Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[S2] [16.07.2016] PrestigeMU | EXP 40 | BEZ RESETÓW

PrestigeMU

Jaki Season?   

65 użytkowników zagłosowało

1. 1. Jaki Season?

2. 2. Ile mobów na spocie ?

3. 3. Czy myślisz, że serwer PVP jest w stanie uzyskać jakiś dobry wynik Online?

4. 4. Koncepcja serwera Ci się podoba?

• Tak
    • Nie ( podaj powód dlaczego , to się dla mnie liczy )

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wstępne informację oraz parę słów ode mnie

Drogi Graczu, 

Jeżeli zajrzałeś do tej publikacji to pewnie coś Cię zainteresowało. Możesz mnie nie znać, możesz mnie znać, miałem parę swoich serwerów, na których raz było dobrze, raz nie :) Parę słów o mnie. Podchodzę do tematu bardzo profesjonalnie, przez tyle edycji, które miałem wiele rzeczy się nauczyłem, wiem jakie błędy popełniałem, ale miałem również swoje debiuty. 

Chcę stworzyć serwer bez resetów z nastawieniem na PVP i grupowe wyprawy na Bossy czy też eventy, których jak wiecie jest bardzo dużo na serwerach Prestige. 

Obserwuję serwery od kilku miesięcy i nic mnie nie zainteresowało, więc postanowiłem coś stworzyć własnego specjalnie dla graczy, bez dotacji za, które można otrzymać przedmioty w grze ( czytaj. Sety itp ). 

Na serwerze będą odbywać się dosyć często eventy, aby było co robić ! 

Ustawienia serwera jak na razie są jedynie wstępne, mam nadzieję, że znajdzie się parę maniaków PVP, którzy pomogą solidnie ustawić serwer, tak aby dotarł do jak największego grona. Testy serwera będą otwarte tylko dla Polaków, jeśli chodzi o start serwera będzie dla całego świata i jeżeli chodzi o reklamę to raczej z tym nie będzie żadnego problemu, na x300 miałem 300 online, dzięki dobremu zorganizowaniu grupki pomagających mi graczy, którzy pomogli dobrze rozreklamować serwer. Serwer tworzę Ja, ale jeżeli chodzi o atmosferę i jak to wszystko ma wyglądać to tworzą gracze ! 

Bez Graczy nie ma serwera ! Tak, więc zapraszam do obejrzenia wstępnych ustawień serwera, które znajdują się poniżej. 

global.png

Serwer startuję: 16.07.2016 o godzinie 20:00 (GMT+1)

Nazwa serwera: PrestigeMU

Wersja plików: Sezon 2 Premium

IP&Port: main.exe

Strona serwera: http://prestigemu.com

Exp: 40 %

Drop: 20 %

Maksymalny poziom postaci: 500

Możliwość usunięcia postaci do maksymalnie 200 poziomu postaci

Brak możliwości zresetowania postaci

Dostępne postacie na serwerze to: DK/DW/ELF/DL/MG

DL dostępny od 250 poziomu głównej postaci

MG dostępny od 220 poziomu głównej postaci

Brak Webshopu

Dużo nowych dodatków w sezonie drugim, które umilą grę

Market WWW

Walutą serwera prawdopodobnie zostanie Soul&Zen, dlatego iż dodaliśmy do sklepu jevel of bless za 100 000 000 zen, co zapewniam nie jest szybkie do uzbierania.

pralka.png

+10 = 80 % szans na sukces

+11 = 70 % szans na sukces

+12 = 60 % szans na sukces

+13 = 50 % szans na sukces

Fenrir = 40 % szans na sukces

Piórko 3rd = 60 % szans na sukces

Wingi 3rd = 40 % szans na sukces

Koń = 60 % szans na sukces

Kruk = 60 % szans na sukces

kamienie.png

Jevel of Bless = 100 % szans na sukces

Jevel of Soul = 60 % szans na sukces

Jevel of Soul + Luck = 85 % szans na sukces

Jevel of Life = 50 % szans na sukces

Jevel of harmony = 50 % szans na sukces

eventy.png

Podstawowe eventy dostępne na S2  tj.

Blood Castle

Devil Square

Chaos Castle

Kundun Kalima 7

Happy hours

Golden Invasions

GM events

Lottery

Auctions

vip.png

Każdy gracz będzie mógł wspomóc serwer drobną opłatą, a w zamian otrzyma

status konta VIP, co posiada takie konto?:

zwiększony % zdobywanego doświadczenia o 15

zwiększony % dropu o 10

dodatkowe % szans do Chaos Machine + 5 do każdego prania

możliwość otwierania depo w każdym miejscu na serwerze komendą /open

2 dodatkowe depozyty

admin.png

Główny Administrator Serwera: MEN

Zastępca Admina: Remik

Moderator forum: Frogfish

Administrator techniczny TeamSpeak3: Frogfish

ts3.png

Dostępne komendy na serwerze to:

//=============//
// Commands //
//=============//
-> /post
-> /str (Without Relog)
-> /agi (Without Relog)
-> /vit (Without Relog)
-> /ene (Without Relog)
-> /cmd (Wihtout Relog)
-> /time
-> /online
-> /war
-> /bau (dodatkowe depozyty dla VIP )
-> /open
-> /clearpk
-> /exit

• Odpowiedzi 200
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

zapowiada sie zajebiscie :D orientujesz sie juz mniej wiecej kiedy start ? :D

Powiem tak, pliki mam gotowe i skonfigurowane, jedynie dojdzie tutaj wiele zmian. Bo jednak jest to bez resetowy serwer, dużo zmian przy boxach,wypadajkach, dmg bossów.

Wydaję mi się, że około dwóch tygodni, jeżeli będzie zaangażowanie ze strony testerów, którzy zazwyczaj mi pomagali i o co proszę w tym projekcie :)

Pozdrawiam

Opublikowano

a od kiedy masz zamiar zrobic dostepne testy? :D bo chetnie pomoge jak znajde chwilke czasu :D

Obecnie konfiguruję jeszcze jeden projekt serwera dla kogoś. Myślę, że to jest kwestia kilku dni :) 

W zależności ile tam mi zajmie. Ale wydaje mi się, że na następny weekend będziemy mogli powoli zacząć sprawdzać.

Opublikowano

Update Heart of Love Drop !

@ 03-07-2016

#1 Drop Heart of Love

**BRONIE**
//Katana
//Salamander
//Light Saber
//Sword of Assassin
//Nikkea Axe
//Larkan Axe
//Crescent Axe
//Morning Star
//Battle Scepter
//Light Spear
//Spear
//Battle Bow
//Tiger Bow
//Crossbow
//Golden Crossbow
//Serpent Staff
//Gorgon Staff
//Angelic Staff
//Kite Shield
//Horn Shield
//Elven Shield
//Skull Shield

**Wszystkie przedmioty będą wypadać od 3 do 4+Luck**

**SETY**
//Bronze Helm
//Pad Helm
//Leather Helm
//Bone Helm
//Vine Helm
//Silk Helm
//Mistery Helm
//Red Wing Helm
//Bronze Armor
//Pad Armor
//Bone Armor
//Leather Armor
//Vine Armor
//Silk Armor
//Mistery Armor
//Red Wing Armor
//Bronze Pants
//Pad Pants
//Bone Pants
//Leather Pants
//Vine Pants
//Silk Pants
//Mistery Pants
//Red Wing Pants
//Bronze Gloves
//Pad Gloves
//Bone Gloves
//Leather Gloves
//Vine Gloves
//Silk Gloves
//Mistery Gloves
//Red Wing Gloves
//Bronze Boots
//Pad Boots
//Bone Boots
//Leather Boots
//Vine Boots
//Silk Boots
//Mistery Boots
//Red Wing Boots

**Wszystkie przedmioty będą wypadać od 3 do 4+Luck**

Opublikowano

Czekałem miesiące na taki serwer :) mam nadzieje że wypali bo już się napaliłem jak szczerbaty na orzeszki :D 

Mam tylko pytanie jak to będzie z Helperem czy będzie on dostępny w grze ? oraz czy będę mógł mieć odpalone 2 postacie np BK + EE :) 

Opublikowano

Siema! :D

Jeśli robisz serwer bez resów to możesz ustawić exp nawet na x10 i udostępnić DL/MG/RF od 1 lvlu. Wydaje mi się, że byłaby to spoko opcja. Mam jeszcze pytanie czy tak jak na poprzedniej edycji będzie działał system reconnect i autoparty?

Opublikowano

Czekałem miesiące na taki serwer :) mam nadzieje że wypali bo już się napaliłem jak szczerbaty na orzeszki :D

Mam tylko pytanie jak to będzie z Helperem czy będzie on dostępny w grze ? oraz czy będę mógł mieć odpalone 2 postacie np BK + EE :)

Witaj,

Helper będzie aktywny od 1 poziomu, lecz będzie pobierał dosyć dużo zen, za 5 minut używania 200 tyś zen.

Będziemy mogli odpalić max 3 konta na jednym łączu.

Siema! :D

Jeśli robisz serwer bez resów to możesz ustawić exp nawet na x10 i udostępnić DL/MG/RF od 1 lvlu. Wydaje mi się, że byłaby to spoko opcja. Mam jeszcze pytanie czy tak jak na poprzedniej edycji będzie działał system reconnect i autoparty?

Nie chcę robić zbyt niskiego expa, jestem przekonania, że jeżeli miałby być niższy jak 30 to lepiej iść na global. :D

Co do poziomów dostępowych postaci pomyślimy, dodam kolejną ankietę i to wy wybierzecie jak to będzie wyglądać.

Ale moim zdaniem DL od 1 poziomu będzie miał zbyt duży DMG i ten exp szybko pójdzie.

Autoparty działa komendą /re on /re off

Reconnect system również działa, utrzymuję Cię po DC 300 sekund.

Podrawiam

Opublikowano

Helper za drogi moim zdaniem, zależy jeszcze ile zen będzie wypadać. Jeśli mało to nikt nie będzie w stanie przez długi czas go odpalić, szczególnie jeśli będzie grał na 3 kontach :) Oprócz tego zmieniłbym możliwość wejścia do vulcanus dla wszystkich, reszta na chwilę obecną wygląda spoko. Zobaczymy, jak to wyjdzie w praktyce. Czekam.

-=edit=- oczywiście rekomenduje s6ep3. moim zdaniem najlepsza (co prawda już mocno ograna) wersja, później już gra zaczyna wyglądać jak gówno (za przeproszeniem).

Opublikowano

Helper za drogi moim zdaniem, zależy jeszcze ile zen będzie wypadać. Jeśli mało to nikt nie będzie w stanie przez długi czas go odpalić, szczególnie jeśli będzie grał na 3 kontach :) Oprócz tego zmieniłbym możliwość wejścia do vulcanus dla wszystkich, reszta na chwilę obecną wygląda spoko. Zobaczymy, jak to wyjdzie w praktyce. Czekam.

Też jestem tego samego zdania co Kronoos, trochę ten helper za drogi, zależy wszystko od tego ile tego zenu będzie lecieć i jak często jak bardzo rzadko to tak jak pisze powyżej Kronoos nie będzie sensu przez dłuższą metę robić 3 kont, tylko skupić się na 1 koncie, a potem sobie poprzerzucać zeny na pozostałe konta, chyba że to efekt celowy przez H@.

Trochę mnie ten tekst razi "Mapa Vulcanus będzie otwarta tylko dla VIP "  Na vulcanie przypomnę lecą itemy trochę lepsze i bardziej niedostępne dla każdego np. Rune Blade +skill - idziemy na duel z byle kim przegrywamy ta 2 osoba ma buffa, następnie całe party tak robi i jazda na vulcan po itemki, Jak to ma być mapa tylko i wyłącznie dla VIPów to trochę bedą mieli przewagę nad innymi zwykłymi graczami, głównie chodzi o dostęp do itemów.

Przewidujecie mape Gensową, jeśli tak to na jakiej mapie? Zazwyczaj jest to Vulcanus, ale alternatywa ?

Mam nadzieję, że nie popełnicie tyle błędów jak ze wspomnianego Prestige-a.

Opublikowano

-=edit=- oczywiście rekomenduje s6ep3. moim zdaniem najlepsza (co prawda już mocno ograna) wersja, później już gra zaczyna wyglądać jak gówno (za przeproszeniem).

Jest to jakiś sposób na ograniczenie maniaków od helpera jak i dużej ilości postaci tzw. Multi Kont

Też jestem tego samego zdania co Kronoos, trochę ten helper za drogi, zależy wszystko od tego ile tego zenu będzie lecieć i jak często jak bardzo rzadko to tak jak pisze powyżej Kronoos nie będzie sensu przez dłuższą metę robić 3 kont, tylko skupić się na 1 koncie, a potem sobie poprzerzucać zeny na pozostałe konta, chyba że to efekt celowy przez H@.

Trochę mnie ten tekst razi "Mapa Vulcanus będzie otwarta tylko dla VIP "  Na vulcanie przypomnę lecą itemy trochę lepsze i bardziej niedostępne dla każdego np. Rune Blade +skill - idziemy na duel z byle kim przegrywamy ta 2 osoba ma buffa, następnie całe party tak robi i jazda na vulcan po itemki, Jak to ma być mapa tylko i wyłącznie dla VIPów to trochę bedą mieli przewagę nad innymi zwykłymi graczami, głównie chodzi o dostęp do itemów.

Przewidujecie mape Gensową, jeśli tak to na jakiej mapie? Zazwyczaj jest to Vulcanus, ale alternatywa ?

Mam nadzieję, że nie popełnicie tyle błędów jak ze wspomnianego Prestige-a.

Vulcan będzie wyglądał troszkę inaczej jak na 99 % serwera. Mam już wizję i będzie tam troszkę pozmieniane, ale o tym już nie długo :)

Opublikowano

web??

Obecnie konfiguruję VPS i czekam na licencję do silnika strony.

Myślę, że jutro będzie gotowa strona + forum

Opublikowano

@@ Dodałem nową opcję w wyborze Seasonu.

Dostałem bardzo fajne Premium Pliki Seasonu2 ?

Co wy na to? głosujemy !

Opublikowano

Jest to jakiś sposób na ograniczenie maniaków od helpera jak i dużej ilości postaci tzw. Multi Kont

Ok fajnie, nie będzie ludzi co będą pizgać na 5 kont na raz ale będą gimbusiaki co maja mnóstwo czasu na gre w porównaniu z ludźmi, którzy pracują itd. Wiadomo, że im więcej czasu poświecisz na grę tym będziesz lepszy, tyle, że są też casuale, o których trzeba pamiętać :)

Opublikowano

Sezon drugi bardzo obiecująco :D ciekawe co powiedzą na to nowi gracze ponieważ starzy wyjadacze napewno z chęcia wrócą do starych śmieci 

Opublikowano

Season 2 zawsze spoko, ale jeśli to jest serwer PVP to myślę, że season 6 dostarczy nam więcej rozrywki :) Wiadomo, rf plus sumka i jeszcze master skill tree, więcej opcji po prostu do rozegrania oferuje s6 niż s2.

Opublikowano

Sezon drugi bardzo obiecująco :D ciekawe co powiedzą na to nowi gracze ponieważ starzy wyjadacze napewno z chęcia wrócą do starych śmieci 

Jestem bardzo za Seasonem 2, zrobić taki klasyczny PVP z niskim seasonem. 

Ta wersja plików, którą posiadam jest premium i ma wiele dodatków, np pakowanie jeveli, wingi 3rd nawet są :), więc "nowi" gracze na pewno będą zachwyceni.

Season 2 zawsze spoko, ale jeśli to jest serwer PVP to myślę, że season 6 dostarczy nam więcej rozrywki :) Wiadomo, rf plus sumka i jeszcze master skill tree, więcej opcji po prostu do rozegrania oferuje s6 niż s2.

RF na każdych plikach jest pobugowany, na każdym moim serwerze dostaje ogromnego nerfa bo jest kosą do pvm i pvp. 

Chcę przywrócić wizję starego dobrego serwera z przed 5-8 lat, gdzie zaczynaliśmy wszyscy, my wyjadacze od 97 d :D 

To prawda, jest wiele więcej na S6, ale S2 ma klimat i przypomienie sobie jak to było kiedyś? Magia :)

Wy podejmijcie decyzję, czy chcecie spróbować :)

Pozdrawiam

Opublikowano

Zagłosowałem na s4 :) Ale w sumie jako Stary zagrał bym i te s2 jak jest takie antybug ;)

Pobrałem je wczoraj na PC, skonfigurowałem i odpaliłem i jestem w szoku jak to wszystko fajnie działa :)

Bardzo bogaty sezon drugi.

Odpalę na testy 2 silniki S6/S2, wy zdecydujecie, który najbardziej wam podpadł do gustu.

Moim zdaniem nie ma w ogóle serwerów PVP na sezonie drugim, a w szczególności bez donate.

Pomyślcie jak byście wy to widzieli, ja jestem otwarty na propozycje ze strony graczy.

Pamiętajmy, że to wy tworzycie serwer, ja go tylko konfiguruję.

Dzisiaj wystartuję z forum serwera, gdzie będziemy mogli poruszyć parę ważnych kwestii, mam nadzieję, że chociaż parę osób zajrzy na to forum i skomentuje, podane przeze mnie propozycje :)

Zapraszam serdecznie do współpracy !

Opublikowano

Zagłosowałem na s4 :) Ale w sumie jako Stary zagrał bym i te s2 jak jest takie antybug ;)

Pobrałem je wczoraj na PC, skonfigurowałem i odpaliłem i jestem w szoku jak to wszystko fajnie działa :)

Odpalę na testy 2 silniki S6/S2, wy zdecydujecie, który najbardziej wam podpadł do gustu.

Moim zdaniem nie ma w ogóle serwerów PVP na sezonie drugim, a w szczególności bez donate.

Pomyślcie jak byście wy to widzieli, ja jestem otwarty na propozycje ze strony graczy.

Dzisiaj wystartuję z forum serwera, gdzie będziemy mogli poruszyć parę ważnych kwestii, mam nadzieję, że chociaż parę osób zajrzy na to forum i skomentuje, podane przeze mnie propozycje :)

Serwerow z sezonem 2 prawie wogole nie ma nie raz szukalem bo chcialem pograc na tym sezonie wedlug mnie jest to najlepszy sezon.

Opublikowano

Serwerow z sezonem 2 prawie wogole nie ma nie raz szukalem bo chcialem pograc na tym sezonie wedlug mnie jest to najlepszy sezon.

Są jakieś dwa-trzy na brazylijskim forum, ale z tego co widzę nie ma rewelacji, na jednym 10 Online, serwer wystartował 11 dni temu, a drugi 39 i 3 dni temu był start, ale z tego co czytam to ludzie nie są zadowoleni, bo ktoś postawił na darmowych plikach z 2009 roku gdzie działa wszystko i co najlepsze nie ma żadnego AntyHacka ! :)

Ja też jestem za 2 sezonem :)

Najlepszy sezon mu online :)

zteam  802   good server ;)

Season 2 is better than 8 :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...