Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Nowy komputer, mało FPS

Kr1xen

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam jeszcze pytania.

1.Czy jakbym włożył ram z komputera(8GB) do laptopa(4GB) były by jakies efekty?

2.Wystarczy zebym kupił jakis lepszy procesor i miałbymwiecej fps w komputerze?

3.Jest jakis dobry procesor do 100zl ew. 150zł lepszy od AMD APU ATHLON X4 5350?

Opublikowano

Mam jeszcze pytania.

1.Czy jakbym włożył ram z komputera(8GB) do laptopa(4GB) były by jakies efekty?

2.Wystarczy zebym kupił jakis lepszy procesor i miałbymwiecej fps w komputerze?

3.Jest jakis dobry procesor do 100zl ew. 150zł lepszy od AMD APU ATHLON X4 5350?

1. nie

2. nie, nie miałbyś więcej fps "w komputerze", szczególnie gdy widzę pytanie niżej.

3. 100 zł xD ty wiesz w jakim świecie zyjesz wgl? Żeby pograc w najnowsze gry trzeba wydać na karte graficzną z 1000 zł, a na procesor min. 700 zł xD

Za 100 zł to możesz kolejny chłam kupić. Jak się nie znasz na tym, radzę napisać do specjalisty, bo widać że żyjesz we własnym świecie "zbuduje komputer jak McGyver, z niczego!"

­

Moja oficjalna strona! :)

http://socketbyte.pl/ 

Opublikowano

Witam tak jak w temacie mam nowy komputer http://allegro.pl/amd-jaguar-pro-4x2-05ghz-8gb-r3-hd8400-2gb-750gb-i5189148953.html i mam podczas grania w cs na mm około 30fps.

Na moim starym laptopie http://www.notebookcheck.pl/Acer-Aspire-5739G-recenzja-z-grubsza.18808.0.html który ma już ponad 8lat w cs mialem 50fps. Da się jakoś zwiększyc FPS w grach? Co może by tego przyczyną że na nowym komputerze który ma 2razy więcej ramu i lepszy procesor mam mniej fps?

Kupiles gowno z allegro.

Opublikowano

Nie zwracaj uwagi na to, że teraz masz to 60 FPSów. Odeślij ten "komputer" w diabły, bo to nie ma prawa nazywać się komputerem. GOTOWCÓW Z ALLEGRO SIĘ NIE KUPUJE CZY TO JEST TAKIE TRUDNE DO ZROZUMIENIA? Nawet tu wystaw prośbę o złożenie kompa do 1000 zł i dostaniesz o wiele lepszego peceta. Ja mam przeciętną i3 3,05ghz, GTS 450 oraz 4gb ramu, pecet ma ~5 lat, a w CS:GO mam stałe 90 FPSów, LoLu ~120, a Blade and Soul stałe 50 na ustawieniach 4/5..

Opublikowano

lel to ja na starociu który ma z 6 lat 2 rdzeniowym athlonie , nvidia 9600gt i 4gb ram mam 60-100fps . Jak można kupować kompy z allegro z zasilaczem no name który raz dwa padnie, pseudo procku który nie nadaje się do gier i słabej grafie :D To mój kolega za 1100zl kupił używke kompa z i7 i gtx 560ti . W dobie internetu można wiele się dowiedzieć i poczytać zanim kupi się s**t z allegro. Tak więc wpakowałeś się na mine, czasem lepiej warto dołożyć niz kupić "nowego" kompa który na wstępie sie nie nadaje.

Opublikowano

Ja osobiście Wam powiem, że zakupiłem ostatnio komputer używany za 750 zł- AMD FX 6300 + HD 7750, plyta msi, 8gb, dysk 500 gb, zasilacz (nie najgorszy, nie czarna lista) i dysk 250 gb. Wymieniłem jednak dysk, bo łapał Bad sectory oraz wymieniłem starą budę Tracera na Zalmana z3 plus- wyszło około ~960zł, czyli tyle ile wydał autor, z jedną różnicą, że mam 4 razy więcej fps, więc trochę nie przemyślany wybór- jestem pewien, że ten komputer, który kupiłeś jest używany. 

8yRem1d.png

IMPRESKILL!

RAZEM TWORZYMY LAN!

Opublikowano

Ale to jest sam procesor? Jeśli włożysz go do twojego komputera to on wybuchnie, zasilacz ci go nie uniesie. A i znowu - Allegro. Części ja bym kupował na morele, nigdy nie na Allegro, tak samo pecety. Oddaj ten komputer o ile jeszcze 2 tygodnie masz i złóż coś normalnego do 1000 zł albo kup jakiegoś używanego...

Opublikowano

ja jebe... kto kupuje PC na allegro.. przecież tam sprzedają używki jako nowe.

graphic.png

Setup: GPU: EVGA GeForce GTX 970 SSC ACX 2.0+ 4GB GDDR5 256 bitCPU: Intel® Core™ i5-3330 3.00 GHz, Cooler: Intel BOX, PSU: Corsair CS550M 550W, RAM: HyperX Savage 2x8GB (16GB) 1600MHz --> 1333Mhz DDR3 CL9, MOBO: MSI H61M-P20 (G3), SSD: Crucial BX100 256GB, System: Windows 10 64bit

Gear: Monitor: Asus VG248QE 144hz 24', Mouse: Zowie FK2, Keyboard: CM Storm Quickfire TK Cherry MX Red, Mousepad: Razer Goliathus Speed Large, Headset: Steelseries Siberia v2 Red, Mouse Bungee: Zowie Camade Yellow

Opublikowano

Piszecie mu że kupił syf, i co prawda to się zgadza, ale ja kupowałem za 3500k na allegro i jestem zadowolony od wżeszłego roku

trzy tysiące pięćset tysięcy ??? jakbym tyle na oczy zobaczyl chociaz to chyba byl bym spelniony xddddd

sprzedaj to zwroc tam czy cos i pisz w sprzet - kupno zeby ci cos zlozyli probuj parametry startowe jakies configi ale to ci da moze z 10-15fps

• 6 miesięcy temu...
Opublikowano

Zwiększy FPS "trochę" dual chanel APU lubi dual, jeżeli masz jedną kość pamięci musisz dołożyć drugą taką samą.

Opublikowano

Japierdole to trzeba być strasznym idiotą żeby kupować takie coś a potem jeszcze pytać czy cos moge zrobic. Chłopie na yt masz komputery za 400 zł a ty wypierdalasz 800 zł. 600 zł wyniosłoby cię same części pewnie może z dowozem. Potem 100 zł czy 50 zeby ci to jakis informatyk zlozyl i masz komputer dobry i nic mu sie nie stanie.

https://youtu.be/fHxaBloaeJE

Opublikowano

widze ze z pol roku od napisania tematu a ty nadal niczego nie rozumiesz co ludzie maja ci do przekazania.. to wszystko co zaproponowales to jedno wielkie gówno, nawet na stale 60fps bym nie liczyl. Zwykła strata kasy..

Za 500zl zlozysz kompa z i3 2100 + hd 7770 fortronem 350w 4gbram i pograsz na 150fps w 4:3, low.

A ten ostatni e8500 bedzie najwydajniejszy.

Opublikowano

http://allegro.pl/procesor-intel-core-i3-540-3-06ghz-4mb-s1156-pasta-i6647452662.html

a co myślicie o tym?

zadziała z radeonem hd8400? i z płytą główną AM1?

A nie możesz sprzedać tego co masz ?

Tu przyklad gdzie typ zlozyl za 400 zl kompa z uzywanych czesci (moze sie niektorym wydaje ze uzywane to zle. Gowno prawda. Wiadomo jest gorsze od nowego ale nic zlego sie nie stanie.)

Specyfikacje:

Intel Core 2 Quad

Płyta Gigabyte G31M-S2L

2x2GB DDR2

Gainward GTX650Ti 1GB DDR5

Modecom MC350ATX 2.0

Modecom HARRY

Płytę, procesor i ram kupiłem za 150zł(+15zl wysylka), zasilacz za 29zł(+11zł wysyłka), Karta graficzna u mnie leżała (za około 200zł schodzą na licytacji GTX650Ti). Obudowa pierwsza lepsza za 15zł, dysk za dyche.

Koszt całkowity: 404zł (+26zł koszt wysyłek)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...