Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Lepiej zdać gimnazjum czy nie?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

­Yoszki! (Zadam może i głupie pytanie)  Czy warto kończyć gimbe z gównianymi ocenami, czy zostać i mieć lepsze? ( aktualne to: ang 4, niemiec 3, matma 2/3, polak 2, hista 1 :D, artystyczne/plastyka 3, chemia 4, fizyka 3, w-f 4, infa 5, biola 2, edb 3, geografia 3 )

otaku_for_life___wallpaper_by_lordsarito-d4x5zaw.png?w=350&h=200&crop=1
Opublikowano

Powiem ci tak że zależy to od tego do jakiej szkoły chcesz pójść dalej i czy masz szansę dostania się do takiej szkoły jeśli do zawodówki to nie ma problemu po zawodówce od razu pracę se znajdziesz kolego ale to już twoja decyzja do jakiej szkoły pójdziesz i powiem ci że warto zdać gimnazjum po co marnować se rok czasu i siedzieć dłużej w gimnazjum. ;)

AOWD3IA.png

Opublikowano

Nie kibluj szkoda życia. W mojej klasie w technikum byli tacy idioci że się dziwiłem że ich z podstawówki wypuścili. Jedna dziewczyna ledwo umiała czytać ale to przez niedojebanie mózgowe dysleksje.

Popraw historie i składaj wszędzie papiery, jak będą mieć mało uczniów to Cię wezmą.

Opublikowano

Grunt żebyś miał dobre oceny z przedmiotów, które będą Ci się liczyć do punktów do następnej szkoły. Jeśli jesteś w 100% pewien, że dostałbyś się do wymarzonej szkoły za rok to lepiej już nawet kiblować jeśli to ma rzutować na Twoje następne 3 lata.

"Człowiek człowiekowi człowiekiem, a kiwi kiwi kiwi" ~ Paulo Coelho

Opublikowano

­Yoszki! (Zadam może i głupie pytanie)  Czy warto kończyć gimbe z gównianymi ocenami, czy zostać i mieć lepsze? ( aktualne to: ang 4, niemiec 3, matma 2/3, polak 2, hista 1 :D, artystyczne/plastyka 3, chemia 4, fizyka 3, w-f 4, infa 5, biola 2, edb 3, geografia 3 )

zostań XDDD

na co ci lepsze oceny? Przed mamą chcesz się pochwalić ;o ? Do jakieś dobrej szkoły średniej się raczej nie wybierasz, więc i tak sie dostaniesz bez problemu. 

Ja z tych malo potrzebnych przedmiotów zawsze leciałem na dwójkach i to nic nie zmieniło w moim życiu. Nie wiem w jakim kierunku chcesz się kształcić, ale ucz się z angl, matmy i fizy. Historia, biologia czy inny syfny przedmiot  na większosci kierunach nie ma żadnego znaczenia.

Opublikowano

Grunt żebyś miał dobre oceny z przedmiotów, które będą Ci się liczyć do punktów do następnej szkoły. Jeśli jesteś w 100% pewien, że dostałbyś się do wymarzonej szkoły za rok to lepiej już nawet kiblować jeśli to ma rzutować na Twoje następne 3 lata.

Na jakie 3 lata? Jak już to 5 lat bo technikum to 4 lata + 1 rok kibla w gimnazjum.

Poza tym do dostania się do średniej decydują chyba też punkty z egzaminu gimnazjalnego a nie same oceny.

A i skąd ma mieć pewność że za rok polepszy oceny?

Opublikowano

Na jakie 3 lata? Jak już to 5 lat bo technikum to 4 lata + 1 rok kibla w gimnazjum.

Poza tym do dostania się do średniej decydują chyba też punkty z egzaminu gimnazjalnego a nie same oceny.

Mówię o samej szkole średniej i nie powiedział, że koniecznie to ma być technikum więc co najmniej 3 lata LO. Skąd ma mieć pewność? Jeśli ma ambicje i chce się wreszcie za to wziąć to pewność również będzie posiadał. Oceny są łatwiejszym i korzystniejszym sposobem na uzyskanie punktów.

Opublikowano

LO to nic innego jak strata czasu, w moim przekonaniu. Obecnie w szkołach brakuje uczniów, więc z egzaminem gimnazjalnym jeżeli go napisałeś w miarę, to dostaniesz się bez problemu. Weź pod uwagę, że kilka szkół może mieć ten sam kierunek a inny próg rekrutacyjny. Szkoda kiblować, bo gimnazjum Ci nie wpływa na dyplom, którym potem się reprezentujesz.

Opublikowano

­Planowałem iść na procesy graficzne/ technika organizacji reklamy, ew architekt.

Mówię o samej szkole średniej i nie powiedział, że koniecznie to ma być technikum więc co najmniej 3 lata LO. Skąd ma mieć pewność? Jeśli ma ambicje i chce się wreszcie za to wziąć to pewność również będzie posiadał. Oceny są łatwiejszym i korzystniejszym sposobem na uzyskanie punktów.

Serio k***a? Wszystko co podał to kierunki techniczne.

LO to strata czasu jak nie chce iść na studia, kiblowanie w gimnazjum jeszcze większa strata.

Opublikowano

­Planowałem iść na procesy graficzne/ technika organizacji reklamy, ew architekt.

Serio k***a? Wszystko co podał to kierunki techniczne.

LO to strata czasu jak nie chce iść na studia, kiblowanie w gimnazjum jeszcze większa strata.

Mb, nie zauważyłem tej wypowiedzi. Nie musisz się od razu unosić. To od nowa. Technika, które mają na prawdę wysoki próg punktowy są w liczbie 1, 2, może 3 na województwo. Do większości z nich się dostaniesz nawet z małą ilością punktów, w niektórych brakuje uczniów na wolne miejsca. 

Opublikowano

Teraz wszystkich wszędzie przyjmują hurtem. Szkoda roku na kibla. Kończ gimbe i leć dalej a przyjmą na procesy na pewno.

Cyrk.png

Opublikowano

Popraw historię i dostaniesz się do większości LO w obecnym czasie. Angol, matma, polak, historia - najważniejsze przedmioty

@izakkrulem

czemu hista najważniejszym przedmiotem? W jakiej pracy mu się to niby przyda xD

Opublikowano

Popraw historię i dostaniesz się do większości LO w obecnym czasie. Angol, matma, polak, historia - najważniejsze przedmioty

@izakkrulem

A jaką prace bedzie miał po tym liceum?

79160594027661829163.png

Opublikowano

@izakkrulem

czemu hista najważniejszym przedmiotem? W jakiej pracy mu się to niby przyda xD?

McDonalds na 100%
Opublikowano

@izakkrulem

taką samą jak po technikum lub zawodówce, dzieciaczki

Pomogę z matematyki, PW.

Opublikowano

@izakkrulem

taką samą jak po technikum lub zawodówce, dzieciaczki

I tutaj sie nie zgodzę panie dorosły.

Są takie prace w których wymagane jest skończenie zawodówki lub technikum w danym kierunku, przykładowo mechanik samochodowym.

Opublikowano

skoncz te gimnazjum, strata czasu, rok w plecy na takim czymś to porażka życiowa. Ja mialem bardzo dobre oceny, prawie najlepsze z klasy, a potem poszedłem do najlepszej licbazy w mieście pod względem mojego profilu i okazało się że miejsc było tyle że każdy debil z dwójkami by sie dostał

Opublikowano

Jak każdemu wiadomo ówczesne bycie typowym Gimbusem nie popłaca, aczkolwiek zastanów się nad swoją przyszłością bo bez gimnazjum daleko nie zajedziesz. No chyba, że będziesz zarabiać jako typowy rolnik uliczny z łopatą w ręku, albo YouTube'r nagrywający Minecrafta <- Na to samo wychodzi. Gimnazjum daje Ci wykształcenie wyższe niż podstawowe. Zdasz Gimnazjum, zdasz egzaminy gimnazjalne ( ͡° ͜ʖ ͡°), pójdziesz do szkoły zawodowej, skończysz ją i masz zawód.

Ja wybrałem troszkę inną formę, zdałem gimnazjum negatywnie(do dziś mam problemy z matematyką, minusy dyskalkulii), poszedłem do liceum ogólnokształcącego, i o dziwo problemów z matematyką zdałem maturę na całkiem niezłym poziomie, 94% z rozszerzenia Angielskiego, i 91% z Biologii ? Aktualnie studiuję filologię Angielską, i jestem Grafikiem. Stary, pamiętaj jedno.... To ty decydujesz kim zostaniesz, a nie wymiar nauki, nie no skoro jeszcze 18 lat nie masz to chyba rodzice. Pamiętam jak to było ze mną, nie chciałem chodzić do gimnazjum bo się zwyczajnie bałem codziennego wpi**dolu, i z drugiej strony byłem bity kablem od internetu od strony rodziców, przebolałem te lata, mieszkam sam i jest o wiele lepiej. Jak najbardziej polecam Ci wybrać Gimnazjum, bo jak to mówią Starsi --> Jest to Droga do lepszego życia.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...