Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Bicie ze ściany na rajdach eventowych

GoodStuff

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Poradnik Małego Cheatera

1.Bugowanie rajdów cheongbi, loli, foxy (Event wielkanocny, letni, halloween)

Pierwszym krokiem który należy zrobic jest pobranie oraz podmianka pliku z "wgranym"

wall hackiem w mape, dzieki niemu mamy możliwosc wskoczeniu za sciane wszystkimi postaciami.

Folder Nostale->NostaleData,- tutaj własnie wrzucamy plik

Drugim krokiem jest zrobienie 5 crackow lub więcej w zależności jak szybko chcemy ukończyc rajd.

https://scr.hu/OAey5L

Gdy już znajdziemy się w srodku rajdu cofamy sie o pole do tyłu i uzywamy teleportu

Jeśli wszystkie postacie znalazły się juz poza zasięgiem bossa luramy go petem

(Pety moga dowolnie chodzic po mapie, natomiast postac musi uzywac teleporta)

*Na kazdym rajdzie panują inne zasady, idzie go wykonac metodą prób i błędow*

Średni zarobek z 1 rajdu to 2kk+x boxów(w zależnosci ile kont)

2kk+x boxow =Max. 10minut

Czego potrzebujemy?

-Min. 5 postaci posiadających teleport,

- 2 pety dalekozasięgowe, troche lalek oraz karmy.

https://scr.hu/llmLJP

Jak widać wyzej kazdy rajd idzie wykonąc na inny sposob np. samymi petami ;)

Ważne linki :

1.FOXY  http://www.speedyshare.com/Tbwhb/Foxy.rar                     SKANhttps://www.virustotal.com/pl/file/5fdf219a8bc8203e469ac6a5a354953d3c5e6688715e0eb80bad0d60be816032/analysis/1466372394/

2.LOLI  http://speedy.sh/SHf6H/Loli-FIX.rar  SKAN https://www.virustotal.com/pl/file/2118852f2928312246a7f66704c095bf50eb8ecf278cf9eb59e271d5c5d26626/analysis/1466372702/

3.CHEONGBI http://www.speedyshare.com/ajW7j/Cheongbi.rar SKAN https://www.virustotal.com/pl/file/bf491b00d721f7a4a61c462687a9fb3b5eb28aa869d896325659e64fe452c9dc/analysis/1466372765/

WSZYSTKO NALEŻY ROBIĆ Z ROZUMEM :)

Opublikowano

A jak jest z wykrywaniem tego o to patentu, ostatnimi czasy administracja mocno wzięła się do roboty z łapaniem osób używających tego typu rzeczy, dlatego z ciekawości pytam czy jest to w jakiś sposób wykrywalne??

Opublikowano

Dzięki. ;)

A jak jest z wykrywaniem tego o to patentu, ostatnimi czasy administracja mocno wzięła się do roboty z łapaniem osób używających tego typu rzeczy, dlatego z ciekawości pytam czy jest to w jakiś sposób wykrywalne??

Zapewne gdy robisz sam rajdy no to nikt cię nie zgłosi. ;p

Opublikowano

Udostępniasz innym bo co ? Dostałeś bana za wywalanie sp itd. 
Na NosTale Polska też się jak widać pochwaliłeś i sprzedałeś innych co robili z tobą, zgłosiłeś na support.

Pamiętaj jeśli coś dostajesz to szanuj te osoby co ci to dały a nie rozprowadzasz pliki które nie są do tego twoje, bo znam prawdę - golieros. 

Ci co są chętni do używania tego sposobu, proszę bardzo. 
Jeśli dostanie ktoś bana niech nie płacze, bo wybrałeś/wybrałaś żeby używać coś co zostało udostępnione dla każdego do zobaczenia, tak samo dla GameForge. 

Będzie tak samo jak z kwiatkami, lecz będą wiedzieć coś więcej niż zwykle bo tutaj pierw ban max miesiąc ale dzięki temu panu, będzie na stałe dla każdego kto będzie zapewne nawet na samym rajdzie i nic nie będzie robił.

Opublikowano

Nie trzeba nic pobierać "struktura" pól mapy jest w SceneManagerze, wystarczy, żeby NT myślało, że tam jest 0 i mamy takie coś na każdą mapę beż żadnej podmiany plików i łatwo możemy to wyłączyć/włączyć.

Bot do gry NosTale:

[bOT] NosBota 1.3v

Opublikowano

Działać działa dopóki nie dodadzą sprawdzania czy czasem pet nie wyszedł poza teren dostępny do chodzenia po stronie serwera. Jak dużo ludzi będzie tego używać to na pewno to sfixują.

nostaleh.png
Opublikowano

Naprawia to i będzie koniec z rajdami które robię na DE. Bo jakiś debile dostały bana za to ze wywalali przedmioty (z załóż) na ziemie, nie dość ze upublicznili pliki które ja sam wiem kto zrobił bo z tą osoba mam kontakt i oni wiedza kto to.

Opublikowano

Witam, jest ktoś w stanie zrobić reupload plików?

Ogarnij się nikt więcej tego nie dostanie. Bo jakiś debil musiał dać innemu debilowi który potem to wam dał bez niczyjej zgody. Chcesz zrobić coś swojego ? to się naucz programowania i struktury klienta. Przez takie dzieci jak ty i reszte, GameForge i Entwell naprawiają wszystko co się da: kanał 51, minigry, rangehack, manipulacja itemow (dmg, punkty, użycie itd), wywalanie na ziemie sp kostiumów itd, kopiowanie itemow. Ale ci co pobrali, to życzę powodzenia jeśli będziecie robić jakiekolwiek rajdy eventowe na jakimkolwiek serwerze. Już bany leciały bo gracze to zgłaszają jeśli kogoś widzą ze ktoś robi. 

Taka mała podpowiedz i prośbę ode mnie: 

Ci co maja pliki na rajdy, i będą robić nie myślcie ze od tak możecie sobie lole robić, ktoś was zgłosi, wpadnie GM i banik. Jeśli chce ktoś robić niech lepiej zacznie robić o 1-2 w nocy, zmieniać często kanał, a jeśli ktoś się pojawi i będzie pisał albo pilnował żebyście nie robili rajdów lub by pisał coś w stylu, ze już idzie po GMa itd.

Powiem to tak, jeśli myślisz ze możesz robić rajdy i nic ci się nie stanie, to poczekaj aż coś z tym zrobią to wtedy nigdy już nie zrobisz rajdu żadnego bo pierw tak zwany golieros z PL2 dostał bana za wywalanie SP. Jeśli to czytasz golieros, to już na samym początku gadałem z osoba która wam dała pliki. Mogliście nie kombinować głównymi kontami jak idioci bo taka prawda, poco wywalaliście z głównych kont sp, wróżki, kostiumy czy co to tam było. Wasz kolega nie dostał bo on głównym nic nie wywalał, i bany poleciały tylko za przedmioty z załóż (sp, spp, kostiumy, wróżki).

Mam nadzieję ze się wszyscy ogarną, bo przez głupotę paru osób mogą się pożegnać sami twórcy tego sposobu, co nadal na tym sposobie zarabiają na eventach. I tak jak pisałem wyżej, ci co już pobrali niech nie kombinują z tym, bo inne osoby co będą też robić w ten sam sposób nie będą (chyba) zgłaszać innych. Jedynie osoby które nazywam szkodnikami co lubią załatwiać innym bany, nawet własnej fam. 

Jeśli macie jakiś pytania (ale oprócz, dasz te pliki, powiesz jak itd.) to proszę pisać.

Opublikowano

ja ktos chce te pliki to pisac na pw

No bardzo ci dziękujemy. Ale mnie to nie obchodzi już, będę się cieszył jak wszyscy zaczną robić rajdy i bany dostawać

Opublikowano

Sc909 Płaczliwy pajacu nie udzielaj się za osobę która stworzyła te pliki. Jesteś zwykłym frajerem który nie może pogodzić się z tym że jego cudowny sposób zarobku wyszedł na jaw. Te pliki właśnie dla tego powinny być rozpowszechniane, aby gf jak najszybciecj zajął się tym problemem frajerstwa które nie potrafi zarobić w gierce dla 12 latków inaczej niż przez oszustwa. Im więcej frajerni zostanie zbanowanej tym lepiej dla społeczności tej gry. Btw skoro cb to już nie obchodzi to po co odpisujesz w tym temacie.

Chciałbym podziękować osobie która na pw linknęła mi pliki. Może być pewna że pójdą w świat. :)

Opublikowano

rafaello0 nie obrażaj mnie, bo nie tylko ja potrafię robić te pliki. Jeśli uważasz mnie za dzieciaka to już twoja sprawa, to co napisałeś tylko mówi ze jesteś jednym z takich dzieciaków bo mówisz ze chcesz żeby załatali to, a sam pobrałeś - nie świadczy to ze chcesz coś z tym zrobić, a używać. 

To że mam to gdzieś a odpisuje, bo jak widać większość osób tylko pisze: "ja ktos chce te pliki to pisac na pw", a więc powinni zrozumieć ze bany już były i będą ale tym razem na stałe, a wiec, jeśli ktoś chce robić głównym kontem to go ostrzegam, bo jest dużo osób co lubią kogoś zgłosić a sami cheatuje itd. 

A także chce innych ostrzec, które używają tego sposobu na zarobek.

• 2 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...