Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Cel w życiu?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

@Synek i co potem? Jeśli jesteś ogarnięty i masz łeb na karku to w wieku 25-30 juz masz to spełnione ( wliczam tutaj studia) gdyby nie studia to skończyć szkole znaleźć pracę i założyć rodzinę można nawet w wieku 19 lat, a potem żyjesz tak o xD?

Tak jeżeli się wyjedzie za granice to można sobie pozwolić na "życie tak o" ze względu na zarobki, tam bez szkoły zarobi się a nawet starczy spokojnie na odłożenie na coś niż w polsce z wyzszymi wykształceniami.

@ top

Znaleźć miłość, założyć rodzinę, chyba jak każdy cel normalnego faceta

tylko ze z tym najnizszym zagranicznym zarobkiem i tak jestes robakiem dla tamtejszej spolecznosci, uwlaczaja godnosc praca, ale c**j kazdy ma swoje ambicje, jednemu starczy zycie tak o jak smiec, najnizszy szebel spoleczenstwa, byle by pracowac, pracowac i marnie wegetowac.

człowieku nawet jeśli to nie zmienia faktu ze za najniższą krajową zarabia się tam co tutaj za najwyższą xD

tam idzie wybulić 3-4 tyś euro lekko bez szkoły a tutaj 1500-2000 przeciętny czlowiek zarabia

https://gyazo.com/fda5cdba015589562e3ae6f91d845bc0

xD xD xD

TOP1 FIGHTER MPC

https://embed.gyazo.com/e7d06a14193aec972bb7a82e59041e87.png

• Odpowiedzi 52
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Motta nie mam. Cele? Żyć godnie z aktualnym chłopakiem. Może byc i malutkie mieszkanko, nie zależy mi na bogactwach, byle w spokoju. Oprócz tego parę festiwali, jeden odwiedzę w najbliższym czasie w Polsce, a następne cele są w Holandii.

Opublikowano

Wgl to ja nie wiem skąd pomysł na taki temat, autor chcę nabrać jakiegoś celu? Każdy ma swój i trzeba by się z tym wreszcie pogodzić :)

Żyć godnie i umrzeć z godnością - to te dla mnie najważniejsze.

Doje**ł jak sosna w dzika...

Opublikowano

@Synek i co potem? Jeśli jesteś ogarnięty i masz łeb na karku to w wieku 25-30 juz masz to spełnione ( wliczam tutaj studia) gdyby nie studia to skończyć szkole znaleźć pracę i założyć rodzinę można nawet w wieku 19 lat, a potem żyjesz tak o xD?

Tak jeżeli się wyjedzie za granice to można sobie pozwolić na "życie tak o" ze względu na zarobki, tam bez szkoły zarobi się a nawet starczy spokojnie na odłożenie na coś niż w polsce z wyzszymi wykształceniami.

@ top

tylko ze z tym najnizszym zagranicznym zarobkiem i tak jestes robakiem dla tamtejszej spolecznosci, uwlaczaja godnosc praca, ale c**j kazdy ma swoje ambicje, jednemu starczy zycie tak o jak smiec, najnizszy szebel spoleczenstwa, byle by pracowac, pracowac i marnie wegetowac.

człowieku nawet jeśli to nie zmienia faktu ze za najniższą krajową zarabia się tam co tutaj za najwyższą xD

tam idzie wybulić 3-4 tyś euro lekko bez szkoły a tutaj 1500-2000 przeciętny czlowiek zarabia

K***a :D na glowe upadles. Podaj chociaz jedna oferte, gdzie 3-4 kola euro bez szkoly wyjebiesz. Nie rob z siebie debila. Przeczytalem, ze chcesz wyjechac za granice. Najnizsza to 1050, chyba ze po znajomosci, ale wtedy nie pierdol ze tyle LEKKO ;) Nie wierz w bajki, tylko sam sprobuj zycia.

/Latwo pierdolic bez pokrycia, jakie to zycie latwe

Opublikowano

No ten, żona dzieci i te sprawy ale to raczej wiadome :P Wyprowadzka do holandii, wybudowanie mojej willi itd. xD bardziej marzenia a nie cele, lecz według mnie marzenia to cele xD Jeszcze chcę się trochę zbudować (kurczak, ryż i kreatyna zrobią z ciebie skur**syna), kupić oraz przerobić pod siebie nissana gtr nismo <3  a no i przejąć władzę nad światem (To taki heheszky add) xD

33eHdSv.png

"Apetytu nie mam, nie muszę dużo zjeść
A na przykład twoja łydka przypomina kurzą pierś
Usiądź gdzieś nad miską, naprawdę to banał
Po prostu się skup i tnij poniżej kolana"

Opublikowano

Każdy z nas ma praktycznie takie same cele, jak większość ludzi na świecie.

Ten świat tak już jest skonstruowany i nic na to nie poradzimy.

Opublikowano

@ top

K***a :D na glowe upadles. Podaj chociaz jedna oferte, gdzie 3-4 kola euro bez szkoly wyjebiesz. Nie rob z siebie debila. Przeczytalem, ze chcesz wyjechac za granice. Najnizsza to 1050, chyba ze po znajomosci, ale wtedy nie pierdol ze tyle LEKKO ;) Nie wierz w bajki, tylko sam sprobuj zycia.

lol to szkoda ze mam kuzyna co jest tylko po gimbie i ma 19 lat i buli 6 tyś na polskie, pracuje w piekarni i układa na półkach, to jest jego praca przez 10 godzin, faktycznie układanie na półkach w piekarni to wysiłek XDD, może i to nudzi ciągle takie układanie ale 6 koła za takie cos to sam sobie odpowiedz.

idz tam na kase w pssach za 1700 a nie mi pier**olisz glupoty ze ja nie znam życia i nie wiem jak jest, skończ chociaż liceum to wtedy możemy porozmawiać o życiu bo z typem co pewnie dopiero do drugiej klasy gimnazjum się dostanie nie ma o czym rozmawiać

https://gyazo.com/fda5cdba015589562e3ae6f91d845bc0

xD xD xD

TOP1 FIGHTER MPC

https://embed.gyazo.com/e7d06a14193aec972bb7a82e59041e87.png

Opublikowano

@ top

lol to szkoda ze mam kuzyna co jest tylko po gimbie i ma 19 lat i buli 6 tyś na polskie, pracuje w piekarni i układa na półkach, to jest jego praca przez 10 godzin, faktycznie układanie na półkach w piekarni to wysiłek XDD, może i to nudzi ciągle takie układanie ale 6 koła za takie cos to sam sobie odpowiedz.

idz tam na kase w pssach za 1700 a nie mi pier**olisz glupoty ze ja nie znam życia i nie wiem jak jest, skończ chociaż liceum to wtedy możemy porozmawiać o życiu bo z typem co pewnie dopiero do drugiej klasy gimnazjum się dostanie nie ma o czym rozmawiać

6 tys na polskie, ~1500ojro 10godz dziennie, liczmy nawet 20 dni roboczych 200 godzin, daje 7.5 ojro na godzine, podaj prace za 3-4 tysiace euro a nie za 1500. Zreszta jak zyjesz za granica, to po co przeliczac na polskie? Jestem tam, zyje tam, to licze w tamtejszej walucie. Napisales, ze bez szkoly robota za 3-4, watpie, bo znam rynek pracy. Moze jako pani do towarzystwa albo handlarz narkotykow. faktycznie, szkoly nie trzeba.

/3-4 wypierdolisz jak bedziesz od 4 do 24 jebal, 400 godzin miesiecznie. Nie wiem czy juz wyjechales, czy planujesz, ale nie wierz w pierdolenie, ze wiekszy zarobek i masz sielanke :) Zreszta sam zobaczysz.

Opublikowano

@up w sumie po zawodówce, to niemalże bez wykształcenia, a jako cukiernik/piekarz w normalnym mies. pracy ( bez świąt) jako przeciętny, a nie jakiś wybitny zgarniasz 2,5-3k, w święta więcej lecz zależy to od obrotu, lecz robienie po 15h+ się kłania przez jakiś czas :v

graphic.png

Opublikowano

Cel w zyciu? To jak sobie zyczysz. Kiedys ksiadz jak bylem jeszcze w podstawowce mowil jesli chcesz odnalesc sens , cel przestan go nadmiernie szukac. 

Ja np bardzo chcialem pracowac w Norwegii i dlatego tutaj wyjechalem i mieszkam bo w Polsce nie widzialem perpektyw . Teraz jestem mega szczesliwym facetem mam prawie wszystko . Prace , studia 5-letnie skonczone, dziewczyne . Wszystko tak jak chcialem a sam sobie to wszystko ulozylem. Wszystko zalezy od ciebie ,powodzenia.

Opublikowano

Zbudować dom, posadzić drzewo i spłodzić syna.

Dom poniekąd już taki swój swój mam

Drzew posadziłem wpizdu

Teraz najtrudniejsze :P

sygna.png

Opublikowano

Widzisz , kazdy ma jakies cele ustalone przez Siebie. Kazdy o czyms marzy i stara sie to spelnic. Nie ma jakiejs reguly na przezycie swojego zycia. Czy istnieje normalnosc? Nie takie cos nie istnieje w ogole. Kazdy idzie wlasna droga i tylko od niego zalezy jak swoje zycie przezyje. Jeden chce rodziny , drugi kasy , trzeci kariery.Wiem tylko ze w dzisiejszych czasach ludzie to straszni egoisci i kazdy mysli o swoim dobrze tylko.  Ttroche zyje juz i z doswiadczenia wiem ze ludzie sie nie pierdola w ogole. Najwazniejsze to bym zadowolonym z siebie i swojego zycia a masz jedno.

Opublikowano

Widzisz , kazdy ma jakies cele ustalone przez Siebie. Kazdy o czyms marzy i stara sie to spelnic. Nie ma jakiejs reguly na przezycie swojego zycia. Czy istnieje normalnosc? Nie takie cos nie istnieje w ogole. Kazdy idzie wlasna droga i tylko od niego zalezy jak swoje zycie przezyje. Jeden chce rodziny , drugi kasy , trzeci kariery.Wiem tylko ze w dzisiejszych czasach ludzie to straszni egoisci i kazdy mysli o swoim dobrze tylko.  Ttroche zyje juz i z doswiadczenia wiem ze ludzie sie nie pierdola w ogole. Najwazniejsze to bym zadowolonym z siebie i swojego zycia a masz jedno.

Oczywiście, że istnieje normalność. To zbiór zachowań, które są pospolicie akceptowane przez innych ludzi. Bogactwo jest normalne, egozim również natomiast jest też druga strona której normalnoscią nazwać nie można np. zabijanie, pedofilia, homoseksualizm i cała gama zachowań sprzecznych z ludzką naturą.

Cyrk.png

Opublikowano

celem jest bycie szczęśliwym i żyć jak najdłużej

zwiedzać, podróżować, poznawać, próbować

każdy dzień życia jest lepszy niż leżenie w grobie bo po śmierci nie ma NIC :)

Opublikowano

Wiadomo normalnosc mozna na rozne sposoby. Chodzi o to ze to ludzie sami kieruja czym bedzie dla nich normalnosc. Dla jednego zabijanie i pedofilia , homoseksualizm beda normalne. Dla drugiego to cos nienormalnego . Dlatego dla mnie normalnosc nie istnieje na swiecie. Gdyby byla normalnosc w kazdej czesci swiata ludzie zyli by w zgodzie i spokoju a tak nie jest . Kazdy by myslal ze jest normalny . Ludzie beda rywalizowac , kazdy chce byc tym najlepszym. I tutaj pytanie autora znajduje odowiedz po czesci . Ludzie darza do zwyciestwa.

Ogolnie to zyje sie dla siebie.Trzeba zrozumiec, znalesc odpowiedz na kilka pytan: Kim Jestem , Po co i dla kogo. No i ustalic sobie cele zyciowe . Znac dokad zmierzam w swoim zyciu. Kazdy dostal jedno zycie i tyle ile ludzi tyle sposobow na zycie. Powodzenia.

Opublikowano

Równie dobrze można powiedzieć, że to co dla nas teraz jest chore kiedyś było dla ludzi normalne. Pioruny? Wychodziły od Zeusa :O każdy żywioł miał swojego bożka, składanie ofiar w imię wiary, no i by nas Bóg nie zabił :v jakieś objawienia et cetera :v na pewno jeszcze rzeczy w stylu jedzenia psów i kotów w innych krajach może być normą i maja na to wywalone tak jak my, że jemy krowę, kurczaka czy świnie.

graphic.png

Opublikowano

to sa tzn normy spoleczne a duzo Ludzi ma je daleko w powazaniu

Opublikowano

nażreć się, wzbogacić, bym szczęśliwym i umieć jak najwięcej

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...