Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Ping wzrasta wraz z pobieraniem

VRUMaster

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nie wiem czy to dobry dział więc pisze tutaj

Mam problem z internetem. Posiadam 10mb/s (radiówka). Prędkość na speedtescie to max 6-7 mb, ping 20 norma.

Ping wzrasta gdy gram w gry, czyli gdy coś jest pobierane (nawet w najmiejszych ilościach). Wiem że ping zawsze wzrasta przy pobieraniu ale nie do 1000.

Już opisuje

Sprawdzam w cmd, ping 20 0% loss

Gram w np. cs'a jest rozpoczecie rundy, ping normalny. Gdy tylko runda się zaczyna czyli pobieranie sie zwieksza ping wzrasta do 200 i nawet dalej.

Miałem już tak kiedyś ale to mineło, lecz wróciło co jest naprawde denerwujące. Moge siedzieć tylko na przeglądarce.

Zauważyłem, że gdy prędkośc internetu jest maksymalna to ping nie wzrasta. Wina raczej leży po stronie dostawcy ale jest pytanie czy ja moge coś z tym zrobic?

Podłączałem już bezpośrednio do komputera z anteny, nadal to samo

Przeskanowane, nowe stery karty sieciowej. 

Gdy w cmd wpisuje netstat to wyskakuje sporo połączonych portów.

Pewnie zapytacie czemu nie pódje z tym do dostawcy, bo mnie olewa a to jedyny internet który działa w mojej okolicy

Opublikowano

Sam sobie wytłumaczyłeś problemy, tak już zawsze jest i tak będzie przy miernych łączach że ping wzrasta wraz ze zwiększonym pobieraniem. 

Nic nie dadzą interwencje, tylko stałe łącze pomoże 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

Problem to ja już wytłumaczyłem sobie kilka miesięcy lub lat temu, więc ameryki nie odkryłeś a twój post nic nie wnosi. Dobrze też mogłeś napisać "wypierdalaj do miasta to nie będziesz miał problemów z netem"

Czekam na jakieś rozwiązania, może ktoś (napewno) się napotkał na ten problem i potrafił sobie z tym poradzić.

Opublikowano

Skoro ty nie pojmujesz prostego problemu jak zwiększenie pingu wraz ze wzrostem wykorzystania łącza to odpuść sobie takie pierdolenie bez sensu jak zaprezentowałeś.  

To problem występujący u każdego z podobnym łączem i przepustowością więc niema na niego żadnego sensownego rozwiązania poza zwiększeniem przepustowości u ISP. Pewnie dopiero dobrze zadziała przy łączu minimum  1 Gbps na routerze i przy udostępnieniu netu dla dziesiątków użytkowników gdzie 100 to maksimum. Znając życie nawet połowy tego nie potrafi twój ISP zagwarantować i podpina 2-3 więcej użytkowników niż powinien.  

Narzekaniem i składaniem reklamacji u ISP   też nic nie wskórasz, będzie lepiej aż zmienisz łącza albo zmusisz wszystkich innych korzystających z tej sieci do nie używania internetu 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

Skoro masz do wyboru tylko jeden internet to obstawiam, że raz, że mieszkasz na jakichś totalnych obrzeżach, a dwa, że to pewnie radiówka. @Ktosiu napisał Ci dobrze, nic z tym nie zrobisz. Jak  to wina dostawcy to jedyne co możesz zrobić to iść mu naj**** w nocy. Jesteś pewny, że tylko ten dostawca jest w stanie zagwarantować Ci internet?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...