Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Nagranie filmiku na Yt ;)

TraV

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, chciałem nagrać filmik na Yt z gry. Jednakże nie mam pojęcia jak to uczynić. Fraps nagrywa mi strasznie krótko i filmik później na dodatek dużo waży chociaż trwa po 3 min.. Więc mam kilka pytań które wymienię w pkt. żeby było lepiej wyjaśnić ;)

Dodam również że nie chce rozkręcać się jako youtuber jakiś tylko chce nagrać jeden filmik zobaczyć czy ktoś poogląda ;D

Dlatego też proszę o programy na krótką metę i łatwe w obsłudze .

1. Jakim programem nagrywać filmiki ? Chodzi mi o filmiki 30-40 min tylko o wadze żeby weszły na Yt.  Musi być to darmowy program.

2. Czy po nagraniu muszę zmieniać format na jakiś specjalny na Yt czy coś?

3. Jak dodać dźwięk z mikrofonu (lapka) do filmiku?

Dzięki !

Temat może być w złym dziale ponieważ nie wiedziałem gdzie go wstawić. W razie czego proszę o przerzucenie do dobrego działu a nie kosza.

Opublikowano

Jak nie potrzebujesz potem obrabiać tego materiału to użyj OBS. Program służy do streamowania, ale dużo spore grono youtuberów używa go też do nagrywania normalnie (m.in. Gimper, izak bodajże). Film od razu jest w najlepszym stosunku waga/jakość.

Opublikowano

Jak nie potrzebujesz potem obrabiać tego materiału to użyj OBS. Program służy do streamowania, ale dużo spore grono youtuberów używa go też do nagrywania normalnie (m.in. Gimper, izak bodajże). Film od razu jest w najlepszym stosunku waga/jakość.

ok dzięki no to pobieram i zaraz próbuję coś nagrać :)

Proszę jeszcze o nie zamykanie tematu w razie czego, poczekajcie tak  z 1-2 dni. 

Ok program działa, dzwięk też. Jedyny problem że na filmikach jest czarny ekran :D

Opublikowano

ok dzięki no to pobieram i zaraz próbuję coś nagrać :)

Proszę jeszcze o nie zamykanie tematu w razie czego, poczekajcie tak  z 1-2 dni. 

Ok program działa, dzwięk też. Jedyny problem że na filmikach jest czarny ekran :D

Musisz odpowiednio skonfigurować sceny. Niby jest sporo poradników na internetach ale zapewne byś musiał się przebić też przez inne informacje dlatego na szybko coś Ci nagrałem. Film

VGE BEZ TŁA.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...