Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Wybór nacji i czołgu - Dyskusja i temat rzeka

Miyasu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Pancerz w WoT?

Hahhahahahahha

Hahahahhaaahaahahhahahahhahaah

Hahhahahahahha

Hahhahahahahha

Wszyscy na CW goldem walą i tam pancerz ma niby największe znaczenie. Gorszego argumentu w życiu nie widziałem.

Szczerze teraz nawet nie wiadomo jaki czołg jest warto robić chośby pod klan, bo na sandbox są takie zmiany, że niedługo będzie się brało E4. Poczekaj tak do sierpnia/wsześnia a teraz zacznij grind wszystkich czołgów, których chciałbyś mieć do 5 tieru by później już od czegoś zacząć

Śmieszne. To, że ktoś strzela goldem, to automatycznie ma 100% na przebicie? Fajnie masz, bo nawet z Jadzi e100 to tak kolorowo nie wygląda i odbijałem się z golda choćby od wieży radzieckich medów.

Co do piaskownicy to się zgodzę. To co zrobili z Batem to kabaret. Nerf Typka 59 przy tym to drobny rebalans. Obcięli mobilność, magazynek, celność, dps. Nie wiadomo jakie będą finalne zmiany i kiedy zostaną wprowadzone, a przez to jedyne o czym możemy rozmawiać, to o obecnej sytuacji, a może być tak, że zanim skończy linię zmiany zostaną wprowadzone, a czołg totalnie niegrywalny.

Opublikowano

Tak się wtrącę: dlaczego uważacie, że w wargaming są sami debile? ;) przecież od razu widać, że aktualne zmiany strasznie by zniszczyły grę. Te zmiany, które są na piaskownicy to za pewne są testy, które mają coś wykazać od danym pojeździe. Na 100% nikt tam jeszcze nie pokazał ostatecznej wersji (ani też zbliżonej do niej) danego czołgu. Jak widzę filmiki na YT dotyczące piaskownicy to zwyczajnie je ignoruję (pomimo iż niektórych youtuberów oglądam regulanie), bo wiem, że to co oni pokazują to podniecanie się radykalnymi zmianami, które nie zostaną wprowadzone w takim stopniu w jakim są AKTUALNIE testowane. Dobrym przykładem są artylerie: dmg za bardzo zmniejszony, a długość tego "oszołomienia" jest za długa. Prawdopodobnie chcieli sprawdzić jak ten system wpłynie na grę, na graczy, jego efektywność i czy wgl dobrze go zaprogramowali. To samo dotyczy np. E3 lub E5. Pozmieniali dziwacznie te czołgi, bo chcą znać parametry, które powinny zostać zmniejszone/zwiększone, a nie po to żeby nikt nimi nie grał.

Jak jakaś firma produkuje samochód to myślicie, że zanim go oddadzą do użytku to ktoś nim przejedzie np. 30000 km? ;) Czy jednak robią odpowiednie testy dod anych parametrów, dla różnych środowisk/warunków itd. żeby tylko przetestować czy nic nie zostało spieprzone? ;)

Opublikowano

Robienie linii do IS-7, średnio się opłaca. Czołgi ciężkie, notorycznie są gwałcone przez jednorękich masturbatorów i pedobearów w ruskich średniakach (wypchanych po brzegi amunicją premium, ofc) Na miejskich mapach, dalej można wykręcić spore wyniki. Ale z drugiej strony, jak często te mapy losuje? 

1. T110E3 jest dobry. Opancerzony, z mocnym działem.

2. Osobiście, wole Leoparda z jego  mobilnością i epickim działem. STB też jest niezłe, ale jednak wolę niemiaszka.

Tak czy siak, obydwa są dobre i czasami wykorzystywane na wojnach klanowych. Wszystko zależy od klanu, mapy i rozstawiającego.

E3 dostanie 120mm, tą samą co ma choćby T34, ofc o znacznie lepszych parametrach. E4 zostanie z tym co ma. 

Korzystając z okazji że ten temat jeszcze żyje, mam kolejne pytania, ogólne na które można szybko odpowiedzieć.

Które TD teraz są najczęściej używane i dobre? I które są najbardziej opancerzone? (chodzi mi o te które od frontu są prawie nie do przebicia), Foche grają?

Medy, co teraz gra? Leopard 1 i japoński STB1 dają radę? 

Chodzi mi o to, jakie są najczęściej wybierane na CW i na randomach i które są faktycznie wartościowymi czołgami, które mogą coś zmienić w losach bitwy. 

Dzięki z góry za odpowiedzi.

E3 jest prawie nieprzebijalny, Jadzia czasem coś tam dingnie, ale trzeba się dobrze ustawić. Foch to najgorszy TD, linia również niegrywalna.

Ruskie, głównie ruskie. Leoś i STB są ok, szczególnie na randomy, jednak nie wiadomo jak będzie bo globalnym rebalansie, bo tam póki co cuda się dzieją.

CW - Ruskie medy, E100, E5, Baty, czasem 113, STB, arty 261/t92/9t usa/cgc i pewnie o czymś zapomniałem. Randomy w sumie wszystko po trochu, jak się ma szczęście to wszystkim co nie jest artą można zrobić dobrą bitwę, ale szczęście i umiejętności na ogół to podstawa. 

Nie wypowiadaj się na temat CW :v

Na CW główne tenki teraz to 113, 50B, BC, FV i czasami ruskie medy.

E5 jest za wolny, 113 nadrabia mobilnością i dpm.

Fv ma najcelniejsze działko i apcr na goldzie.

Stb to czołg tylko na stepy.

E100 to czołg na mapy typu himmel, tylko tam.

Na CW cgc, m53 i 261 ( zależny strasznie od mapy )

Podasz 1 logiczny powód dlaczeog mam się nie wypowiadać, kiedy mówię prawie to samo co Ty? Wkurzasz mnie swoim gadaniem, pseudoznawco.

Prawda jest taka, że rozstawiający może sobie zażyczyć 15 fochów i jeśli wie co robi to i to może wypalić. Wszystko zależy od klanu i rozstawiającego. 

Ruskie medy są wciąż brane w dużej ilości, podobnie E5. 113 ma gorszy pancerz od E5 i bliżej mu do meda niż do HT, a to czy jest częściej używany od E5 to kwestia klanu. Nie każdy idzie do 3XR'ów gdzie tak może być.

Nie mówisz tego co ja.

Mówię tutaj o CW na wyższym poziomie, gdzie ktoś gra po to, aby wygrywać.

113 jest o wiele lepsza od e5 bo jest szybsza co jest najważniejsze teraz i ma świetny dpm.

E5 jest o wiele rzadziej branie niż 113, zobacz przykładowe cw lepszych klanów.

E5 to czołg sytuacyjny, który jest brane na małe mapy lub ma za zadanie grać na wieże.

Chyba, że mówimy o klanach po 1300 wn8, tam dalej ludzie myślą, że ruskie medy i is7/e5 ope.

Przykładem nawet jest mapa prochorówka, gdzie niby liczy się depresja na środku, a i tak 113 wygrywają z takimi e5 ;)

ALE ZOSTAŃMY PRZY TWOJEJ WERSJI cyka

Jugens, nie pajacuj, bo dostałeś się dobrego klanu, a pajacujesz jakbyś WGL wygrał. To czy jakiś czołg jest lepszy czy gorszy często zależy od sytuacji. Nie zawsze można wykorzystać mobilność, nie zawsze można wykorzystać pancerz. Kwestia mapy, sytuacji. A jak mówiłem, kwestia też rozstawiającego. Jeśli w tych Waszych 3XR'ach gracie w kółko to samo, tą samą mapę to masz prawo uważać, że tylko jeden zestaw jest dobry i słuszny. 

Jedyne o czym w mojej 1. wypowiedzi zapomniałem to FV, jednak i ten jest używany zależnie od mapy. Może Wy wyłącznie gracie otwarte mapy, gdzie 113 się sprawdzają, jednak w WoT mamy masę map i na większości gra się CW.

Skończ chłopie, bo udajesz specjalistę i pro playera, kiedy nie masz nic mądrego do powiedzenia. 

078958bb0ba6b13f2fbabe5798c38461.jpg

"Skończ chłopie, bo udajesz specjalistę i pro playera, kiedy nie masz nic mądrego do powiedzenia. "

Akurat jestem "proplayerem" jak to ująłeś, jesteśmy w goldzie :v

lYvOaO1.png

I nie, nie gramy tych samych map ciągle, jestem polowym i wiem jakie czołgi są najbardziej użyteczne na CW ;)

UggNk9.gif

ExMod WoT SP  ExLider MMT exMentor

http://www.twitch.tv/jugensik

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...