Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jaki kraj do Emigracji ?

Jaki kraj do wyprowadzki ?  

41 użytkowników zagłosowało

1. 1. Anglia

• Niemcy
      2
    • Holandia
      7
    • Francja
      0
    • Szwajcaria
      11
    • Norwegia
      16
    • Szwecja
      5

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam chciałbym się dowiedzieć w jakim kraju najlepiej teraz się osiedlić ? Pod sensem na przykład pieniędzy życia itp prosiłbym o rozwinięcie wypowiedzi osób które mieszkają na przykład w tych krajach.

Opublikowano

Ameryka/ Australia .) Ale jeżeli miałbym wybierać z tych wszystkich to Szwecja/ Norwegia ale wiesz tam nowy język no i bardzo drogo, chociaż więcej zarabiasz.

tumblr_ok78drcWS41vehwx3o1_500.gif

Opublikowano

Najlepszym krajem do emigracji jest prawdopodobnie Kanada, ale ciężko o wizę. W Europie zdecydowanie dominuje Szwajcaria - zdrowa polityka, duże perspektywy na hajs jeśli masz jakieś kwalifikacje.

Opublikowano

Luźne kraje (Musisz mieć w uj kasy)

Meksyk

Brazylia

Indonezja

Tajlandia

Japonia

Kraje do zarobku i życia

USA

Australia

Anglia

Francja (Jak brudasy wyjdą)

Japonia droga, ale z odpowiednim wykształceniem i językiem idzie się utrzymać, z tego co wyczytałem na forach anglojęzycznych.

Jestem w Niemczech i powiem, że ja tu bym się na twoim miejscu nie przeprowadzał. 

Szwajcaria to fajny kraj, byłem tam nie raz i szczerze mówiąc, chciałbym tam żyć.

internet to nie jest jakis oddzielny swiat gdzie ludzie zapomnieli o swoich emocjach

Opublikowano

Ameryka/ Australia .) Ale jeżeli miałbym wybierać z tych wszystkich to Szwecja/ Norwegia ale wiesz tam nowy język no i bardzo drogo, chociaż więcej zarabiasz.

W Szwecji (w Norwegii pewnie też) są bardzo wysokie koszty utrzymania. Rekompensuje to po części m.in dotacje z rządu (np. połowa kwoty przy kupnie lub remoncie domu - nie pamiętam dokładnie) i ogromne zarobki (10k pln to norma). Mimo wszystko, nie jest to dobry kierunek na emigrację. 

Mając rodzinę, to standardowo anglojęzyczne potęgi/Niemcy/Holandia. Będąc samemu, francuskojęzyczne wysepki są świetną opcją - niskie koszty życia i stosunkowo wysokie płace.

Opublikowano

W UK mieszkało mi się bardzo przyjemnie.

W Irlandii też, z tym, że tam ciągle pada...

Odwiedź mój profil aby zobaczyć adres mojego bloga o projektowaniu gier!

Opublikowano

Mieszkam w Norwegii od ponad 10 lat , zyje sie fajnie , zarobki to 20 tys zl m-c srednio dla tych co sa juz dosyc dlugo. Tylko koszty utrzymania sa bardzo wysokie. Np lekarze , dentysci , mechanicy samochodi biora ogromne pieniadze. Np otworzenie maski samochodu i sprawdzenie co i jak 400-500 zl . Jeden zab 2 tys zl nawet, zwykle leczenie. Wizyta lekarska 500-600 zl za godz.

Mozna sobie pozwolic na bardzo duzo ale i tak uwazam ze Szwajcaria lub Kanada/USA i Australia to najlepsze miejsca na ziemi. Osobiscie jesli bede mial taka  mozliwosc to chcialbym mieszkac w Kanadzie/USA.  

Opublikowano

Od kiedy Ameryka to kraj?

Autorze pamiętaj że Szwajcaria nie należy do UE i obowiązują na jej granicach kontrolowane przejścia graniczne. Na pewno ciężej będzie tam wyemigrować niż do reszty podanych przez Ciebie krajów.

Opublikowano

Ucz się arabskiego i jedź do naszego zachodniego sąsiada . Blisko do domu i dobre zarobki. Republika Arabska Niemiec powinna Ci pasować.

Cyrk.png

Opublikowano

Dania bo dobre zarobki. Duński nie jest trudny ponieważ jest dużo zapożyczeń z j. angielskiego. Łatwo o pracę. Duże dotacje od rządu. Pisz PW to odpowiem na każde twoje pytanie :)

*Nieregulaminowa sygnatura

Opublikowano

Od kiedy Ameryka to kraj?

Autorze pamiętaj że Szwajcaria nie należy do UE i obowiązują na jej granicach kontrolowane przejścia graniczne. Na pewno ciężej będzie tam wyemigrować niż do reszty podanych przez Ciebie krajów.

Ogólnie mówiłem eh .)

W sumie Anglia jest też dobrą decyzją.

tumblr_ok78drcWS41vehwx3o1_500.gif

Opublikowano

Jakbym miał emigrować to do Nowej Zelandii. Bezpieczne miejsce, można godnie żyć i ładny krajobraz (moim zdaniem). 

Ja bym się w ogóle w Europie nie osiedlał.

Opublikowano

To tak:

• Niemcy - terroryzm
  • Holandia
  • Francja - terroryzm
  • Szwajcaria
  • Norwegia
  • Szwecja - terroryzm

Zostaje Holandia, Szwajcaria i Norwegia - piękne kraje, o terroryźmie nie słyszałem, by tam występował :v

@GetShredded No niby tak, ale tam wszystko chce Cię zabić (albo jest za małe by mogło to zrobić).

Reygras/

Opublikowano

To tak:

• Niemcy - terroryzm
  • Holandia
  • Francja - terroryzm
  • Szwajcaria
  • Norwegia
  • Szwecja - terroryzm

Zostaje Holandia, Szwajcaria i Norwegia - piękne kraje, o terroryźmie nie słyszałem, by tam występował :v

@GetShredded No niby tak, ale tam wszystko chce Cię zabić (albo jest za małe by mogło to zrobić).

W mieście nie powinno być tak źle :P

Opublikowano

Anglia - w tych czasach juz nie warto ;)

Australia - Zeby dostac wize permanentna trzeba byc albo strasznie bogatym albo pojechac na studia ktore kosztuja krocie.

Norwegia/Szwajcaria najlepsze wyjscie.

graphic.png
Opublikowano

W Niemczech dobra praca i ogólnie się opłaca, ale nie teraz. Byłem ostatnio w Berlinie i z czego wiem, jest tam bardzo niebezpiecznie ze względu na emigrantów z Islamu itp. Najlepiej Norwegia, dobry zarobek, troszkę drogo tam ale jak się dorobisz dobrej pracy to będzie okej. 

#LenovoLegion Team

Opublikowano

Mieszkam w Szkocji. Narzekac nie narzekam, na poczatku przyjechala tutaj moja mama, ktora ostro harowala zeby sprowadzic i mnie i rodzenstwo z Polski. Potrafila pracowal 7 dni w tygodniu i zarabiac dobre siano, bez znajomosci angielskiego, bez zadnego wyksztalcenia. Takze to na poczatek byloby spoko, ale pewnie ciezko. Jakos sie tu osiedlilismy, zyjemy tutaj 3 lata, mama postanowila otworzyc swoj wlasny biznes, co nie bylo dobrym pomyslem, bo hajsu z tego za duzo nie bylo. Otwierajac taki biznes placila okolo 130-150 funtow jakis taxow rocznie, wiec pod wzgledem podatkow jest w miare lajcik - z tego co wiem. czynsz to 400 funtow, za mieszkanie tez sie tak mniej wiecej placi. Prad jest drogi, drozszy od gazu, tygodniowo musimy ladowac po 10 funtow tu i tu, zeby bylo wystarczajaco, a najnizsza krajowa to 7 funtow/godzina - wiec tragedii nie ma. Lekarze za darmo, studia to samo ( ale chyba tylko 3 lata ci rzad funduje studia ), nauka tez jest w miare spoko, zalatwiaja Ci praktyki w Collegu w danym kierunku. Jak jestes dluzej niz 3 lata w Szkocji/UK to mozna ubiegac sie o dofinansowania ze szkoly/pozyczki studenckie itp. O prace latwo, pracowalem na nockach w Tesco - 10 funtow za godzine, bedac studentem podatek ktory biora przy wyplacie oddaja co 3 miesiace, chyba ze to twoja pierwsza praca, wtedy nie biora w ogole. Taxow placic nie trzeba jezeli jestes studentem, wiec tez plus.

Podsumowujac, jest spoko, z jezykiem angielskim i dobrym wyksztalceniem mozna pracowac w rozynch panstwowych instytucjach i dobrze zarabiac. Jedyny minus to to, ze tutaj ciagle padaaaa :D

nieregulaminowa sygnatura

Opublikowano

Szwajcaria, piękny kraj. Może i jest tam drogie życie ale zarobki też wysokie, nie na darmo się mówi "Szwajcarskie eldorado" :lenny:

Opublikowano

Jest strefa Schengen w Szwajcarii, koleżko.

Jeśli chodzi o kraje europejskie, czemu nie Czechy? Blisko, w miarę dobre płace (zwłaszcza w restauracjach w popularnych miejscach), możesz się dogadać nie znając czeskiego (choć dobrze znać angielski i/lub niemiecki), o napchaniu islamistami nie słyszałem...

jpgG8fm.png

osu!Pepe counter: 000142

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...