Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Automatyczne Dopalacze

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wytykanie błędu stylowego, jeszcze takiego, jest co najmniej śmieszne.

I co z tego, że używa zmiennej globalnej zamiast zmiennej klasowej?

Nie ma to żadnego znaczenia, ani pamięciowego, ani lokacyjnego (wątpię, żeby proces jakoś później dostał się do zmiennej etc.).

Nie wiem po co piszesz tego rodzaju posty, być może chcesz się dowartościować, ale coś Ci nie wyszło.

Jeśli masz ochotę wytykać ludziom ich błędy stylistyczne, to polecam iść na lingwistykę :)

Nie masz pojęcia na czym polega obiektówka i jaki jest sens używania jej elementów, żeby zaoszczędzić sobie praktyki w wielu miejscach.

Nabierz trochę pokory i skilla.

I tutaj niespodzianka - jak nabierzesz skilla to i pokora sama przyjdzie ;)

Użycie tych zmiennych, pisanych łamanym angielskim, wydało mi się dziwne, dlatego zaproponowałem inną metodę, która działa tak samo, ale, jak dla mnie, jest wygodniejsza.

Nie ma to żadnego znaczenia, ani pamięciowego, ani lokacyjnego (wątpię, żeby proces jakoś później dostał się do zmiennej etc.).

Nie wiem po co piszesz tego rodzaju posty, być może chcesz się dowartościować, ale coś Ci nie wyszło.

Jeśli masz ochotę wytykać ludziom ich błędy stylistyczne, to polecam iść na lingwistykę :)

Nie masz pojęcia na czym polega obiektówka i jaki jest sens używania jej elementów, żeby zaoszczędzić sobie praktyki w wielu miejscach.

coś ty, jak to nie ma znaczenia? przecież używanie takich zmiennych to klienta rozjebie i wszystko trzeba pisać na tablicach :v:v:v

ten kod był do mh a wejdzie taki kretyn i jeszcze będzie mi pisał czy bym użył global do constInfo ^^^^^^^^^^^^

Nie miałem na myśli konkretnie constInfo tylko osobny plik z wszystkimi zmiennymi.
Opublikowano

@down

niestety, ale masz braki umysłowe i jeżeli dla ciebie liczy się nazwa zmiennych (moge sobie pisac jak mi sie podoba) wydaje się dziwne, to ja ci życzę powodzenia w życiu.

serio, jesteś unskillem i tyle, własnie to pokazałeś doszczętnie.

Nie umiesz nawet po polsku pisać, a mnie wytykasz błędy xD Nazwa to nazwa, do niej nic nie mam (chociaż jest dziwna).

Opublikowano

Użycie tych zmiennych, pisanych łamanym angielskim, wydało mi się dziwne, dlatego zaproponowałem inną metodę, która działa tak samo, ale, jak dla mnie, jest wygodniejsza.

coś ty, jak to nie ma znaczenia? przecież używanie takich zmiennych to klienta rozjebie i wszystko trzeba pisać na tablicach :v :v :v

ten kod był do mh a wejdzie taki kretyn i jeszcze będzie mi pisał czy bym użył global do constInfo ^^ ^^ ^^ ^^ ^^ ^^

Nie miałem na myśli konkretnie constInfo tylko osobny plik z wszystkimi zmiennymi.

Niekoniecznie wygodniejsze.

Pamiętaj, że jak sobie wrzucisz te zmienne do initu, gdzie jest x linijek to możesz się łatwiej pogubić.

Zmienne globalne z założenia są tutaj wygodniejsze, bo definiujemy jakąś informacje i interesuje nas TYLKO ona.

Opublikowano

I to pisanie globalnych zmiennych xD

co masz do pisania globalnych zmiennych placku? 

usuńcie to, nie zezwalam na publikację, jest to mój skrypt ze starego mh.

Python jest tak pięknie napisany, że nie musisz ich używać, są lepsze metody.

Na przykład:

constInfo.itemshopsend = "addcategory|"+self.windows[7].itemValue.GetText()
Napisałbyś do tego zmienną globalną?

Ale typie, każdy pisze jak mu się podoba, a ty śmiejąc się z tego, że ktoś sobie dodaje zmienną globalną żeby ew potem zmienić tą wartość, jesteś plackiem i tyle w temacie.

Sorry, Sielu, ale chyba nie masz pojęcia o Pythonie.

Kto jak kto, ale ty to sobie jedynie możesz popsiaczyć pod noskiem, prosząc dalej o wypakowanie klienta  :v  :lenny:

Żegnam unskillku.

xD Ale z Ciebie gangster xD

Po prostu kisne jak czytam twoją wypocinę, na pythonie na którym pracuję nie zmienisz wartości beż użycia global.

Jesteś kretynem i tyle, żegnam po raz drugi.

Idź tam sobie pierdolnij selfie z ryjem psa, bezmózgu :v Elko
Wypierdalaj pajacu.
Opublikowano

I to pisanie globalnych zmiennych xD

co masz do pisania globalnych zmiennych placku?

usuńcie to, nie zezwalam na publikację, jest to mój skrypt ze starego mh.

Python jest tak pięknie napisany, że nie musisz ich używać, są lepsze metody.

Na przykład:

constInfo.itemshopsend = "addcategory|"+self.windows[7].itemValue.GetText()
Napisałbyś do tego zmienną globalną?

Ale typie, każdy pisze jak mu się podoba, a ty śmiejąc się z tego, że ktoś sobie dodaje zmienną globalną żeby ew potem zmienić tą wartość, jesteś plackiem i tyle w temacie.

Sorry, Sielu, ale chyba nie masz pojęcia o Pythonie.

Kto jak kto, ale ty to sobie jedynie możesz popsiaczyć pod noskiem, prosząc dalej o wypakowanie klienta :v:lenny:

Żegnam unskillku.

xD Ale z Ciebie gangster xD

Po prostu kisne jak czytam twoją wypocinę, na pythonie na którym pracuję nie zmienisz wartości beż użycia global.

Jesteś kretynem i tyle, żegnam po raz drugi.

Idź tam sobie pierdolnij selfie z ryjem psa, bezmózgu :v Elko
Wypierdalaj pajacu.
xD

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...