Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Kilka pytań odnośnie obecnej społeczności minecraft

Major727

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Niee gram juz w mc okolo 1.5 roku.

I mam pytania :

1) Czy duzo osob dalej gra w mc ?

2) Jaki wiek przewaza ? Czy wiecej jest graczy mlodszych czy starszych ?

Opublikowano

1. Zalezy jaki serwer te zagraniczne trzymaja sie dalej ok a te polskie to powoli umieraja 2. To tez zalezy od kraju ale w Polsce to tak ok. 8-12 lat

Wysłane z mojego LG-K420 przy użyciu Tapatalka

76561197963952284.png

Opublikowano

@Major727

1. Jeszcze gra bardzo dużo osób.

2. Średni wiek to... 6-12 lat, tak ogólnie, chociaż, znajdują się i 14+. Dlaczego dolna granica to 6... no nie wiem, ale gostek dzisiaj, (przed chwilką) napisał mi tak:

kurwt hojo dawaj rangi bo twoja starasra na uolicy

Mniej więcej tak. Spotkałem jednego... Który mi powiedział, że ma 6 lat i nie może gadać na skype by być sprawdzonym, bo tata mu nie pozwolił...

Ci 'Pospolici' utrzymują się między 8-12. Jednak, ciągle walą obelgami na prawo i lewo.

Daj lajka! Nic to nie kosztuje, ale bardzo tego potrzebuje!

d9xa4.png

10 | 25 | 50 | 75 | 100 | 250 | 500 | 1000

Kliknij w obrazek! Zobacz nasz serwer!

Chcesz abym zobaczył? Napisz @Notrax3

Opublikowano

Nie zgodzę się z poprzednikami. W mc gra dalej wiele osób, ale na mniejszych serwerach granica wieku to nie jest 6-12. Osobiście gram na mniejszych freebuildach/skyblockach, gdzie w większości są to osoby 14-18, a jest też sporo 20+. ;) Wszystko zależy od trybu, liczby graczy i poziomu trudności. Młodszym osobom nie chce się grać na trudniejszych serwerach ;)

Opublikowano

1. Powiedziałbym że dalej sporo osób gra jednakże nie spotkasz raczej osób z dłuższym stażem w grze ponieważ gra im się znudziła (Aktualnie nie ma w Polsce wielu serwerów które dają frajdę i satysfakcję z gry)

2. Większość to gracze młodsi ale bez problemu można znaleźć również starszych

Zagłosuj na najbardziej oczekiwany typ serwera!

http://www.mpcforum.pl/s/c7d6554

Opublikowano

Odpowiedź dam w porównaniu do dawniejszego minecrafta.

Gra dużo mniej osób.

Średnia wieku to głównie gimnazjum. Możemy spotkać także osoby starsze, które zazwyczaj mają większy staż w tą grę, lub prowadzą serwery :D

942891460572229691595.png

Opublikowano

1.Tak dużo, niby maleje ale jest z kim grać.

2.Hmmm, zależy na czym to wiadomo. 

EASY HC, typu arivi mc4u mchc itd to +16 większość

jasmc, gc2 i inne takie ''minigry'' to ciężko kogos +14 będzie znaleźć, ale jak zawsze na PvP są starsze, bo dzieci nie umią klikać w myszke. xD

Opublikowano

Witam

Niee gram juz w mc okolo 1.5 roku.

I mam pytania :

1) Czy duzo osob dalej gra w mc ?

2) Jaki wiek przewaza ? Czy wiecej jest graczy mlodszych czy starszych ?

1.Zależy od serwera. Jednak ogólnie gra mniej osób niż 2 czy 3 lata temu.

2.Podejrzewam że poniżej 14 lat.

Opublikowano

1. Nadal, ale można zauważyć spadek popularności.

2. Młodszych. (poniżej 13 lat lub wyżej i niezbyt ogarnięci, oczywiście mówię ogółem)

Opublikowano

1) Czy duzo osob dalej gra w mc ? Tak, nadal idzie spotkać masę graczy.
2) Jaki wiek przewaza ? Czy wiecej jest graczy mlodszych czy starszych ?: Młodszych, ale też bardzo dużo starszych gra.

Opublikowano

Odpowiem na to tak że teraz graja więcej dzieci i podają się ze maja 17 lat i piszą "oddawaj muj miecz"  czyli wiek 9-16 lat (Gimba i podstawówka) I nadal sporo osób gra na niektórych serwerach z 600 taka siedzi ;)

4f.csrv.pl Najlepszy 4Fun 1.8

Opublikowano

• Zależy od Serwerów na Zagranicznych Gra Bardzo Dużoo, ale na Polski mniej ;)

• Jest Więcej Młodzieży, niektóra jest gorzej wychowana a niektóra lepiej. Musisz mi uwierzyć na słowo albo przekonać się samemu ;D

Opublikowano

Minecraft skończył się jak Ci wszyscy pseudoytberzy zaczęli nagrywać ceesy, lole i inne rzeczy, sporo ludzi za nimi poszło do tych gierek puszczając mc w niepamięć. Obecnie MC przez większość (jakbyś zrobił ankiete) kojarzona jest z dziećmi 8-12, klockami (hehe)

Serwery upadają przez możliwość tworzenia ich za "pare groszy" (enderchest (limitowano-nielimitowany ram ^^) i inne takie hosty) przez dzieci, izihace izihace i hajs ("plis kup vipa dam ci opa"), nadal jeszcze stoją dobre serwerownie, ale widać że zamiast graczy tam przybywać to ich ubywa, ja jeszcze mam nadzieję, że hype na tą gierkę powróci :)

Darmowe kody na 20% zniżki (WWW, VPS and MC) na lvlup.pro

Szczegóły discord: xVendrome#6074 / PW

Opublikowano

Większość graczy ocenia społeczność Minecrafta tylko przez pryzmat youtuba co jest według mnie karygodnym błędem. I trochę krzywdzący jest fakt, że niektórzy ludzie słysząc, że gram w minecrafta ocenia mnie z góry.

Minecraft to także kolebka graczy bardzo kreatywnych, pomocnych i rozwijających swoje pasję, ale o tym można by pisać i pisać...

"Moja pasja to... moje życie to, to tworzywo co wnika w tętnice, tym oddycham i stawiam krzyżyki wróżbitom co wczesne wróżyli mi znicze"

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Gra mniej osób, moim zdaniem ze względu na yt, przerzucili się na CS:GO, a potem na Pokemony. Średnia wieku się nie zmieniła.. Dlatego wolę grać z kolegami na prywatnym serwerze :D

Opublikowano

1. Nadal gra dużo osób o czym świadczą te największe serwery minecraft. Owszem nie jest to liczba która było 2 lata temu lecz jest ona nadal imponująca

2. Większość są to teraz gracze w wieku 12-14 lat, którzy dopiero odkrywają to grę. Ale nie brakuje również ludzi starszych 16-20 takich też nie jest mało :)

//

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...