Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Co robić?!

xavierxcreper

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć. Od dosyć dawna chciałem rozpocząć grę w Terrarię i ją zacząłem bodajże na początku tego roku... Wszystko super pierwszy domek: wkopałem się w dół znalazłem jaskinię i jeszcze kopalnie gdzie takie niebieskie grzybki są... I przerwa... Przerwa z powodu takiego, że nie wiem co robić. Jakieś porady? Nie odsyłajcie mnie do poradników, gdyż ja z takowych nic nie rozumiem np. PUNKT 1: zbuduj schronienie a zaraz PUNKT 2. Walka z EOC... Co mam robić? Jakie eq zrobić? Piszcie na dole

@ps... @edit1

Mam w domku 4 npc i jeszcze dodatkowe pomieszczenia na kolejnych więc nie martwić się o npc ;P

//

Opublikowano

Spróbuj pokopać rudy w podziemiach. Później postaraj się zrobić te itemy:

Gold Broadsword/Platinum Broadsword
Trident
Enchanted Boomerang
Poisoned Knife
Grenade
Bomb
Gold Bow/Platinum Bow
Gem staff

*Gold armor/Platinum armor
Znajdź 6 Lensów i zrób Suspicious Looking Eye w Demon/Crimson Altar. Przywołasz wtedy pierwszego bossa. Pokonaj go i zbierz przedmioty z jego dropu.

9509214106901691244311.png1395334787-U625839.png

|Moderator Terraria||Mpc Champion||Blue Member|

Opublikowano

Terraria jest tak bardzo rozbudowaną grą, że aż dziwne, że ktoś nie ma co w niej robić, szczególnie będąc przed hardmodem. 

Moja rada to spróboj zdobyć najlepsze przedmioty jakie możesz w pre-hardmode i potem pokonaj ściane (taki boss z piekła)

Tutaj masz liste wszystkich przedmiotów dostępnych przed hardmodem http://pl.terraria.wikia.com/wiki/Pre-hardmode . Terraria to gra która starcza na setki godzin i się nie nudzi. Jeśli chcesz, możesz dodać mnie do znajomych na steam i pomogę Ci ogarnąć trochę tę grę :) http://steamcommunity.com/id/retroqyoutube/

30331_29_08_10_12_41_58.png

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Terraria jest tak bardzo rozbudowaną grą, że aż dziwne, że ktoś nie ma co w niej robić, szczególnie będąc przed hardmodem. 

Moja rada to spróboj zdobyć najlepsze przedmioty jakie możesz w pre-hardmode i potem pokonaj ściane (taki boss z piekła)

Tutaj masz liste wszystkich przedmiotów dostępnych przed hardmodem http://pl.terraria.wikia.com/wiki/Pre-hardmode . Terraria to gra która starcza na setki godzin i się nie nudzi. Jeśli chcesz, możesz dodać mnie do znajomych na steam i pomogę Ci ogarnąć trochę tę grę :) http://steamcommunity.com/id/retroqyoutube/

problem w tym ze nie mam hajsu jestem biedny i pobralem terrarie z neta -_-... kiedys jak przyjdzie czas na jakis zarobek kupie za te marne 10€ bodajże i bede cieszyl sie aktualizacjami w ktorych swiat mi sie nie bedzie usuwal. Aktualnie gram na 1.3.0.8

mam 17h przegranych - chodze po jaskiniach i? 120hp bo tych cholernych serc nie moge znalezc

zaraz podam screena ;) ogolnie mam zamiart powiekszyc ten dom  i przeniesc npc na dol bo mnie denerwuja powoli...

https://zapodaj.net/87b20adb72c00.png.html

tak wiem zrabalem bo zrobilem siekierke z tungstenu haha

//

Opublikowano

Life Crystale najczęściej występują w niskich partiach jungli ;)

a do jungli nie ide bo eq nie mam ;/ trzeba nazbierac tungstenu.

mieczyk deamonic lead broadsword czy jakos tak na start starczy?

//

Opublikowano

Zrób sobie łuk, strzały, nazbieraj potek i pokonaj Eye of Cthulhu. Wydropi Ci demonite ore/coruption ore (w zależności od biomu jaki jest na mapie) i z niego zrobisz lepszą zbroję i narzędzia. Pamiętaj o wysokiej platformie. Jest to najłatwiejszy boss, jak będziesz posiadał dużo strzał to poradzisz sobie z nim bez problemu.

Opublikowano

Zrób sobie łuk, strzały, nazbieraj potek i pokonaj Eye of Cthulhu. Wydropi Ci demonite ore/coruption ore (w zależności od biomu jaki jest na mapie) i z niego zrobisz lepszą zbroję i narzędzia. Pamiętaj o wysokiej platformie. Jest to najłatwiejszy boss, jak będziesz posiadał dużo strzał to poradzisz sobie z nim bez problemu.

mam na swiecie ten czerwony biom i ztego co czytalem podobno jest trudniejszy, ale ma lepsze itemki... nie wiem czy 120 hp wystarczy na tego bossa? czy w ogole z tyle hp mozna go przywolac

• Przynajmniej jeden gracz na świecie Terrarii musi mieć przynajmniej 200+ życia. - 120hp mam ;(
  • Musi być przynajmniej 4 NPC na świecie (Old Man też się liczy).   - mam: lekarka, guid, merchant i mechanic czy jakos mu tam
  • Eye of Cthulhu nie jest jeszcze pokonany.   - nie byl zabijany

wiec trzeba sie meczyc i zbierac serca ;(

//

Opublikowano

Nie wiem jak ty możesz mieć problem z sercami. Idziesz na kamikadze do jungli, underground sand, underground snow i szukasz. Nawet drewnianym łukiem poradzisz sobie z potworkami. Nie ma co się męczyć i szukać w cave, bo to tylko strata czasu, chyba że używasz spelunker potion. Nawet w jaskiniach crismon można je znaleźć.

Opublikowano

No to dzięki wszystkim za porady :D. Rzecz w tym, że wybrałem softcore, gdyż często umierałem na pustyni jak mnie atakowały jakieś robactwa i sępy i traciłem itemy... Teraz to można zapierdzielać po śmierci bez obawy o itemy (monety odloze do skrzynki ;d) jak bede mial jakies pytania to sie odezwe

//

Opublikowano

jednak w dżungli nie daje rady... przejde trochę tych jaskin i zaraz pelno man eaterow i tych pszczół czy jak im tam... nie widzialem zadnych life crystal a jedyne co to tylko odnalazlem jakas skrzynke dookola ktorej byly bloki zlota 

@Edit

Jednak nie 17h tylko 8h na tym swiecie gralem xD cały ja...

moje eq to na chwile obecna tungstenowy helm i buty (chyba to sa buty nie pamietam :D

Domek poprawiony więcej miejsca sie zrobiło.

No coz trzeba poszukac serc w normalnych jaskiniach ;d

https://zapodaj.net/eabb064a1a194.png.html

Na chwilę obecną pooglądam poradniki o EoC, itemkach itp ;) w razie pytań się odezwę

//

Opublikowano

Nie rób kopalni bo to się nie opłaca, szukaj jaskiń.

Opłaca się. Ja osobiście grając w Terrarię, kopiąc cały czas w dół aby dostać się do piekła znajdowałem wszystko, co było potrzebne do życia ;) 

Poza tym jak już wspomniałem, jakoś do piekła trzeba się dostać, nie? A prosty tunel w dół, pod domkiem to najlepsze rozwiązanie.

A co do tematu, to żeby mierzyć się EoC, musisz ogarnąć jakąś lepszą zbroję, najlepiej złotą/platynową. Polecam też ogarnąć plantację ziółek na potki, armor z Ironskin'a nie chodzi piechotą ;)

Opublikowano

Nie rób kopalni bo to się nie opłaca, szukaj jaskiń.

Opłaca się. Ja osobiście grając w Terrarię, kopiąc cały czas w dół aby dostać się do piekła znajdowałem wszystko, co było potrzebne do życia ;)

Poza tym jak już wspomniałem, jakoś do piekła trzeba się dostać, nie? A prosty tunel w dół, pod domkiem to najlepsze rozwiązanie.

A co do tematu, to żeby mierzyć się EoC, musisz ogarnąć jakąś lepszą zbroję, najlepiej złotą/platynową. Polecam też ogarnąć plantację ziółek na potki, armor z Ironskin'a nie chodzi piechotą ;)

no to lipa co do zbroi ze zlota bo zostalo mi 12 zlota (przypadkiem skasowalem zloty kilof i zrobilem zloty luk podobno na tego eoc jest dobry- tak pisalo na wiki)

zrobie zbroje z tungstenu jak na chwile obecna. 

//

Opublikowano

Powinna wystarczyć. Tak jak mówiłem, do tego jeszcze Ironskin Potion i git ;)

Ogółem to miło by było, gdybyś kupił Minisharka od NPCta z bronią, kosztuje 55 golda ale z nim na 110% byś sobie poradził z EoC.

Hajsik można zdobyć zwiedzając podziemia, tak jest najłatwiej.

Opublikowano

Ogółem to miło by było, gdybyś kupił Minisharka od NPCta z bronią, kosztuje 55 golda ale z nim na 110% byś sobie poradził z EoC.

55 golda? xDD

ja mam dopiero 3 haha... bym mial wiecej ale poginalem w dzungli i kupilem shurikeny u merchanta oraz troche bodajze bomb (troche hm... jakies 100 lol) te no co zadaja ok. 40-50 obrazen... 

@edit 

ogolnie to nie mam tego npc i z tego co pisze na wiki pojawi sie jak mam wolny dom (co jest oczywiste) i mam jakas bron palna..

flare gun do tego sie liczy? bo nic tam nie pisze o tym

//

Opublikowano

55 golda? xDD

ja mam dopiero 3 haha... bym mial wiecej ale poginalem w dzungli i kupilem shurikeny u merchanta oraz troche bodajze bomb (troche hm... jakies 100 lol) te no co zadaja ok. 40-50 obrazen... 

@edit 

ogolnie to nie mam tego npc i z tego co pisze na wiki pojawi sie jak mam wolny dom (co jest oczywiste) i mam jakas bron palna..

Flare Gun nie spawnuje Arms Dealera, niestety. Pierwszym, najłatwiej dostępnym przedmiotem, który go spawnuje jest Muskiet, ale na Twoim świecie nie jest dostępny Corruption, żeby pozbijać Shadow Orby.

Golda odkładaj, w końcu nazbierasz xD Shurikenami też pójdzie ubić oko, ale to trzeba mieć technikę wypracowaną ;)

Opublikowano

55 golda? xDD

@edit 

Flare Gun nie spawnuje Arms Dealera, niestety. Pierwszym, najłatwiej dostępnym przedmiotem, który go spawnuje jest Muskiet, ale na Twoim świecie nie jest dostępny Corruption, żeby pozbijać Shadow Orby.

Golda odkładaj, w końcu nazbierasz xD Shurikenami też pójdzie ubić oko, ale to trzeba mieć technikę wypracowaną ;)

ok ;D

Okej- teraz przypuścmy, że idę przywołać EOC (arena już wybudowana, ale to nie przypuszczenie, bo na serio jest wybudowana :D)-  mam 6 lensów uzbrojenie 1000 ponad strzał palących miecz 13 dmg złoty łuk ironskin potke (ktora jest bardzo tania w wykonaniu) ... Mam na swiecie crimson- ten czerwony biom i gdzie znajde te altary? w jaskiniach pod domkiem nie znalazlem, w dzungli nie znalazlem... czy trzeba isc na crimson i tam znalezc?

//

Opublikowano

55 golda? xDD

@edit 

Ale leci Undertaker, który spawnuje Amrs Dealera. A Minishark kosztuje 35, a nie 55.

Po za tym, latając po jaskiniach znajdzie wszystko pięć razy szybciej a piekło mu teraz nie potrzebne.

Opublikowano

55 golda? xDD

@edit 

Ale leci Undertaker, który spawnuje Amrs Dealera. A Minishark kosztuje 35, a nie 55.

Po za tym, latając po jaskiniach znajdzie wszystko pięć razy szybciej a piekło mu teraz nie potrzebne.

Racja, 35 golda. Mój błąd.

Tak czy inaczej, kopiąc w dół znajdzie jaskinie po których ma latać, a prędzej czy później i tak będzie potrzebował zejścia do piekła, więc na jedno wychodzi.

Można czekać na Blood Moon'y, żeby zarobić - info dla autora ;)

Opublikowano

Chłopak nie wiedział co to EOC a ty mu Blood Moona proponujesz, pfff...

Jak będzie potrzebował zejścia, to sobie zrobi.

Opublikowano

Em, skoro przegrał 10h +/-, ma 120 hp więc ma 1/9 szans, że nocka to będzie Blood Moon, tak?

Pomijając fakt, że jest to event samoczynny, a okopanie się w domku, zastawienie jednym klockiem drzwi na podłodze i strzelanie z łuku to nie jest filozofia, nie? ;)

A hajsik wpada.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...