Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Orange - Dyskusja

LordLoginus

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

irJDfD.jpg

Orange

Sezon: Lato 2016

Studio: Telecom Animation Film

Ograniczenia wiekowe: 13+

Tematyka/Gatunki: Dramat, Romans, Szkolne życie, Shoujo, Sci-Fi

Odcinki:

Odcinek 01: Shiden.pl AnimeZone.pl Anime-Odcinki.pl

Odcinek 02: Shiden.pl AnimeZone.pl Anime-Odcinki.pl

Odcinek 03: Shiden.pl AnimeZone.pl Anime-Odcinki.pl

Odcinek 04:

Odcinek 05:

Odcinek 06:

Odcinek 07:

Odcinek 08:

Odcinek 09:

Odcinek 10:

Odcinek 11:

Odcinek 12:

Odcinek 13:

Anime z początku wydaje się ok, nie widać zbyt denerwując postaci, fabuła również może być taka średniawa, spoko motyw z tym listem od siebie z przyszłości. Opis z MAL:

One day, Naho Takamiya receives a letter written to herself from ten years in the future. As Naho reads on, the letter recites the exact events of the day, including the transfer of a new student into her class named Kakeru Naruse.

The Naho from ten years later repeatedly states that she has many regrets, and she wants to fix these by making sure the Naho from the past can make the right decisions—especially regarding Kakeru. What's more shocking is that she discovers that ten years later, Kakeru will no longer be with them. Future Naho asks her to watch over him closely.

Opublikowano

Anime zapowiada się ciekawie, po pierwszym odcinku jestem pozytywnie nastawiony. Zobaczymy jak będzie dalej.

"Let them fight."

1eJyg6V.jpg

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Obejrzałam obecne odcinki i jest jedna rzecz, która mnie irytuje w mojej ulubionej postaci. Gdy Naho krzyczy imię Kakeru ._. Ile można... Rozumiem, że się wstydzi, ale bez przesady. Ogólnie bardzo ją lubię, ma świetny charakter. Ciekawa jestem jak się rozwinie dalej, jest gdzieś cała manga? Bo nie mogę tak czekać na te odcinki, muszę wiedzieć co się dalej stanie >.< 

Opublikowano

Obejrzałam obecne odcinki i jest jedna rzecz, która mnie irytuje w mojej ulubionej postaci. Gdy Naho krzyczy imię Kakeru ._. Ile można... Rozumiem, że się wstydzi, ale bez przesady. Ogólnie bardzo ją lubię, ma świetny charakter. Ciekawa jestem jak się rozwinie dalej, jest gdzieś cała manga? Bo nie mogę tak czekać na te odcinki, muszę wiedzieć co się dalej stanie >.< 

Jest manga, ale tylko w języku angielskim. Manga króciutka, bo tylko 27 chapterów.

internet to nie jest jakis oddzielny swiat gdzie ludzie zapomnieli o swoich emocjach

Opublikowano

Jest manga, ale tylko w języku angielskim. Manga króciutka, bo tylko 27 chapterów.

Można prosić o link? Szkoda, że tak króciutko... :(

Bardzo ładny avatar  :pls: 

Opublikowano

Można prosić o link? Szkoda, że tak króciutko... :(

Bardzo ładny avatar  :pls: 

http://mangafox.me/manga/orange_takano_ichigo/

Jednakże nie ma nigdzie ostatnich pięciu chapterów albo myanimelist robi sobie jaja z tymi 27 chapterami.

A dziękuje :)

internet to nie jest jakis oddzielny swiat gdzie ludzie zapomnieli o swoich emocjach

Opublikowano

Jejku, jejku! Jakie to jest urocze i dołujące, lepsze od Sukitte Ii na yo  :pls: Dziękuję za link, czytam/patrzę/oglądam dalej. 

Skończyłam! Az się rozkleiłam, jeszcze przy odpowiedniej piosence  T_T

Opublikowano

Jestem po 4 odc i mogę śmiało stwierdzić ,że anime zapowiada się świetnie :D

Może mi ktoś powiedzieć na jakieś stronie znajdę najszybciej przetłumaczone odc na język angielski ?

Opublikowano

Uwaga! Opinia czysto subiektywna! xD
Przeczytałem całą mangę i powiem... Wooooow! Dawno nie czytałem czegoś tak niesamowitego, moje oczekiwania wobec anime są teraz ogromne. Jest to absolutnie chyba najlepsza seria jaką widziałem jeśli chodzi o sam dramat+szkolne życie+romans, zarówno w mandze jak i anime. Zacząłem czytać od 22:50, skończyłem dosłownie 10 min. temu. Fabuła prosta, ale wciągająca, dawno nie miałem tak, żebym tak szybko pochłaniał kolejne chaptery. Aż szkoda mi strasznie, że jest takie krótkie, ale może to i lepiej. Postacie są dobrze wykreowane, każda się czymś wyróżnia, nie są takim bezsensownym dodatkiem, tylko do tych, na których historia się opiera. Świetną rzeczą dla mnie jest, że mogę utożsamić się z jednym z głównych bohaterów w bardzo dużej mierze - mam tu na myśli Kakeru. W zachowaniu Naho też znalazłem kilka rzeczy, które jestem w stanie odnieść do siebie. Sam pomysł na anime wydaje się trywialny, niezbyt wyszukany, ale całościowo, autor wyciągnął z tego, wszystko co tylko mógł i nie sądzę, że dało się to zrobić lepiej. Dla mnie niesamowita seria, na pewno będę się starał ją zakupić przy najbliższej okazji, a anime mam nadzieję, że będzie na takim samym poziomie(na razie im się udaje) - wtedy na pewno będzie mi się równie dobrze oglądało, co czytało. 
Btw. Kreska genialna, zarówno w mandze jak i w anime, kozak. <3

Opublikowano

Obejrzałem 3 odcinki i w sumie na razie nie wiem cyzm się aż tak zachwycacie. No nie jest to moze typowa przeciętna seria, ale nic genialnego JA osobiście w niej tez nie widze, troche nudna i postacie schematyczne. Ale ogladam dalej, nie jest źle a moze byc lepiej

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Obejrzałem 3 odcinki i w sumie na razie nie wiem cyzm się aż tak zachwycacie. No nie jest to moze typowa przeciętna seria, ale nic genialnego JA osobiście w niej tez nie widze, troche nudna i postacie schematyczne. Ale ogladam dalej, nie jest źle a moze byc lepiej

Czyli tak samo jak i ja :P na razie utknąłem na 3 odcinku i pewnie poczekam, aż wyjdą wszystkie odcinki z tej serii. Zapowiada się nawet nieźle ale wszystko wyjdzie w praniu na 9-11 odcinku bo jak zawsze pomiędzy tymi epizodami jest największy zwrot akcji... Na razie jest ten rąbek tajemnicy, który powoduję jakieś zaciekawienie aczkolwiek nie jest ono na tyle silne abym nie mógł się wstrzymać od tej serii (czyli zakładam, że może nie będzie to przeciętniak ale też nie hit sezonu) - nic innego nie pozostało jak czekać i zobaczyć co z tego wszystkiego wyniknie.

EDIT: (po obejrzeniu 7 odcinków)

Jak na razie anime nabrało troszeczkę obrotu spraw i już w tym odcinku coś się dzieje... a nie przeciągają z najważniejszą rzeczą na koniec więc :) Muszę przyznać, że po obejrzeniu tych 7 odcinków anime te zainteresowało mnie na tyle, żeby oglądać je na bieżąco kiedy wychodzi. Co będzie dalej hmm... się okaże.

True love survives all

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Po ósmy odc. chce więcej 

Kakeru uchylił oblicze swojego prawdziwego charakteru !!! WoW

Momento Mori

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Jak tam wrażenia po 9 odc ?

Nie podoba mi się ten wątek ,że wszyscy próbują pomóc Kakeru i Naho w ich ''romansie''.

Opublikowano

Anime jest świetne, jedyny minus to to, że zostało tylko 3 odcinki :/ 

tak btw. w 10 odcinku on ją pocałował czy się otarł o jej włosy, bo tak to wyglądało xD

b_560_95_1.png

Opublikowano

Anime jest świetne, jedyny minus to to, że zostało tylko 3 odcinki :/ 

tak btw. w 10 odcinku on ją pocałował czy się otarł o jej włosy, bo tak to wyglądało xD

Pocałował w policzek.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Jeszcze tylko jeden odc. 

do 

Do trójkąta barmudzkiego xD ale to zwalili ale no cóż... Po za tym wątkiem jak oni to zrobiili , że wysłali listy w przeszłość to anime jest całkiem niezłe :p

Momento Mori

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...