Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Do jakiej szkoły idziecie?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wiesz, ze juz nie bedziesz miał testu? -.- W tym roku był ostatni.

graphic.png

Setup: GPU: EVGA GeForce GTX 970 SSC ACX 2.0+ 4GB GDDR5 256 bitCPU: Intel® Core™ i5-3330 3.00 GHz, Cooler: Intel BOX, PSU: Corsair CS550M 550W, RAM: HyperX Savage 2x8GB (16GB) 1600MHz --> 1333Mhz DDR3 CL9, MOBO: MSI H61M-P20 (G3), SSD: Crucial BX100 256GB, System: Windows 10 64bit

Gear: Monitor: Asus VG248QE 144hz 24', Mouse: Zowie FK2, Keyboard: CM Storm Quickfire TK Cherry MX Red, Mousepad: Razer Goliathus Speed Large, Headset: Steelseries Siberia v2 Red, Mouse Bungee: Zowie Camade Yellow

• Odpowiedzi 72
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Yyy?? Czyli według was technikum i potem 0 studiów? Że studia marnują szansę na dobrą pracę? Nie rozumiem.

Moim zdaniem zależy od zawodu, w przypadku informatyki, programowania itd studia to strata czasu, bo więcej można nauczyć się w domu.

Opublikowano

Technikum Informatycze, potem Politechnika Lubelska. Będę robił to co kocham i lubię. Nie patrz na rodziców itp, że mówią idź tam bo dobra praca. 80% społeczeństwa nie trafia tam, gdzie się kierowała podczas nauki.

ale wiesz że po tej podrzędnej polibudzie będziesz bezrobotny? xD

Ale tylko w Polsce, za granicą nawet na zmywaku poczuję smak bogactwa.

Opublikowano

Wiesz, ze juz nie bedziesz miał testu? -.- W tym roku był ostatni.

To dobrze, mam nadzieję, że w 5 klasie będzie fajnie.

Opublikowano

Wcześniej mówisz, ze do 6 idziesz, a teraz, że do 5. Aha.

graphic.png

Setup: GPU: EVGA GeForce GTX 970 SSC ACX 2.0+ 4GB GDDR5 256 bitCPU: Intel® Core™ i5-3330 3.00 GHz, Cooler: Intel BOX, PSU: Corsair CS550M 550W, RAM: HyperX Savage 2x8GB (16GB) 1600MHz --> 1333Mhz DDR3 CL9, MOBO: MSI H61M-P20 (G3), SSD: Crucial BX100 256GB, System: Windows 10 64bit

Gear: Monitor: Asus VG248QE 144hz 24', Mouse: Zowie FK2, Keyboard: CM Storm Quickfire TK Cherry MX Red, Mousepad: Razer Goliathus Speed Large, Headset: Steelseries Siberia v2 Red, Mouse Bungee: Zowie Camade Yellow

Opublikowano

łatwiej jest z "odpowiednimi certyfikatami + kwalifikacjami w technikum i od razu do pracy

@TehKyre

No nie wiem, przeglądałem z nudów kilka ofert pracy(IT, konkretniej programowanie) i nigdzie nie widziałem nawet wzmianki o czymś w stylu "mile widziany tytuł technika". Moim zdaniem ten cały "tytuł" to jakiś bullshit który daje ludziom usprawiedliwienie i racjonalizowanie "marnowania" dodatkowego roku(a przynajmniej w większości profilów w technikum)

Ale pracodawca nawet nie spojrzy na twoje cv. Może żeby jedynie sprawdzić jak się nazywasz. Potem dostajesz zadanie praktyczne które mają sprawdzić twoje przygotowanie merytoryczne i praktyczne. 

W sumie jak nie masz znajomości to i tak nie znajdziesz roboty. 

Deus vult

Opublikowano

łatwiej jest z "odpowiednimi certyfikatami + kwalifikacjami w technikum i od razu do pracy

@TehKyre

No nie wiem, przeglądałem z nudów kilka ofert pracy(IT, konkretniej programowanie) i nigdzie nie widziałem nawet wzmianki o czymś w stylu "mile widziany tytuł technika". Moim zdaniem ten cały "tytuł" to jakiś bullshit który daje ludziom usprawiedliwienie i racjonalizowanie "marnowania" dodatkowego roku(a przynajmniej w większości profilów w technikum)

Ale pracodawca nawet nie spojrzy na twoje cv. Może żeby jedynie sprawdzić jak się nazywasz. Potem dostajesz zadanie praktyczne które mają sprawdzić twoje przygotowanie merytoryczne i praktyczne. 

W sumie jak nie masz znajomości to i tak nie znajdziesz roboty. 

Ale to dotyczy tylko naszego pięknego kraju.

Opublikowano

raczej coś wyższego, Technikum być może, jeszcze nie wiem jaki dokładnie kierunek, lecz dążę w kierunku informatycznym & polonistycznym

Może ? Ogłoszenie wyników rekrutacji było 6 lipca. Także ten.

@Topic ide do 1 liceum

Ogłoszenie było 6 lipca

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Opublikowano

Głupie podejście kolego. Gdzie mam iść? Tam gdzie mi każą? Co za podludzie. Czy wiesz, że w Polsce aktualnie największe zapotrzebowanie jest na informatyków, programistów i grafików? Świat idzie w stronę technologii, a nie rolnictwa.

Nie rozumiesz, chodziło o uczelnie. Jest podrzędna, tak samo kadra tam, niczego przydatnego się nie nauczysz, a wykłady i ćwiczenia będą oderwane od rynku pracy. Co nie spotkasz na dobrych uczelniach, gdzie dają ci dokumentacja na laboratoriach i masz zrobić daną rzecz. Tak samo często wygląda rozmowa kwalifikacyjna, a po drugie lublin to jak więszkość polskich miast śmiech na sali jeżeli chodzi o rynek pracy.  Daje ci dobrą radę, mierz wyżej niż podrzędna szkoła która istnieje tylko dla dotacji. W okolicy lublina jest tylko warszawa która coś się liczy

Pomogę z matematyki, PW.

Opublikowano

Głupie podejście kolego. Gdzie mam iść? Tam gdzie mi każą? Co za podludzie. Czy wiesz, że w Polsce aktualnie największe zapotrzebowanie jest na informatyków, programistów i grafików? Świat idzie w stronę technologii, a nie rolnictwa.

Nie rozumiesz, chodziło o uczelnie. Jest podrzędna, tak samo kadra tam, niczego przydatnego się nie nauczysz, a wykłady i ćwiczenia będą oderwane od rynku pracy. Co nie spotkasz na dobrych uczelniach, gdzie dają ci dokumentacja na laboratoriach i masz zrobić daną rzecz. Tak samo często wygląda rozmowa kwalifikacyjna, a po drugie lublin to jak więszkość polskich miast śmiech na sali jeżeli chodzi o rynek pracy.  Daje ci dobrą radę, mierz wyżej niż podrzędna szkoła która istnieje tylko dla dotacji. W okolicy lublina jest tylko warszawa która coś się liczy

Myślałem, że masz na myśli sam zawód "Informatyk", że pracy nie znajdę.

graphic.png

Opublikowano

Największa beka z typów, którzy piszą, że "dobrą pracę to tylko po znajomościach" albo "w tym kraju nie znajdę dobrej pracy". 

Gówno przepracowali i powtarzają słowa życiowych nieudaczników albo sami nimi są.

Opublikowano

Największa beka z typów, którzy piszą, że "dobrą pracę to tylko po znajomościach" albo "w tym kraju nie znajdę dobrej pracy". 

Gówno przepracowali i powtarzają słowa życiowych nieudaczników albo sami nimi są.

Wystarczy spojrzeć po rodzinie, sąsiadach i znajomych :) Kolego taka prawda. 

Deus vult

Opublikowano

U mnie typka od kształcenia zawodowego, czy jak się to zwało, mówiła, że informatyków jest przesyt i nie znajdą tacy pracy xD 

a tu wystarczy zrobić antarisa i elo here

tenor.gif

Opublikowano

U mnie typka od kształcenia zawodowego, czy jak się to zwało, mówiła, że informatyków jest przesyt i nie znajdą tacy pracy xD

a tu wystarczy zrobić antarisa i elo here

Zrob kilka projektow (programowanie) nie mowie o grach wpisz do CV to trudno o nie znalezienie pracy..
Opublikowano

Technikum, na organizację reklamy. Miałem iść na informatykę ale to oklepane.

Wysłane z mojego SM-G318H przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Ja od października wybieram się na magisterkę z ekonomii, ale będę studiować ją z  RPL, czyli indywidualną ścieżką kształcenia. W liceum i na I stopniu studiów robiłam sporo dodatkowych kursów, mam też ponad 3 letnie doświadczenie w pracy (pracuje od początku studiów w biurze rachunkowym), a więc mogę sobie trochę skrócić naukę, ale też chodzić na zajęcia, których wcześniej nie miałam. W końcu po co dublować wiedzę z licencjatu;) No i jak pieniążki pozwolą to może jeszcze wybiorę się na jakąś podyplomówkę, ale to na razie chyba odległa przyszłość:D:D:

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...