Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Używany PC

Skubi_

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć wszystkim, potrzebuje takiego komputera :D

Jaki posiadasz budżet na kupno?

700zł (Max 800).

Kiedy zamierzasz kupić zestaw? (za ile dni, tygodni, miesięcy, lat)

Jak najszybciej się da.

Jaka jest dotychczasowa specyfikacja sprzętu, a jaka rozdzielczość monitora?

Aktualnie jestem posiadaczem laptopa.

Do czego ma służyć komputer?

Gry, obróbka wideo, filmy w wysokich rozdzielczościach.

Czy w koszyku ma się znajdować monitor albo inne peryferia (myszka, klawiatura, słuchawki, etc.)?

Nie.

Czy do zestawu ma być dołączony system operacyjny?

Nie.

Czy zamierzasz podkręcać podzespoły?

Jeżeli będzie to konieczne to tak.

Masz jakieś dodatkowe wymagania dotyczące sprzętu?

Najlepiej jakby była możliwość z kartą sieciową Wi-Fi i CPU, który będzie miał 4 rdzenie.

Oczywiście komputer używany, bo nie mam na tyle kasy :P

Pozdrawiam

Jestem kim jestem i dobrze mi z tym ;)

• Odpowiedzi 65
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Najlepiej to szukaj czegoś już złożonego przez osobę prywatną i wystawioną na olx/allegro. W tym budżecie nie znajdziesz nic czterordzeniowego, chyba że chcesz pchać się w amd, ale tego odradzam(ewentualnie core quad).

Ten na pierwszy rzut oka wydaje się okej, lecz dodatkowo musiałbyś zainwestować w kartę graficzną http://olx.pl/oferta/komputer-i3-3220-h77-usb3-0-sata-3-0-4gb-500-gb-mini-atx-okazja-CID99-IDeuYSb.html#62062b48d4

i5 4460 - Gigabyte GTX 970 4GB - SSD Transcend 370 128GB - GoodRam 2x4GB 1600MHz CL9 - ASRock H81M-VG4 R2.0 - Chieftec 450W - Zalman T3

Zowie EC1-A - Zowie G-SR - Razer BlackWidow 2014 Tournament Edition - HyperX Cloud 1 - Audiotrak Prodigy Cube - LG 24GM77 144Hz

Opublikowano
Opublikowano

Chodzi mu o składanie z używek... Poza tym jak ci tak doradza, to chyba jasne, że będzie lepiej tak pod kątem gier, nie?

W tym^ nawet nie wiesz jaki jest i3, pewnie 1 generacji syf, karta jeszcze ujdzie do lżejszych gier jak lol czy cs;go ale no...

Opublikowano

Teraz taka sprawa, gdzie znajdę dobry sklep internetowy z częściami używanymi, czy brać z allegro i olx?

Opublikowano

Jaki sklep xD, ogarnijcie sie, allegro, ale olx jest tansze na dobra sprawe (wieksze okazje). 

Chodzi mu o składanie z używek... Poza tym jak ci tak doradza, to chyba jasne, że będzie lepiej tak pod kątem gier, nie?

W tym^ nawet nie wiesz jaki jest i3, pewnie 1 generacji syf, karta jeszcze ujdzie do lżejszych gier jak lol czy cs;go ale no...

Pierwszej generacji na h61? Dobrze sie czujesz? :v ale zasilacz bomba, za 350zl mozna by jeszcze brac, chociaz nawet 400 tez, 450 to juz tak srednio, ale przejdzie, bo daje monitor, no i jakies glosniczki 2.1. 

steam: /awesomeplayer1337

Opublikowano

Jaki sklep xD, ogarnijcie sie, allegro, ale olx jest tansze na dobra sprawe (wieksze okazje). 

Pierwszej generacji na h61? Dobrze sie czujesz? :v ale zasilacz bomba, za 350zl mozna by jeszcze brac, chociaz nawet 400 tez, 450 to juz tak srednio, ale przejdzie, bo daje monitor, no i jakies glosniczki 2.1. 

Nawet nie patrzylem na płyte, syf i tyle  :v

Opublikowano

Dobra, podałem dużo zestawów, które znalazłem, teraz ostateczna decyzja, lub składanie, bo w tym tygodniu kupuje ;)

Chyba, że dalej będę szukać :D

Opublikowano

Składanie w tej kwocie nie ma sensu, za tyle nic nie złożysz, musisz poszukać czegoś gotowego :v

i5 4460 - Gigabyte GTX 970 4GB - SSD Transcend 370 128GB - GoodRam 2x4GB 1600MHz CL9 - ASRock H81M-VG4 R2.0 - Chieftec 450W - Zalman T3

Zowie EC1-A - Zowie G-SR - Razer BlackWidow 2014 Tournament Edition - HyperX Cloud 1 - Audiotrak Prodigy Cube - LG 24GM77 144Hz

Opublikowano

Szukaj czegoś z i3 2100, i3 2120, porządnym zasilaczem i sensowną grafiką(na starszych grafikach się mniej znam, więc nie powiem Ci jakiej konkretnie masz szukać), tyle mojej pomocy :D Nie nastawiaj się, że kompa znajdziesz w 2 dni, ale jak będziesz szukał i czekał na okazję to coś porządnego znajdziesz ;)

Opublikowano

Ok, tam gdzieś w podanych był z taką i3, teraz ide na allegro xD

EDIT Jednak wole olx'a xD

Opublikowano

No spoko, zapytaj kolesia jaki jest tam zasilacz, dokupisz kartę pokroju hd 7790 (~300zł) i masz maszynkę, która pociągnie ci każdą grę w przyzwoitych detalach

Opublikowano

@up przeczytaj całą aukcję:

"Opcjonalnie mogę zamontować grafikę Radeon HD5450 1GB (100zł), Radeon HD7450 1GB (120zł), lub GeForce GTX 275 448bit (160zł). Dostępne są też peryferia typu monitor, klawiatura, mysz itp."

EDIT Chodzi o tą HD 7450, dobra? Czy gówno?

Opublikowano

Ta druga jest ok, budżetu nie zwiększę bo nie mam xD

U sąsiada pracowałem i tyle zarobiłem :D 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...