieci z oddziału szkoły podstawowej Hope's Peak (Monaca i Warriors of Hope) przejmują Towa City (wydarzenia z gry Danganronpa: Another Episode kończą się)
 *“Killer Killer” będący członkiem Future Foundation (rozpoczynają się wydarzenia z wychodzącej na bieżąco mangi Danganronpa: Gaiden)
 *Naegi odnajduje po czym ukrywa klasę 77 (rozpoczynają się wydarzenia z gry Super Danganronpa 2: Goodbye Despair)
 *Gra zabijania pomiędzy 77 klasą rozpoczyna się
*Alter Ego Junko Enoshimy zostaje unicestwione (wydarzenia z gry Super Danganronpa 2: Goodbye Despair kończą się)
 *Monokuma powraca (wydarzenia z anime Danganronpa 3: Mirai-hen rozpoczynają się)

gfgdf

Opublikowano

Kurde różowa była taka oryginalna i reprezentowała Danganronpe :( No, ale czerwona też mi pasuje xD

Na 100% będzie konkurentem w tym sezonie!

Opublikowano

Więc czas na Despair Arc...

Pierwsze 20 sekund i szok.

Do tego nowe postacie i kolejny szok.

No ogólnie jestem zadowolony i czekam na kolejny odcinek z niecierpliwością.

Opublikowano

Mam rozumieć, że Despair arc to alternatywa? Czy jak to wygląda?

gfgdf

Opublikowano

Mam rozumieć, że Despair arc to alternatywa? Czy jak to wygląda?

Despair Arc, to sezon z ludzmi z SDR2. Jak żyją sobie w szkole normalnie etc do tego będzie moment jak stali się Rozpaczami przez Junko.

Trudno mi ocenić po pierwszych 20 sekundach o co chodziło i trzeba czekać na drugi odcinek Future Arc i Despair Arc.

Opublikowano

Etto jak na razie superowo idzie ogladam po 3 razy odcinki zawsze xD

W Despair Arcu zaczyna się Twilight Syndrome, więc jestem bardzo zadowolony :D

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Ktoś wytłumaczy? @Breejg

Ludzie coś spiskują nad tą postacią 

auJ1zHb.png

Jeden z komentarzy:

Po scenie z "odebraniem" Naegiego domyśliłem się że coś z nią jest nie tak ;---; <nawracając SKRĘCIŁA W PRAWO! A ta druga Enoshima to pewnie jej córka - zapłodniona po śmierci Enoshimy (informacja z dwójki, mimo że nie realne nie zdziwiłbym się teraz jakby okazało się prawdziwe)

O co dokładnie "kaman"?

gfgdf

Opublikowano

@indywidualistaA

Ohhh moje kochanie <3

Juz spieszę z tłumaczeniem!

A wiec jest to Monoka/Monoca no jak kto woli. Jest ona z serii Dangaronpa Ultra Despair Girls. Ta seria opiera sie na piątce dzieciaków(w nich jest Monoka), które chciały popełnić samobójstwo, ale pewna osoba imieniem Junko Enoshima ich uratowała. Zaopiekowała sie nimi i stworzyła z nich swoich tak jakby "niewolników" wyprała im mózgi i stali sie rozpaczami(Ultimate Despair) Jednakże Junko najbardziej do gustu przypadła Monoka do tego Monoca wzorowała sie na Junko i mówiła do niej big-sis, sis-Junko i takie tam. Potem, kiedy Junko umarła Monoka przejęła stery i zaczęła sie w nią zmieniać i pod koniec tej gry jest wlasnie ukazane zdjęcie Monoki jak pracuje na komputerze i wyglada jak Junko tylko ma zielone włosy( bardzo podobne do tego z anime).

PS wkurzają mnie te teorie jak ktoś co pisze, a oglądał tylko 1 sezon anime i w nic nie gram ehhh :/

Coś jeszcze wytłumaczyć :D?

Opublikowano

@indywidualistaA

Ohhh moje kochanie <3

Juz spieszę z tłumaczeniem!

A wiec jest to Monoka/Monoca no jak kto woli. Jest ona z serii Dangaronpa Ultra Despair Girls. Ta seria opiera sie na piątce dzieciaków(w nich jest Monoka), które chciały popełnić samobójstwo, ale pewna osoba imieniem Junko Enoshima ich uratowała. Zaopiekowała sie nimi i stworzyła z nich swoich tak jakby "niewolników" wyprała im mózgi i stali sie rozpaczami(Ultimate Despair) Jednakże Junko najbardziej do gustu przypadła Monoka do tego Monoca wzorowała sie na Junko i mówiła do niej big-sis, sis-Junko i takie tam. Potem, kiedy Junko umarła Monoka przejęła stery i zaczęła sie w nią zmieniać i pod koniec tej gry jest wlasnie ukazane zdjęcie Monoki jak pracuje na komputerze i wyglada jak Junko tylko ma zielone włosy( bardzo podobne do tego z anime).

PS wkurzają mnie te teorie jak ktoś co pisze, a oglądał tylko 1 sezon anime i w nic nie gram ehhh :/

Coś jeszcze wytłumaczyć :D?

Dzięki wielkie:D Już wszystko jasne :P

gfgdf

Opublikowano

Ktoś wytłumaczy? @Breejg

Ludzie coś spiskują nad tą postacią 

auJ1zHb.png

Jeden z komentarzy:

Po scenie z "odebraniem" Naegiego domyśliłem się że coś z nią jest nie tak ;---; <nawracając SKRĘCIŁA W PRAWO! A ta druga Enoshima to pewnie jej córka - zapłodniona po śmierci Enoshimy (informacja z dwójki, mimo że nie realne nie zdziwiłbym się teraz jakby okazało się prawdziwe)

O co dokładnie "kaman"?

O jezusiu jaka słodka, te oczki xppp

Ogólnie warto sie zmuszać sie do kontynuacji future arcu jak nie podeszły dwa pierwsze odcinki (lub maybe wejść na despair arc)?

"A ta druga Enoshima to pewnie jej córka - zapłodniona po śmierci Enoshimy"

Co k***a? Jak XDD

@Breejg @indywidualistaA

Error 504 Ray ID: 2d3728ee114d2b1b • 2016-08-16 19:06:48 UTC

Gateway time-out

Opublikowano

Znaczy najlepiej jest oglądać 1:1 w sensie 1 odcinek Future arc i potem 1 odcinek Despair Arc, bo tak jakby można powiedzieć, to sobie odpowiadają, albo tłumaczą daną historię i wtedy też się lepiej ogląda.

@adin1337

Opublikowano

czym się różni 

Danganronpa 3: The End of Kibougamine Gakuen Zetsu bou hen

od 

Danganronpa 3: The End of Kibougamine Gakuen Mirai hen

Moje AMV:

Arpeggio Of Blue Steel:

https://www.youtube.com/watch?v=tMZDfT2ds4I

5 Centimeres per second:

http://www.youtube.com/watch?v=4UFHW47oIwc

Gun Gale Online// Sword Art Online 2:

https://www.youtube.com/watch?v=fP2gEn28_cY

Postaw +, właśnie plusy motywuja mnie do dalszego działania

Opublikowano

Zetsubou-hen inaczej Despair Arc czyli są to postacie z dwójki (w sensie z gry Super Danganronpa 2) a cała akcja rozgrywa się przed tym zanim popadli w rozpacz i jak chodzą do szkoły.

Do tego Despair Arc dzieje się przed wszystkimi Danganronpami mam na myśli, to że w tej części zobaczymy jeszcze Naeegiego, Kirigiri, Togamiego etc. z pierwszej części jak sobie normalnie chodzą do szkoły.

Mirai-hen inczej Future Arc czyli są to dalsze losy bohaterów, którzy przeżyli w pierwszym sezonie anime (Kirigiri, Togami, Naegi, Fukawa, Yasuhiro, Asahina) do tego dochodzą nowe postacie, które stworzyły Future Fundation

i werbowali ludzi ("Ultimejtów") do zwalczania rozpaczy na swiecie, ale znów zostaja uwięzieni w grze zabijania w troszkę innej i z innymi zasadami.

Jak coś jeszcze, to pytaj.

Opublikowano

@Breejg

Czy trzeba zagrać w grę aby wiedzieć co się działo w drugim sezonie czy wystarczy jakieś fabu ogarnąć na necie ewentualnie coś na YT obejrzeć aby wiedzieć co się działo przed 3 częścią?

Opublikowano

@Burned123

Tak, bo dużo rzeczy jest z tym związanym i postacie etc no trochę tego jest.

Najlepiej obejrzeć sobie Super Danganronpe 2 i Danganronpe Another Episode u kogoś na yt, albo poczytać sobie o tym na wiki.

Ale jak chcesz grę w sensie SDR2, to pisz to Ci wyśle.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Mhm ogólnie trochę płacze, bo już się skończyła, ale końcówka była naprawdę superowa i bardzo się ciesze, że się tak właśnie skończyło no i do tego w styczniu 2017 wychodzi jeszcze gra, to w ogóle jestem w niebie.

Jak coś ostatni odcinek był łączony (13 odcinek Mirai i 12 Despair nazwany został Kibou-hen czyli Hope-side)

Co do anime to oceniam 10/10 i jest dla mnie anime roku i w ogóle dekady i je będę kochał i oglądał w kółko aż do stycznia :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...