Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Laptop do 2500-3000

Paragoniik

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Kwota przeznaczona na zakup: 3000 max

Rozmiar matrycy (+ewentualnie wymagana rozdzielczość): 15,6 może być też 17 ale bardziej preferuje 15,6

Główne zastosowanie (np. gry, inne multimedia, praca biurowa, konkretny program itp.): Gry:Smite(nolife) / metin    Multimedia: yt / anime(nolife) / seriale (w najwyżej jakości)

Wymagania specjalne (np. matowa matryca.): idk nie znam się na tym ogólnie sprzęt będzie w domu no idk <zdaje się na was>

Osobiste preferencje: Dość emm ładny wygląd ?

System operacyjny (laptop z systemem bądź bez niego): Windows7 ewentualnie windows 10

fKGsn2A.png Ada <3
Opublikowano

Myślę, że coś takiego powinno być w porządku http://www.x-kom.pl/p/280786-notebook-laptop-156-lenovo-ideapad-700-15-i5-6300hq-8gb-1000-win10-gtx950m.html

Niby 3100zł, ale

- 4 rdzeniowy i5, 6 generacja

-  matowa matryca

- 8 gigsów ramu

- możliwość montażu drugiego dysku

Mimo tego, skoro sprzęt i tak ma stać w domu to nie lepiej masz zakupić sobie komputer? Za 3k można złożyć już naprawdę porządny sprzęt.

Opublikowano

Zdecydowanie zgadzam sie z Panem u góry tylko lepiej wybrać srebrno białą wersje

Lenovo Ideapad 700-15 i5/8GB/1000/Win8X GTX950M biały

Dlaczego?
Ma alumuniowe wnętrze i głośniki JBL.

Jeśli musi być do 3000 zł to wersje z 4 gb ram

Lenovo Ideapad 700-15 i5/4GB/1000/Win8X GTX950M biały

Masz wolny slot więc w przyszłosci sobie dokupisz kostkę ramu i bez problemu.

Masz problem z wyborem laptopa czy komputera? >Napisz do mnie<

Opublikowano

@Gajwer

Rzuciłem wersją czarną ze względu na W10. Wiem jaki stosunek niektórzy mają co do W8 (chociaż dla mnie jest to system jak każdy inny). Tutaj dorzucam dla autora białe wersje (dokładnie te co podlinkował Gajwer) tylko z W10 na pokładzie.

Ten za 3100 - http://www.x-kom.pl/p/304401-notebook-laptop-156-lenovo-ideapad-700-15-i5-8gb-1000-win10x-gtx950m-bialy.html

Ten za 3000 - http://www.x-kom.pl/p/304398-notebook-laptop-156-lenovo-ideapad-700-15-i5-4gb-1000-win10x-gtx950m-bialy.html

Co do tej wersji tańszej. Osobiście nawet jakby nie było na teraz to bym dozbierał 100zł do tej wersji 8gb. Sam miałem lapka z 4gb i po przejściu na 8gb poczułem różnicę. Tak samo za jakiś czas polecam dokupić sobie dysk SSD, który naprawdę potrafi przyśpieszyć system. Mój lapek będzie miał z 6-7 lat, dołożyłem mu SSD jakieś 2-3 lata temu i wstaje po ok. 8-10 sekundach, to jest akurat zakup w mojej opinii godny polecenia. Na SSD trzymasz wtedy sam system + programy, z których często korzystasz, a na HDD trzymasz wszystkie pliki, filmy itp.

Swoją drogą, pierwszy raz w życiu spotykam się, żeby w teorii ten sam sprzęt, z tą samą ceną, różniący się tylko kolorem miał jak choćby w tym przypadku aluminiowe elementy i inne głośniki :D.

Opublikowano

Ja bym sie nie pchał w win 10 :P ale to Wybór autora

Jak cos z win 8 tez mozna przejść do win 10.

Opublikowano

Ja bym sie nie pchał w win 10 :P ale to Wybór autora

Jak cos z win 8 tez mozna przejść do win 10.

@Gajwer A czemuż to ?

Myślę, że coś takiego powinno być w porządku http://www.x-kom.pl/p/280786-notebook-laptop-156-lenovo-ideapad-700-15-i5-6300hq-8gb-1000-win10-gtx950m.html

Niby 3100zł, ale

- 4 rdzeniowy i5, 6 generacja

-  matowa matryca

- 8 gigsów ramu

- możliwość montażu drugiego dysku

Mimo tego, skoro sprzęt i tak ma stać w domu to nie lepiej masz zakupić sobie komputer? Za 3k można złożyć już naprawdę porządny sprzęt.

Tak mógłbym kupić komputer ale po co mi ?

Laptopa będę miał na wyjazdy do Bydgoszczy do gf żeby z nią coś obejrzeć co jest no dość funkcjonalne i poręczne.

fKGsn2A.png Ada <3
Opublikowano

@Gajwer

Jak dla mnie jak działać na systemie to najlepiej tym zainstalowanym przez producenta. Przy laptopach mają oni w nawyku "dostrajanie" i generalnie przy tych droższych sprzętach i lepszych firmach system zainstalowany fabrycznie, a "czysty" mogą działać różnie. Można powiedzieć, że robi się namiastka tego, co mają maki, czyli OS szlifowany pod sprzęt (lub vice versa). Oczywiście to nie będzie to samo co przy sprzęcie Apple, ale zawsze coś. Na tych wersjach "domowych" co prawda jest instalowane sporo gównianego oprogramowania, ale zamiast robić (w mojej opinii) głupotę i formatować lapka to lepiej po prostu spędzić parę minut na odinstalowaniu tych programów, które są nam zbędne. Dodatkowo do lapka dostajesz stery na 100% kompatybilne z fabrykiem. W tym przypadku skoro jest wypuszczona wersja z 10 to pewnie nie byłoby problemu, ale generalnie ja zawsze kieruję się zasadą, że jak ma mieć już jakiś system i to konkretny to zawsze fabryka.

Co do samej 10, osobiście uważam, że system w internecie zbiera często niewinne baty. Hejt zlewa się najczęściej od osób, które nie korzystały z tego systemu, konserwatystów lub ludzi próbujących zrobić upgrade na kawałku drewna. Komunikat, że aktualizacja jest dostępna może być mylący, ale nie można oceniać systemu po polityce jego rozprowadzania. Korzystałem z każdego systemu od XP do 10 z pominięciem Visty (która też jakby na to spojrzeć obiektywnie nie była takim złym systemem).

Jak masz jakieś solidne argumenty, żeby odpuścić W10 to chętnie przeczytam Twoją odpowiedź :D.

Opublikowano

Korzystałem z win 10 przez jakiś czas okropnie nie współgrał z programami i grami masa problemów zeby CS GO odpalić :)

sterowniki tez nie działały jak należy, ogolnie po 3 dniach od razu reinstal zrobiłem na win 8.1 jak dla mnie najlepszy system.

Ja sie nie wspieram, system to nie moja brożka ale tak jak mówie win 10 jak dla mnie jest jeszcze nie dopracowany trzeba jeszcze troche poczekać.

Opublikowano

więc co http://www.x-kom.pl/p/304400-notebook-laptop-156-lenovo-ideapad-700-15-i5-8gb-1000-win8x-gtx950m-bialy.html?partnerid=100448925&sm12=NTY=&ts=1466931086&token=984e456a9f60a91fd30d40685af08710 ten z 8 brać ? czy może z win 7 coś znaleźć  ?

w sumie to @Gajwer ma rację lepiej poczekać aż to dopracują i wtedy brać :

fKGsn2A.png Ada <3
Opublikowano

więc co http://www.x-kom.pl/p/304400-notebook-laptop-156-lenovo-ideapad-700-15-i5-8gb-1000-win8x-gtx950m-bialy.html?partnerid=100448925&sm12=NTY=&ts=1466931086&token=984e456a9f60a91fd30d40685af08710 ten z 8 brać ? czy może z win 7 coś znaleźć  ?

w sumie to @Gajwer ma rację lepiej poczekać aż to dopracują i wtedy brać :

Z win 7 nie znajdziesz laptopa.

Ja bym brał z win 8, takie moje zdanie.

Opublikowano

Daj znać jak wrażenia :)

Niestety muszę wstrzymać się z kupnem gdzieś do października  :((  :((  T_T

Trzeba wyjechać z dziewczyna na wakację  <.<  także jak już go kupię to napisze pw :)

@edit 

@Gajwer a jak by było z nagrywaniem smite programem np. Bandicam niie zacinało by się nic itp ?xD

fKGsn2A.png Ada <3
Opublikowano

Skoro czekasz to napiz jeszcze temat przed zakupem moze wyjdzie cos nowego.

Mysle ze bedzie oK

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...