Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Kilka pytań odnośnie Terrarii

sotoran

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Czy mógłby mi ktoś pomóc? Jestem tuż przed walką z WoFem ale nie o tym teraz ,:

1.W jaki sposób zrobić przejścia między blokami jak zrobił to youtuber HERO ?https://www.youtube.com/watch?v=Too9opRMJqE

2.W jaki sposób zrobić teleporter do danej lokacji ? -> Też chciałbym pobawić się w łowienie na różnych biomach.

3.Wskaże mi ktoś użyteczny sposób na zarobek golda?

4.Proszę o podpowiedź w jaki sposób zbudować farmę robaków <:

Opublikowano

1. Mógł byś podać minutę? nie zbyt wiem o jakie przejścia chodzi.

2. Musiał byś kupić dwa teleportery od steampunker'a i połączyć je kablem.

3. Jeszcze jesteś w początkach gry więc najbardziej ci polecam zdobyć statuetka meduzy (szukaj w jaskiniach  :D), położyć ją w małej ilości lawy i zrobić automatyczny system spawnowania do używając timerów. Co parę minut zbierać drop i sprzedawać  :D http://screenshot.sh/odUugddZFsPQH

4. Jak bym ci miał cały proces napisac to nie wiem czy by mi tutaj miejsca starczyło  :D na yt jest dużo filmików na temat farm robaków, na pewno też są po polsku  B)

Opublikowano

Jeśli myślimy o tym samym to te przejścia to zwykłe teleporty. jedyny minus tego to jest podłączanie całego systemu  :D Co do skrzynek to można zmieniać nazwy w jej menu  ^^ możesz ją nawet pomalować na jaki kolor chcesz by wspomóc z identyfikacja danej skrzynki  :D

Opublikowano

Jeśli myślimy o tym samym to te przejścia to zwykłe teleporty. jedyny minus tego to jest podłączanie całego systemu  :D Co do skrzynek to można zmieniać nazwy w jej menu  ^^ możesz ją nawet pomalować na jaki kolor chcesz by wspomóc z identyfikacja danej skrzynki  :D

A dokładny opis itemu najeżdżając na niego?

Opublikowano

A dokładny opis itemu najeżdżając na niego?

Szczerze ci powiem ze pierwszy raz się z takim czymś spotykam, bardzo możliwe ze to jest jakiś mod, albo część mod'a.

Opublikowano

@Quasee Zgłębiasz temat czy odpuściłeś sobie ;d? Ja osobiście wgrałbym sobie samego moda który pokazuje ci te statystyki itp <: , ale nie chciałbym nadziać się na jakiegoś wira awww...

1.Chodzi mi o te przejścia przez drzwi nie otwierając ich, też trzeba użyć przewodów żeby jakoś to zrobić <:? Gościu ma to zrobione z bloków

2.Zauważyłem że jak jest deszcz to te robaki się spawnują więc nie wiem czy ta farma by coś dała

3.Rybki się łowią , mimo tego liczba robaków nie spada (lol?)

4.Nie wiesz skąd wziąć Wrench żółty ? Wszystkie inne mogę kupić ale żółtego nie , a chce je połączyć w multi-kolorowy :F

@powodzenia na antarisie

Opublikowano

A no już wiem, to są pressure plate'y podłączone active-bloków  :D Co to moda to konkretnie nie wiem jak się nazywa, powiem ci tyle ze TMod loader działa jak biblioteka modów, każdy mod jest sprawdzany i ładnie opisany więc nie ma szans na żadne wirusy. Dodatek tez sam wgra mod do gry. 

Robaczki ci się nie zużywają bo przy każdym zarzuceniu wędki jest jakaś tam szansa że zabierze nam przynętę, nawet jeśli złowimy zdobycz.. Wszystko zależy od szczęścia  :D I tak, podczas deszczu respią się robaki, ale ja farmę i tak bym zrobił  :D zawsze to jakieś fajne wyzwanie i lekkie ułatwienie rozgrywki  :D

Wrench żółty jest dostępny u mechanika NPC, jak wszystkie  :D

*Edit: Te klocki w tych 'przejściach' znikają za pomocą actuatorów które może kupić od mechanika i podłączyć do reszty systemu. Można by było użyć active-bloków ale one są mało atrakcyjne  :D  

*Edit2: Tu masz mały schemat jak to wygląda, bardzo prosty system  :D  http://screenshot.sh/m2eGCkwi3TeV3

Opublikowano

A no już wiem, to są pressure plate'y podłączone active-bloków  :D Co to moda to konkretnie nie wiem jak się nazywa, powiem ci tyle ze TMod loader działa jak biblioteka modów, każdy mod jest sprawdzany i ładnie opisany więc nie ma szans na żadne wirusy. Dodatek tez sam wgra mod do gry. 

Robaczki ci się nie zużywają bo przy każdym zarzuceniu wędki jest jakaś tam szansa że zabierze nam przynętę, nawet jeśli złowimy zdobycz.. Wszystko zależy od szczęścia  :D I tak, podczas deszczu respią się robaki, ale ja farmę i tak bym zrobił  :D zawsze to jakieś fajne wyzwanie i lekkie ułatwienie rozgrywki  :D

Wrench żółty jest dostępny u mechanika NPC, jak wszystkie  :D

*Edit: Te klocki w tych 'przejściach' znikają za pomocą actuatorów które może kupić od mechanika i podłączyć do reszty systemu. Można by było użyć active-bloków ale one są mało atrakcyjne  :D  

*Edit2: Tu masz mały schemat jak to wygląda, bardzo prosty system  :D  http://screenshot.sh/m2eGCkwi3TeV3

Jesteś mistrzem, ale zółtego wrencha mechanik akurat nie chce mi sprzedać ;/ może dopiero po hardmodzie jest?

Opublikowano

Wiesz może jak zrobić ładną ściane? Wszystko spoko, ale gdyby była możliwość zdobyć ją na moim etapie gry ;x

Widziałem gdzieś taką cukierkową :P

Opublikowano

Mi chodzi o te takie cukierkowe bloki z których można zrobić cukierkowe ściany. Dropią chyba z Frost eventu 15-31 grudnia , ale ten frost event może być tylko na Hardmodzie ? 

Opublikowano

Na starszych wersjach zmieniało się czas komputera to 25 grudnia i prezenty dopiły :D , nie wiem czy to działa na nowszych wersjach/serwerach. 

Opublikowano

Na starszych wersjach zmieniało się czas komputera to 25 grudnia i prezenty dopiły :D , nie wiem czy to działa na nowszych wersjach/serwerach. 

Działa działa, ale jak zmieniam datę, to antywirus i fb mi zaczynają wariować aww.

@Edit prezenty nie dropią;/

Opublikowano

Może antywirus od razu zmienia datę na odpowiednią? Jeśli nie to chyba będziesz musial poczekać do świąt:/ albo zdobyć klocki "nielegalnie".

Opublikowano

Może antywirus od razu zmienia datę na odpowiednią? Jeśli nie to chyba będziesz musial poczekać do świąt:/ albo zdobyć klocki "nielegalnie".

Udało się dropnąć jakiś prezent , ale nwm skąd mam te bloki "cukierkowe" zdobyć :P

@Edit

Bardzo dziwne zjawisko. Jak przestawiam datę w laptopie, włączam terrarie , to króliczki zimowe latają , ale u npctów nic nowego nie ma - Merchanta i Clothiera. Stojąc przy farmie golda na czachach - 0,5h 0 prezentów. Raz tylko udało mi się dropnąć 1 prezent w piekle ubijając z 70 mobów. Dropnął set zbroji ( wygląd ). I teraz nie wiem czy to zbugowane jest , czy jak.... na wiki pisze że % niby co 7 mob powinien dawać prezent, albo po hardmodzie dopiero to się jakoś w pełni uaktywnia , tak samo z tym żółtym Wrenchem, bardzo dziwne.

Opublikowano

Bloki lecą z prezentów :D, szczerze ci powiem że to jest troszkę dziwne.. jak ci 1 prezent wyleciał to święta muszą być aktywne, ale czemu  już nie dropi to nie dropi to już nie mam pojęcia. Możesz spróbować czy wszystko działa na czystym świecie, bo zawsze jest szansa że twój jest zbugowany, to by wyjaśniło brak wrench'a  :D

Opublikowano

Ciekawe.. a z tymi prezentami jak?

Dropią tylko z tych mobów świątecznych które pojawiają się na powierzchni raz na 20 w noc, z reszty nie.

Dobra, koniec narzekania, przejdźmy dalej.

@Quasee

rozwaliłem Wofa i co dalej? Zniszczyłem około 10-14 demon altarów w miejscach które odkryłem, wykopałem trochę rudy i pierwsze co skraftowałem to Crystal storm i miecz z Cobaltu, bo minishark nawet na najlepszych modach i silver bulletach na nic się nie zdaje ;x. Tak samo legendary muramasa - niby daje rade ale 2h cackam się z mobami. W takim razie jaką drogę rozwoju proponujesz? Co dalej kraftować/ulepszać ? 

@Edit

Mam świat z crimsonem co skutkuje brakiem podłużnych jaskiń a co za tym idzie - mniej demon altarów do zbicia - mniej rudy ;x

Tak mniej więcej wygląda moje eq

post-317651-0-01186400-1465539386_thumb.png

metal detector +4% dmg

band of regeneration +4 def

spectre butki +3% dmg

clawsy na melee speeda +2% crit chance

chmurka w butelce +3 defa

I jakiś sensowny sposób zarobku by się przydał, bo skeletrony już mało hajsu dają;x

post-317651-0-93576700-1465539396_thumb.png

W każdym razie , dzięki za pomoc @Quasee

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...