Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem Z Windows 10

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Od kilku dni mam problem z Menu start w Windows 10 , nie chce mi się one otworzyć tak samo mam z ikonkami typu Głosność Powiadomienia Bateria Wyszukiwanie  . 

Mój sprzęt

Acer Aspire v15 Nitro vn7-591g

Opublikowano

Próbowałeś wyłączyć i włączyć? może aktualizacje chcą się zainstalować jak to było w moim laptopie.

1149730ee7ddaf7UVMV7ZB.gif

Opublikowano

Ctrl + Shift + Esc

Plik > uruchom nowe zadanie > powershell (utwórz to zadanie z uprawnieniami administracyjnymi)

Kopiuj wklej:

Get-AppXPackage -AllUsers | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register "$($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml"}

Restart

Opublikowano

Jak po jakimś czasie nie rozwiążesz problemu to szybciej od nowa mieć system niż się pieprzyć z błędami. 

Zrób aktualizacje, może masz wyłączone. Pokasuj troche śmieci które windows ma w sobie ( zbędne programy ) . 

Niekiedy problem jest z kontami i należy się zalogować na konto Microsoft albo z niego wylogować na konto zwykłe. 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

A po co menu start by dostać się do panelu sterowania? Przecież używasz tego kompa to z dostaniem do explorera chyba nie masz problemu

Opublikowano

Windows + I > Aktualizacje i zabezpieczenia > Sprawdź aktualizacje

W win10 nie da się wyłączyć automatycznych aktualizacji, można je jedynie odroczyć, a i to bodajże tylko w wersji Pro. Tak jak wyżej, sprawdź czy nie ma jakichś aktualizacji, bo jeden z updateów łatał ww. błąd, aczkolwiek dziwne jakbyś nie miał jakiejś łatki, bo tak jak pisałem, na win10 aktualizacje są robione z automatu. Możesz 2-3 razy spróbować tego "sposobu z powershellem" i zrobić 2-3 restarty, u mojego taty na laptopie jak ten problem wystąpił też za pierwszym razem nie złapało, ale po ponownym użyciu tego polecenia i 2-3 restartach w końcu załapało.

Opublikowano

Jeszcze jednym z wyjść w usunięciu błędu jest zmiana wersji windows na Insider, wystarczy przystąpić do programu. Moim zdaniem trochę lepsza i ulepszona wersja windowsa. 

Opublikowano

W niczym to nie pomaga bo każda wersja windows jest IDENTYCZNA 

Opublikowano

To jedyne co już możesz zrobić to instalacja systemu na nowo. Też miałem ten problem i robiłem wszystko, nic nie skutkowało prócz instalacji systemu na nowo.

Opublikowano

Jak pisałem włącz Insidera , zaktualizuje się na nowszą wersję windows , zawsze można sprawdzić jak wyglądać będzie  po aktualizacjach za kilka miesięcy. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...