Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Aruba cloud VPS

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam problem jak widac na ssie w tym, ze nei moge za cholere sie zalogowac na mojego VPSA, zaden login nie dziala a przy "Tworzeniu chmury" nie mialem zadnego podac, jedynie haslo a gdy nic nie wpisuje w loginie to dzieje sie to co widac na ssie.

post-142260-0-32236100-1467560262_thumb.png

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

Sprawdzałeś "root"?

Jeśli tak to sprawdź czy nie dostałeś go w mailu lub nie ma go w panelu użytkownika na stronie hostingu.

Jeśli to nie pomoże podaj hosting.

(')(.)(;)

Opublikowano

Sprawdzałeś "root"?

Jeśli tak to sprawdź czy nie dostałeś go w mailu lub nie ma go w panelu użytkownika na stronie hostingu.

Jeśli to nie pomoże podaj hosting.

Na mailu niema a jezeli chodzi ci o "panel" to tam jest podane uzytkownik : 

i haslo :

z reszta zobacz. : 

post-142260-0-30850900-1467568526_thumb.png

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

Skoro jesteś zalogowany to jak możesz nie wiedzieć swojego  loginu i hasła? Dane raczej powinny być takie same jak do konta. 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

Skoro jesteś zalogowany to jak możesz nie wiedzieć swojego  loginu i hasła? Dane raczej powinny być takie same jak do konta. 

No jak widzisz nie są, jak odpalam konsoke to kaze mi podac login i haslo probowalem wszystkich ktore strona mi podala.

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

http://kb.arubacloud.pl/pl/computing/dostep-do-serwerow-cloud/polaczenie-do-serwera-cloud-poprzez-ssh.aspx

Jak sam możesz przeczytać domyślny login to root. Jeśli dalej masz jakieś problemy to polecam skontaktowanie się z pomocą techniczną firmy arubacloud. Nie uważasz, że to oni powinni rozwiązywać problemy techniczne, a nie ludzie z mpc, którzy nie mają praktycznie żadnych możliwości sprawdzenia czegokolwiek?

Opublikowano

http://kb.arubacloud.pl/pl/computing/dostep-do-serwerow-cloud/polaczenie-do-serwera-cloud-poprzez-ssh.aspx

Jak sam możesz przeczytać domyślny login to root. Jeśli dalej masz jakieś problemy to polecam skontaktowanie się z pomocą techniczną firmy arubacloud. Nie uważasz, że to oni powinni rozwiązywać problemy techniczne, a nie ludzie z mpc, którzy nie mają praktycznie żadnych możliwości sprawdzenia czegokolwiek?

Niestety nie działa wpisałem w login root i niestety, pisze login incorrect, a hasla nie moge wpisywac na to wychodzi do poki nie podam wlasciwego loginu. wybacz, ale chat byl nie dostepny (tylko dni robocze) a ja nie nawidzę czekać a widzę ludzi aktywnych na mpc :)

Chwile, musze miec linuxa zeby aktywowac tego VPS? Myslalem, ze kupilem "VPSA" ktorego wystarczy wlaczyc na "NECIE" i tak jakby mam kompa ktorego moge uzywac..

Na samej gorze pokazalem SSA ze screena z konsoli w ktorje mam wpisac, konsole wlaczam po przez klikniecie tego tam na dole, (2posty wyzej, moj)

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

dobra rozwiązane wychodzi na to, ze linux przekszatłca znaki typu _# itp. I moje hasło błędnie je wpiswało typu #  wychodzilo - 
Login : root 
Hasło : takie jakie podalismy

do zamkniecia

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...