Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Nowy komputer, mało FPS

Kr1xen

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam tak jak w temacie mam nowy komputer http://allegro.pl/amd-jaguar-pro-4x2-05ghz-8gb-r3-hd8400-2gb-750gb-i5189148953.html i mam podczas grania w cs na mm około 30fps.

Na moim starym laptopie http://www.notebookcheck.pl/Acer-Aspire-5739G-recenzja-z-grubsza.18808.0.html który ma już ponad 8lat w cs mialem 50fps. Da się jakoś zwiększyc FPS w grach? Co może by tego przyczyną że na nowym komputerze który ma 2razy więcej ramu i lepszy procesor mam mniej fps?

Pasjonat
Opublikowano

ten komputer który kupiłeś to syf, jedyne to wyrzucić, ew. odesłać i poskładać samemu do tysiąca złotych, a nie kupować pseudo super hiper ultra komputerów

Legenda
Opublikowano

Czego ty oczekujesz? Kupiłeś gówno z allegro, zamiast poprosić kogoś o zestaw z moreli/xkom/esc i miałbyś w tej cenie dużo wydajniejszą jednostkę. Masz tydzień czasu do zwrotu bez podawania przyczyny, więc jak możesz to uczyń to. A jak nie, to zaktualizuj sterowniki, ogarnij parametry startowe gry.

exModerator Metin2 | exModerator DOTA

Opublikowano

Temat powinien mieć nazwę "C*****y komputer, mało fps". Bez urazy oczywiście ;p

Jeśli możesz to oddawaj jak najprędzej, żadne komendy i konfigi nic nie zmienią.

i5 4460 - Gigabyte GTX 970 4GB - SSD Transcend 370 128GB - GoodRam 2x4GB 1600MHz CL9 - ASRock H81M-VG4 R2.0 - Chieftec 450W - Zalman T3

Zowie EC1-A - Zowie G-SR - Razer BlackWidow 2014 Tournament Edition - HyperX Cloud 1 - Audiotrak Prodigy Cube - LG 24GM77 144Hz

Opublikowano

XDDDD a mowia wszyscy, nie kupuj gotowcow. Kupiles syf, bez upgrade nie ma opcji wiecej fpsow, ten komputer na tyle stac, wiec wszystko w porzadku

steam: /awesomeplayer1337

Opublikowano

Ale wkopałeś się na minę masakra... masz 14 dni na zwrot od daty otrzymania przesyłki, jak nie jest za pózno to odeślij bo szkoda Twojej kasy ! ! ! ! !

• Płyta Główna MSI Gaming 970  • Procesor AMD FX 8350 8x4.0GHz (OC 4.5GHz)  • Chłodzenie Silentium PC Spartan PRO 

• Pamięć Ram (4x2GB) 2x 2GB A-Data Gaming + 2x 2GB Kingston HyperX 1600MHz CL9  • Zasilacz XFX Core 550W Bronze 80+  

• Grafika Gigabyte Radeon R9 270 OC 2GB WindForce2X (950/5600)  • Obudowa Silentium PC Brutus M25  • System Windows 10 Pro

• Monitor BenQ 24" XL2430T 144Hz 1ms  • Dodatkowo TV Samsung 40" 3D H6400 400Hz

• Klawiatura Razer Deathstalker Essential  • Mysz SteelSeries Rival  • Podkładka A4Tech Bloody B-070  Słuchawki MSI Gaming DS501

Opublikowano

Piszecie mu że kupił syf, i co prawda to się zgadza, ale ja kupowałem za 3500k na allegro i jestem zadowolony od wżeszłego roku

link

wżeszłego wżeszłego wżeszłego wżeszłego

Legenda
Opublikowano

Piszecie mu że kupił syf, i co prawda to się zgadza, ale ja kupowałem za 3500k na allegro i jestem zadowolony od wżeszłego roku

weź usuń życie

exModerator Metin2 | exModerator DOTA

Opublikowano

Takim cudem że tam masz intela z w miarę wydajnej serii jak na laptopy, a w PC masz AMD z bardzo niskiej półki (typowy budżetowy CPU) i prze ujową grafę - wstyd dawać coś takiego do kompa teraz.

Sam RAM niewiele daje wydajności w CSie (o ile masz powyżej ~4GB). 

Podpowiem Ci tak - dobry procek AMD z w miarę dobrą płytą żeby dało się robić jakiekolwiek OC + chłodzenie do procka kosztuje mniej więcej tyle co ten PC który kupiłeś.

Jak chcesz złożyć sensowny komputer to nie ma uja we wsi musisz liczyć na nowych częściach około 1800+ na używanych w 1500 zmieścisz się.

• Płyta Główna MSI Gaming 970  • Procesor AMD FX 8350 8x4.0GHz (OC 4.5GHz)  • Chłodzenie Silentium PC Spartan PRO 

• Pamięć Ram (4x2GB) 2x 2GB A-Data Gaming + 2x 2GB Kingston HyperX 1600MHz CL9  • Zasilacz XFX Core 550W Bronze 80+  

• Grafika Gigabyte Radeon R9 270 OC 2GB WindForce2X (950/5600)  • Obudowa Silentium PC Brutus M25  • System Windows 10 Pro

• Klawiatura Razer Deathstalker Essential  • Mysz SteelSeries Rival  • Podkładka A4Tech Bloody B-070  Słuchawki MSI Gaming DS501

Opublikowano

Ewentualnie Morele też mają w miarę sensowne zestawy, szczególnie polecam na YT oglądać ich kanał mają fajne poradniki i sporo polecanych dobrych zestawów.

XKom to klasa sama w sobie ale wiadomo że kupując gotowca przepłacasz trochę :) 

Opublikowano

Takim cudem że tam masz intela z w miarę wydajnej serii jak na laptopy, a w PC masz AMD z bardzo niskiej półki (typowy budżetowy CPU) i prze ujową grafę - wstyd dawać coś takiego do kompa teraz.

Podpowiem Ci tak - dobry procek AMD z w miarę dobrą płytą żeby dało się robić jakiekolwiek OC + chłodzenie do procka kosztuje mniej więcej tyle co ten PC który kupiłeś.

Jak chcesz złożyć sensowny komputer to nie ma uja we wsi musisz liczyć na nowych częściach około 1800+ na używanych w 1500 zmieścisz się.

Nie do konca masz racje. AMD co prawda jest slabe w tym przypadku bo to procek za jakies 170zl ale one sa bardzo wydajne do renderowania i innych czynnosci zwiazanych z wysoka wydajnosci militi corowa do tego stopnia ze intel odstaje. Niestety to nie sa procesory do gier na tyle co intel a tym bardziej do CS:GO gdzie gra jest w stanie tylko obslugiwac 2 rdzenie a AMD opiera sie na wielo rdzeniowej mocy. Przy bardzo dobrym procku jaki posiadam AMD FX-8350 Processor mam raptem tylko 150-200fpsów. i5 4460 czyli jego odpowiednik bedzie dawal ci miedzy 250-300 klatek na dobry ustawieniach. Na procku ktory mam w moim kompie do grania czyli i7 6700k mam miedzy 500-600 fpsów. Co jedynie swiadczy ze intel ma silniejsze pojedyncze rdzenie i dlatego lepiej sie sprawuje w grach na starych silnikach. Co nie znaczy ze bedzie dawal wiecej fpsów w nowych grach. 

Tak tylko ze wtedy gralem 4:3 teraz 16:9 :)

I tak bym polecal wymienic i kupic jakis tani i5 procek bedzie dawac ci o 100 fps wiecej 

Opublikowano

@acem

Odnosiłem się konkretnie w stosunku do CS:GO, różnica pomiędzy jego starym Intelem a "nowym" AMD jest niewielka (w stosunku do zainwestowanej kasy) :)
Też mam FX8350 OC do 4.5 (zamierzam wpakować wodne i do 5.0 po wakacjach :D) i w sumie dziwne że leci Ci tylko 150-200 ja mam stabilne ~250+ (średnie/wysokie) oczywiście zależy to trochę jeszcze od reszty pudła.

Na przyszłość dla autora - zapytaj w odpowiednim dziale o porady na pewno lepiej doradzą Ci niż kupowanie takiego PC (a raczej wyrzucanie kasy w błoto).

EDIT: 

I tak ma włożone budżetowe 8GB 1600MHz CL9... takie które pakują wszędzie gdzie popadnie.

Opublikowano

Akurat mu ram daje, bo ma APU. 

steam: /awesomeplayer1337

Opublikowano

Dziękuje wszystkim za odpowiedz, aczkolwiek mam jeszcze pytanie.

Czy z mojego starego laptopa który ma procesor Intel Core 2 Duo P7350 da się go wyjąć, wymienić w komputerze oraz czy bedzie to mialo efekt?

Opublikowano

Dziękuje wszystkim za odpowiedz, aczkolwiek mam jeszcze pytanie.

Czy z mojego starego laptopa który ma procesor Intel Core 2 Duo P7350 da się go wyjąć, wymienić w komputerze oraz czy bedzie to mialo efekt?

nie.

SNq6Ku7.png

Opublikowano

Ramy wymień z wyższym taktowaniem w dual channel a najlepiej sprzedaj to i kup używane części, poskładaj i po sprawie.

thats.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...