Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Dyskusja] Baria

Apa3.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Pomijając to że baria to syf moim zdaniem reworki powinny być zakazane i siema bo te żaden sens .. wystaczy zrobić jedne pliki serwerowe i puszczać co 4 miesiące ;D 

• 2 tygodnie później...
  • Odpowiedzi 69
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Witam, 

Nie rozumiem struktury działania forum tego serwera. Miałam kiedyś na nim zagrać, tak o z nudów. Założyłam X czasu temu konto na forum. Nie wchodziłam na nie często, bo nie pasował mi klimat, ani działania ów opiekuna - Adriana. Milion pkt. ostrzeżeń za niecenzurowany wulgaryzm, whatever. 

Wczoraj i dzisiaj wpadłam dlatego, że ich grafik, a mój kolega powiedział, że kolejny raz zmienia plakietki do rang. Dziś w sumie byłam mało na tym forum, ale na tyle, by przeczytać jakiś wywiad i go skomentować, no i dodać post odnośnie jakiejś tam propozycji zmian na forumku. 

Jakieś pół godziny temu napisał do mnie kumpel, że jest drama. Wysłał mi spoko skrinki, na których widać jak redaktorka forum go wyzywa. Napisałam sobie wpisy, a potem zostałam zbanowana. Za co? Za własne zdanie. Najwidoczniej administratorzy nie patrzą na to, kto co pisze, lecz na to, kto z kim jest zaprzyjaźniony. 

Skrinki od kumpla, w których widać obrazę w jego stronę:

skejciorj_apnwraa.jpg

skejcior2_apnwraq.jpg

+ jakieś screeny, w których wyzywa go administrator ts, a moderator lajkuje temu adminowi posty (posty zostały od razu ukryte, bez jakiejkolwiek kary):

skejcior3_apnwxhn.png

skejcior4_apnwxhe.png

Powracając, w sumie to mnie rozbawił fakt, jak tamtejszy team traktuje użytkowników forum. Doszłam do wniosku, że zapytam, dlaczego tam się dzieje. Tutaj ukazało się to, jak władza uderza do pustego łba, bo inaczej się tego nazwać nie da.

kalajpg_apnwrqr.jpg

kala2jpg_apnwrqx.jpg

kala3jpg_apnwrqn.jpg

kala4jpg_apnwxpp.jpg

A później co? Nie masz uprawnień xD

kala5jpg_apnwxph.jpg

ps. Super Naczelny Redaktor, który poprawnie zdania nie potrafił ułożyć, aby przynajmniej "jako tako" ono wyglądało, chciał mnie chyba wyjaśnić :(

kala6jpg_apnwxpx.jpg

A co do wyjaśnień skopiowałam definicje prowokacji:

W psychologii prowokacja jest świadomym wymuszeniem określonych zachowań, 
reakcji lub działań, często agresywnych i nagłych, poprzez oddziaływanie na psychikę, 
niekoniecznie zgodne z obranymi przez daną osobę zasadami i wyznawaną ideologią.

Już pominę fakt, że moje wpisy na sb były opinią, a nie prowokacją, to patrząc na definicje (jak niby już to było prowo), forum nie ma ani zasad, ani ideologii. 

Jak dla mnie, zwykłego użytkownika, a potencjalnego gracza tego serwera takie zachowanie jest niedopuszczalne i niedorzeczne. ie jestem w stanie zrozumieć, jak można bronić członka teamu, widząc takie zachowanie. Pierd**le tego bana, bo tam nie wchodziłam nawet, więc jakoś po mnie to spływa, ale nie rozumiem takiego wbicia się w czyiś tyłek, by móc pozwolić sobie na wszystko. Zapewne nie tylko ja, ale inni również, gdyby byli na miejscu któregoś z administratorów, wyrzuciliby tak kłótliwą i bez kultury osobę ze swojego składu. Taka funkcja powinna zachować kulturę, bo w końcu reprezentuje w jakimś stopniu to chaotyczne forum. Jak na moje oko jest tam pewnego rodzaju "Elita", która może wszystko, bo kto im zabroni, skoro administratorzy nic nie robią? Według mnie tam jest do zmiany cała struktura działania tego forum. Oni sami nie wiedzą czego chcą i czego im nie można. Śmieszy mnie fakt, że PRZECIEŻ REDAKTOR JEST OD ARTYKUŁÓW. To co, może sobie bezkarnie obrażać użytkowników forum, a pseudo opiekun na to pozwala? Poza tym śmieszna ranga Naczelny Redaktor, który nie potrafi napisać poprawnego zdania, a ma taką funkcję. Biorą do teamu chyba kogo popadnie, byleby był. Jak to się mówi - nie mój cyrk, nie moje małpy. 

Co do serwera - nie wiem, nie grałam. Patrząc na sytuacje na forum szczerze odradzam w ogóle rejestracji i namysłu czy by tam zagrać. Z biegiem czasu nie będzie komuś coś pasować, będzie chciał o tym wspomnieć i zostanie zbanowany.

W dupie mam to czy któryś administrator to przeczyta w całości i wyciągnie jakieś konsekwencje. Liczcie dalej hajs i miejcie głęboko to, co się wokół Was dzieje. Niedługo nie będziecie mieli z czego pieniążków liczyć, bo wszyscy zostaną pobanowani xD Ostrzegam potencjalnych graczy tego serwera. 

Dla kogoś, komu się nie będzie chciało czytać tej opinii: NIE POLECAM ROZPOCZYNAĆ SWOJEJ PRZYGODY. 

Gorąco pozdrawiam, mądra i wielka Kala, która przynajmniej potrafi złożyć poprawnie zdanie.

Essa!

edit.

Wchodzę sobie koło 13 na gadu, a tu widzę, że Redaktor Barii wysłał mi zaproszenie do znajomych:

Ja
? xD
13:31
Dziadek
Złóż kolejną skargę bo tylko tym żyjesz
13:32
Ja
Jaką skargę? :3
13:33
Dziadek
Na mnie
13:35
Ja
Wyrażenie własnego zdania to nie skarga. Poza tym nie tworzyła żadnych tematów ze skarga, a jedynie opinie nt. Barii. A teraz nie zawracaj mi głowy takimi błahymi sprawami, bo jak sam widziałeś na forum bywała raz na miesiąc, wiec mam w nosie jakieś bany i waszą pseudo władze. Pozdrawiam!
13:39
Dziadek
Ale na mój temat nie musisz pisać aż taka tepa jesteś? Nie znasz mnie, a oceniasz moją pracę to jest dla mnie śmieszne. Całej spiny nie opisalas ze swojej strony jak to Ty wywolalas gowno burzę z Skejciorem, pasujecie do siebie to widać na pierwszy zrzut oka, nie pozdrawiam!
13:42
Ja
Weszłam na forum, napisałam czemu redaktorzy wyzywaja, potem napisałam ten długi epis i się ta wasza redaktorka spiela. Kappa
#gownoburza
13:43
Dziadek
3 lata się męczy z Tobą jak w sumie większość, jesteś pseudo Moderatorka
Która w*******a się wszędzie gdzie się da.
13:43
Ja
Żyj w tym syfie i daj mi spokój, bo mam wyjebane w to forum. A teraz siemanko, bo mam ważniejsze sprawy do załatwienia. Kto się mecz kapa
13:44
Dziadek
Wysłuchaj opinii na swój siebie, 50% tego to same krytyki.
Ja
Widzisz, jestem pseudo mod i admin, a mam sporo propozycji współpracy
Dziadek
Propozycje od osób, które chcą aby ich serwer padł w szybkim tempie
13:45
Ja
Krytyka, no, sama chyba z barii. Problem tkwi w tym, że potrafię przyjąć racjonalną krytykę
A nie wyssane teksty z paca.
Poza tym to Ty teraz płaczesz mi na gg, że napisałam post
Więc może dorosnij, daruj sobie i zamknij to okno rozmowy xD
13:46
Dziadek
Nie płacze, po prostu wkurwiaja mnie tak pojebane dupy jak Ty, które gowno umieją, a i tak się w*******aja wszędzie.
13:48
Ja
No, przed chwila pisales zebym ja sie nie wypowiadala o Tobie, bo nic nie wiem, a sam to robisz #hipokryzja. A teraz skoro juz sie dowartosciowales to idź na to swoje forum i pisz te wywiady, cześć.
13:50
Dziadek
Nie pilas ze mną więc to oznacza, że gowno o mnie wiesz, a wypowiadasz się na temat mojej pracy po paru wywiadach żałosna typiara xD
Boisz się jeszcze wejść na tsa gowniarstwo
13:51
Ja
Mogę podać Ci ts do mnie, skoro jesteś taki cwany
Dziadek
Na pszyrke się musisz uczyć? Szkoda mi Ciebie
Ja
Nie patrz na ludzi swoim odbiciem
Nie każdy ma 16 lat i nadal uczy się przyrodyxd
13:53
Dziadek
Pszyrki się jeszcze nadal uczysz więc możesz w tej sytuacji opisywać swoją sytuację domową
Wejdziemy na innego tsa niż serwerowy barii. Wbij na forever-ts3.pl
13:54
Ja
Idź się cisnij na poziomie gimnazjum z elly, bo ja nie potrafię wyzywac się w ten sposób. Elo
13:54
Dziadek
Wbij na tego tsa co ci podałem to jest inny niż serwerowy.
13:55
Ja
Po co mam z tobą rozmawiać? O tym, że Cię Poprawilam? czy masz ochotę mnie wyzywac?
Jak na razie to mnie nawet w domu nie ma pajacu
A teraz siemanko
13:55
Dziadek
Pajacu? O k***a teraz to jest w modzie? Ty nie dojebana gowniaro nawet nie znasz znaczenia tego słowa.
13:56
Ja
Mam 19 lat, więc z nas dwoje to ty jesteś gowniarzem, a teraz wypierdalaj na barie
Bo tylko wyzywac się potraficie
Dziadek
Wypierdolilas to Ty się z kołyski jak byłaś mała.
Ja
#GIMBA XDDDDDDDDD ALE MNIE POCISNALES
13:57
Dziadek
Gimba? O k***a lejeeee gdybym był obok Ciebie zlalbym ci się w pysk xdd
13:57
Ja
Poziom administracji serwera baria.pl
13:58
Dziadek
Poziom moderatorki i adminki :)
13:58
Ja
No ja u siebie nigdy nie pozwalalam aby pseudo redaktorzy wyzywali userow xD
A teraz ciao
13:59
Dziadek
Pseudo? O k***a pseudo to Ty kilka lat udajesz

Kultura i wyzwiska na poziomie podstawówki.gimnazjum. Widać, że chłopak ma niepoukładane w głowie, ale cóż. Piętnastolatki tak mają! 

Podrzucam tez różne skrinki, które dostałam od ich byłego Grafika:

jak dojdzie coś więcej to wrzucę #nudy.

Opublikowano

Nie można.

DLACZEGO? Proszę o pokazanie dowodow na to ze pliki sa kradzione itp 

Halo Halo, czy tylko ja nie dopatrzyłem sie odpowiedzi ? Oo

Już się dopatrzyłeś. Odpowiedź to Nie można.

Opublikowano

też już tu nie gram, mogę powiedzieć co nie co.

Serwer całkowicie idzie ogarnąć bez is'a ( wydawania hajsu) 

aspekty które skłoniły mnie do skończenia gry ? GM ma gildie swoja...i jest ona jawna ( teraz się chyba rozleciała), eq porobione w 2 dni po update gdzie do dziś nie można ukończyć full tak pali, a po jednej ulepce z boss. Gdzie nie raz po 30 osób się o niego bije ;v co gorsza bany zza drophacka dla innych, gildia gm biegała z tym w nocy i nic. Niby siedzą na bosach w nocy? pier dolnie o szopenie, drop na sohan/gigantow z mapy 150 ? bug ? nie sadze :) Serwer dla osób które lubią nerdzic ( 2 tyg po 12-14 godz) i masz full 175, +14kg bo musisz siedzieć na dupie by ci bossa nie zbili albo oddać biologa na czas ( ostatniego oddajesz co 8h). Niby są eliksiry...co to daje ?10kkk min za 1szt.elo. Easy ? Smoka bije sie w 3 ( bodziak, wp i smok) i jedna ulepka gdzie na 1 item potrzeba 3x a pali jak skurwysyn. teraz biolog..tez z tego smoka i tez pali xD no to ma być easy ? easy/medium :) ..i teraz sprawa forum, faworyzacja i jeszcze raz faworyzacja ;v masz range ? masz i eq..lub strój nie dostępny w is :) napisałbym nick z gry czy z forum ale permik szybszy niż sraczka ;v

Opublikowano

Kolejny serwer Surka, który jak wiadomo nie wypalił jak reszta jego serwerów :)

Nie bądź żyd, daj plusa :)

Opublikowano

Kolejny serwer Surka, który jak wiadomo nie wypalił jak reszta jego serwerów :)

nie jest surka w zadnym stopniu tylko ta foworyzacja. Wypalił od startu do teraz 1k ponad graczy :) 

Opublikowano

Osobiście grałem na tym serwie prawie od startu i jedyne co mogę powiedzieć to serwer jest dość dopracowany, lecz ma bugi   z kolekcjonerem i biologiem (może to naprawią). 

Opublikowano

Kolejny serwer Surka, który jak wiadomo nie wypalił jak reszta jego serwerów  :)

Wypad ode mnie. Zrobiłem reklamę na start i tyle resztę mam gdzieś na tym serwerze...

Legenda Metin2!

sig_team.png

Opublikowano

A więc pewnego dnia, ktoś wystawił na sprzedaż unikatowy kostium sztyletów, który wygrał w konkursie, TUT tego serwera wstawił ss'a, żeby się pochwalić, że ma podobny.

0JsBH5h.jpg

Dla mniej kumatych [lewa strona, zaraz koło mapki :)]

To co działo się dalej, zdecydowanie przebiło tego ss'a.

Miłej lektury :D

730468c3f83331638d4ef1f260ff9a5a.png

4bfd5e20be12ff928083e231d54d3f7f.png

129a2f33d3da52a1f68adfe1056ca075.png

84d88bbbc3977709b0be2f2da5c517cf.png

Cześć regulaminu, mówiąca o modyfikacji clienta:

57ca930c0df7a6da6d8f4f33b246bb19.png

Oczywiście sam temat sprzedaży kostiumu gdzieś wsiąknął :) Paranormal activity :lenny:

Opublikowano

Serwer fajny, gra się całkiem całkiem... Jednak co do teamu na posadę zasługują tylko i wyłącznie decisive, Shyness, Grzegorz oraz Maciej, reszta to kryjąca sobie wzajemnie dupska "elitka", nad którą władzę sprawują Vlad z Tyrionem. Zdecydowanie odradzam wszystkim ten serwer. Faworyzacji na nim nie da się ukryć, jest ona nie tylko na forum.

A więc pewnego dnia, ktoś wystawił na sprzedaż unikatowy kostium sztyletów, który wygrał w konkursie, TUT tego serwera wstawił ss'a, żeby się pochwalić, że ma podobny.

0JsBH5h.jpg

Oczywiście sam temat sprzedaży kostiumu gdzieś wsiąknął :) Paranormal activity :lenny:

To ciekawe, pozwalają na zohana? Zaprzeczają sami sobie... Było banow za niego od cholery, pamiętam kolesia, który dostał za to perma, co ciekawsze, od kogos nie mającego nic do powiedzenia w grze, Hades&Ytashi?
Opublikowano

Serwer fajny, gra się całkiem całkiem... Jednak co do teamu na posadę zasługują tylko i wyłącznie decisive, Shyness, Grzegorz oraz Maciej, reszta to kryjąca sobie wzajemnie dupska "elitka", nad którą władzę sprawują Vlad z Tyrionem. Zdecydowanie odradzam wszystkim ten serwer. Faworyzacji na nim nie da się ukryć, jest ona nie tylko na forum.

0JsBH5h.jpg

To ciekawe, pozwalają na zohana? Zaprzeczają sami sobie... Było banow za niego od cholery, pamiętam kolesia, który dostał za to perma, co ciekawsze, od kogos nie mającego nic do powiedzenia w grze, Hades&Ytashi?

Sam vlad zarzeka się, że jeszcze nigdy nie zbanował za Zohana, jeśli ktoś używał tylko autopickupa

• 1 miesiąc temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...