Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Lepiej zdać gimnazjum czy nie?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

­

Jak każdemu wiadomo ówczesne bycie typowym Gimbusem nie popłaca, aczkolwiek zastanów się nad swoją przyszłością bo bez gimnazjum daleko nie zajedziesz. No chyba, że będziesz zarabiać jako typowy rolnik uliczny z łopatą w ręku, albo YouTube'r nagrywający Minecrafta <- Na to samo wychodzi. Gimnazjum daje Ci wykształcenie wyższe niż podstawowe. Zdasz Gimnazjum, zdasz egzaminy gimnazjalne ( ͡° ͜ʖ ͡°), pójdziesz do szkoły zawodowej, skończysz ją i masz zawód.

Ja wybrałem troszkę inną formę, zdałem gimnazjum negatywnie(do dziś mam problemy z matematyką, minusy dyskalkulii), poszedłem do liceum ogólnokształcącego, i o dziwo problemów z matematyką zdałem maturę na całkiem niezłym poziomie, 94% z rozszerzenia Angielskiego, i 91% z Biologii ? Aktualnie studiuję filologię Angielską, i jestem Grafikiem. Stary, pamiętaj jedno.... To ty decydujesz kim zostaniesz, a nie wymiar nauki, nie no skoro jeszcze 18 lat nie masz to chyba rodzice. Pamiętam jak to było ze mną, nie chciałem chodzić do gimnazjum bo się zwyczajnie bałem codziennego wpi**dolu, i z drugiej strony byłem bity kablem od internetu od strony rodziców, przebolałem te lata, mieszkam sam i jest o wiele lepiej. Jak najbardziej polecam Ci wybrać Gimnazjum, bo jak to mówią Starsi --> Jest to Droga do lepszego życia.

Szczerze? Twoja historia mnie trochę poruszyła. Ale zauważ, że praktycznie wszędzie patrzą na ovceny, do tego mam zacowanie nie odpowiednie przez wychwaczynie. BTW. sam nie wiem czy już zdam bo na poniedziałek ta sukwa zadała 400pojęć i 118 dat każdemu....

otaku_for_life___wallpaper_by_lordsarito-d4x5zaw.png?w=350&h=200&crop=1
Opublikowano

­

Jak każdemu wiadomo ówczesne bycie typowym Gimbusem nie popłaca, aczkolwiek zastanów się nad swoją przyszłością bo bez gimnazjum daleko nie zajedziesz. No chyba, że będziesz zarabiać jako typowy rolnik uliczny z łopatą w ręku, albo YouTube'r nagrywający Minecrafta <- Na to samo wychodzi. Gimnazjum daje Ci wykształcenie wyższe niż podstawowe. Zdasz Gimnazjum, zdasz egzaminy gimnazjalne ( ͡° ͜ʖ ͡°), pójdziesz do szkoły zawodowej, skończysz ją i masz zawód.

Ja wybrałem troszkę inną formę, zdałem gimnazjum negatywnie(do dziś mam problemy z matematyką, minusy dyskalkulii), poszedłem do liceum ogólnokształcącego, i o dziwo problemów z matematyką zdałem maturę na całkiem niezłym poziomie, 94% z rozszerzenia Angielskiego, i 91% z Biologii ? Aktualnie studiuję filologię Angielską, i jestem Grafikiem. Stary, pamiętaj jedno.... To ty decydujesz kim zostaniesz, a nie wymiar nauki, nie no skoro jeszcze 18 lat nie masz to chyba rodzice. Pamiętam jak to było ze mną, nie chciałem chodzić do gimnazjum bo się zwyczajnie bałem codziennego wpi**dolu, i z drugiej strony byłem bity kablem od internetu od strony rodziców, przebolałem te lata, mieszkam sam i jest o wiele lepiej. Jak najbardziej polecam Ci wybrać Gimnazjum, bo jak to mówią Starsi --> Jest to Droga do lepszego życia.

Szczerze? Twoja historia mnie trochę poruszyła. Ale zauważ, że praktycznie wszędzie patrzą na ovceny, do tego mam zacowanie nie odpowiednie przez wychwaczynie. BTW. sam nie wiem czy już zdam bo na poniedziałek ta sukwa zadała 400pojęć i 118 dat każdemu....

Troszeczkę jest to nie możliwe, bo nawet licealista 3 klasy nie dałby sobie rady.

Sukwa jak sukwa, patelnią po mordzie i dziennikiem po plecach.

A teraz do rzeczy, pogadaj z pedagogiem szkolnym, i razem rozwiążcie tą sytuację iż myślę, że to będzie najlepsze rozwiązanie. W moim przypadku z zachowania negatywnego robiłem pewne prace szkolne, jak sprzątanie biblioteki.

Popytaj się :)

Opublikowano

­Tylko na te kierunki to jest już po 40 oób

U mnie w mieście na infe było po ~300, a mając tylko ~140 pkt. dostałem się na lajcie, a próg poszedł zaledwie do 110 pkt... C**j, że z 1 klasy techbazy zagro miało u mnie 80% klasy. xD

Najwyżej napisz poprawę z histy w sierpniu i luz. Lepsze to, niż siedzenie rok w gimbie, kiedy nic Ci on nie da. 

Opublikowano

No jakbys specialnie został klase to bys był prze chujem, serio.

Oczywiście, że lepiej zdać nawet z gównocenami.

681731482015096381754.png

Czytaj uważnie, masz Boga na linii.

Opublikowano

­Yoszki! (Zadam może i głupie pytanie)  Czy warto kończyć gimbe z gównianymi ocenami, czy zostać i mieć lepsze? ( aktualne to: ang 4, niemiec 3, matma 2/3, polak 2, hista 1 :D, artystyczne/plastyka 3, chemia 4, fizyka 3, w-f 4, infa 5, biola 2, edb 3, geografia 3 )

Pierdol szkole sebixie

Opublikowano

Nie wiem czy bez gimnazjum przyjmą Ciebie chociażby na budowę, więc jeżeli chcesz mieć jakikolwiek zawód czy pracę to polecam ukończyć. Warto do tego ukończyć zawodówkę, ale to i tak dla niektórych zbyt dużo.­

pyhvh7E.png

Opublikowano

Przeciez to nie sa najgorsze oceny, jesli napisales jako tako testy, no to pewnie dostaniesz sie gdzie chcesz, chyba ze serio jakas szkola kujonska. 

steam: /awesomeplayer1337

Opublikowano

Nie wiem czy bez gimnazjum przyjmą Ciebie chociażby na budowę, więc jeżeli chcesz mieć jakikolwiek zawód czy pracę to polecam ukończyć. Warto do tego ukończyć zawodówkę, ale to i tak dla niektórych zbyt dużo.­

co co co

szymonek zupelnie odpłynął i znów nie potrafi czytac ze zrozumieniem

gdzie autor tematu pisał że nie chce ukonczyc gimnazjum? czy ty wiesz w ogole ze nie ma takiej opcji jak nieukonczenie gimnazjum?

Opublikowano

co co co

gdzie autor tematu pisał że nie chce ukonczyc gimnazjum? czy ty wiesz w ogole ze nie ma takiej opcji jak nieukonczenie gimnazjum?

Oczywiście, że jest taka opcja xD

Siedzisz w tej samej klasie przez dwa lata. Masz 18 lat i już nie musisz kończyć gimnazjum.

Opublikowano

co co co

Siedzisz w tej samej klasie przez dwa lata. Masz 18 lat i już nie musisz kończyć gimnazjum.

problem w tym ze marnuje sobie 2 lata siedzac w tej samej klasie, kiedy moze marnowac sie w liceum/technikum/zawodowce. 

nie wiem jakijest sens niezdawania gimnazjum, patrzac na to ze twoje oceny nie sa takie zle. dodaj niz demograficzny i w zasadzie wszedzie ciebie przyjmo

­

Opublikowano

no mój "kolega" mial 18 lat i dalej byl zmuszony do konczenia gimnazjum

Opublikowano

no mój "kolega" mial 18 lat i dalej byl zmuszony do konczenia gimnazjum

no to dziwnych masz kolegów. Przecież do więzienia go nie wpakują :)

Serio myślisz, że takie patusy co juz w podstawowce nie zdali z 2 razy będą uczyli się np do 20 roku życia albo i dłuzej w gimnazjum? 

Opublikowano

­Planowałem iść na procesy graficzne/ technika organizacji reklamy, ew architekt.

jeśli poważnie myślisz o tych kierunkach i masz na oku jakąś szkołe oraz masz zamiar iść na studia to lepiej zostań rok w gimbie :)
Opublikowano

co co co

K***a, może najpierw czytaj temat, bo dostaje od czegoś takiego kurwicy:

,, Lepiej zdać gimnazjum, czy nie '' -  z tego można wywnioskować, że albo gimnazjum chce ukończyć, albo nie. Ja napisałem co się stanie jak nie ukończy, co w jakże ukrytym sensie w którym ni c***a się nie domyśliłeś miałem na myśli, że warto to gimnazjum ukończyć.

Przestań łaskawie pisać takie posty i robić jakieś gównoburze czepiając się swoich jakiś wymyślonych domyśleń, które po dłuższym zastanowieniu są bez sensu.

­

pyhvh7E.png

Opublikowano

co co co

K***a, może najpierw czytaj temat, bo dostaje od czegoś takiego kurwicy:

,, Lepiej zdać gimnazjum, czy nie '' - z tego można wywnioskować, że albo gimnazjum chce ukończyć, albo nie. Ja napisałem co się stanie jak nie ukończy, co w jakże ukrytym sensie w którym ni c***a się nie domyśliłeś miałem na myśli, że warto to gimnazjum ukończyć.

Przestań łaskawie pisać takie posty i robić jakieś gównoburze czepiając się swoich jakiś wymyślonych domyśleń, które po dłuższym zastanowieniu są bez sensu.

­

wciąż polecam nauczyć się czytać ze zrozumieniem

jemu chodziło o ukończenie w tym roku gimnazjum z byle jakimi ocenami czy za rok z lepszymi a nie ze wcale

btw ładny butthurt dupy

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...