Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[DayZ][Best Studio] DayZ Ultimate

mjxx44

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 87
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

@rifresz

hz3ngLw.png

Nie zapominajmy także o serwerze Mint, który polecam dla tych osób które jeszcze nie za dużo ogarniają, ale lubią pozbierać przedmioty ;)

2zsV2oZ.png

U6lSCBn.png

Opublikowano

No muszę przyznać że serwer z zapowiedzi wygląda fajnie ;) Teraz tylko instalować GTA i testować :D Leci oczywiście + na zachętę, ulepszajcie ciągle serwer.

W najbliższym możliwym czasie chciałbym zorganizować jakieś mini-losowanie na rzadkie bronie, ale bardzo prawdopodobne, że może na coś pokroju sejfu ;)
To jest jedynie zależne od tego ile osób będzie chciało wziąć w tym udział, a co do sejfu - musiałbym go na własną rękę dorwać, co łatwe nie będzie ^^

Jednakże to dotyczyłoby tylko serwera Mint.
Opublikowano

Nie lepiej zrobić jeden większy serwer ?

Niestety ale nie, serwery są podzielone na 3 różne poziomy trudności. Dla przykładu jakbyś zrobił jeden Hard to nie wszyscy przecież by grali, po za tym Blue jest rozwinięty, Green i Lime również. Tak jak mówiłem jeżeli zależy Ci na dużej ilości graczy to wbijaj na Blue ^^

Ja jednak staram się najbardziej zdziałać coś z Mint bo on ma to "coś".

Opublikowano

Niestety ale nie, serwery są podzielone na 3 różne poziomy trudności. Dla przykładu jakbyś zrobił jeden Hard to nie wszyscy przecież by grali, po za tym Blue jest rozwinięty, Green i Lime również. Tak jak mówiłem jeżeli zależy Ci na dużej ilości graczy to wbijaj na Blue ^^

Też masz rację, ale ja wole np. jak gra 100-200 osób wtedy jest taka frajda z gry.

giphy.gif

Opublikowano

Też masz rację, ale ja wole np. jak gra 100-200 osób wtedy jest taka frajda z gry.

Również Cię rozumiem, ale zauważ że 60 osób na Blue to też również przytłaczające, dajmy dla przykładu że wyjaśnisz kilku ludzi, i za chwilę na plecy może Ci ktoś wbiec, a ja sobie nie wyobrażam co by było jakby było 100+  :v

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

W sprawie tego mini-losowania na Mint, jeżeli zgłoszą się minimalnie 4 osoby mogę rozlosować coś dobrego, a z czasem nawet specjalnego ;)

Opublikowano

/rifresz

Oprócz zwykłych militarnych helicrashy oraz tankcrashy można natknąć się także na Supply Helicrash, który zazwyczaj zawiera jedzenie, wodę i inne przydatne rzeczy :)

aDKyKxI.jpg

tRJeVOD.jpg

Opublikowano

/rifresz

Ocaleni, pomoc czeka! 

★ Na serwerze Mint, przygotowałem małą pomoc, zawartość można sprawdzić otwierając spoiler poniżej (No chyba że nie chcesz wiedzieć :D)

ZdyMAii.png

★ Lokację zaznaczyłem na mapie, także raczej nie będzie problemu z odnalezieniem, pamiętajcie - obowiązuje zasada - kto pierwszy, ten lepszy :)!

Xr34J5T.png

Jeżeli znalazca może, to miło by było jak by dał znać właśnie w tym temacie!

Opublikowano

/rifresz

Ocaleni, pomoc czeka! 

★ Na serwerze Mint, przygotowałem małą pomoc, zawartość można sprawdzić otwierając spoiler poniżej (No chyba że nie chcesz wiedzieć :D)

ZdyMAii.png

★ Lokację zaznaczyłem na mapie, także raczej nie będzie problemu z odnalezieniem, pamiętajcie - obowiązuje zasada - kto pierwszy, ten lepszy :)!

Xr34J5T.png

/ rifresz

Przedmioty są nadal do zgarnięcia :)!

Opublikowano

/rifresz

Ocaleni, pomoc czeka! ♛ №2

ykUUjP2.png

XPIM2dG.png

W zestawie znajduję się M249 SAW z prawie 300 amunicji - w 3 boxach, plecak 40 slot oraz kamizelka 8 slot :)

Opublikowano

/rifresz

Drodzy gracze, w związku z tym, że już od dawna nie pogrywam na serwerze Green, a mam tam trochę przedmiotów, co kilka dni będę organizował takie losowania, lub giveawaye - w zależności ile osób zgłosi swój udział.

Podane niżej losowanie dotyczy obecnie tylko serwera Green.

Do wygrania:

vMYbrDN.png

KavUHxC.png

OhTHmqz.png

Jak wziąć udział ?

Wystarczy jedynie napisać post w tym temacie, treść posta może być dowolna, przy czym na sam koniec należy napisać swój nick na serwerze Green.
Nagrody zostaną rozlosowane po udziale 3 osób.

Powodzenia :-)!

Przedmioty zostały przekazane graczowi DarkNezzPL, jako że jedyny brał w tym udział.

Opublikowano

Przypominam, o wzięcie udziału w #1 losowaniu naprawdę cennych przedmiotów, aktualnie zgłosiła się tylko 1 osoba, która zgarnie wszystkie przedmioty, no chyba że ktoś jeszcze weźmie udział :-)

Przedmioty zostały zgarnięte.

Opublikowano

Drodzy gracze, w ciągu 2-3 dni na serwerze Mint w wybranym miejscu postawię kolejny namiot z przedmiotami, stay tuned! Kto pierwszy ten lepszy, raczę często odwiedzać temat :)

7E2oJmF.png

Opublikowano

Jak na tych serwerach wygląda system baz? Bo jestem chętny do gry tam, ale nie wiem jak to stoi z bazami.

Ceny baz zaczynają się od 8$, kończą się na 24$ (doliczając około 1$ lub mniej prowizji + 2$ jeżeli serwer jest PvP ; dotyczy tylko Blue oraz Lime), można je zakupić tylko przez PayPal.

Każda baza wyróżnia się czymś innym, dla przykładu Y2 znajduje się na Blueberry -  3 sloty na pojazdy, posiada windę w dół która prowadzi do wnętrza bazy.

H1 jest bazą która znajduje się przy lotnisku w LV, posiada 4 miejsca na pojazdy + 1 na helikopter, windę która prowadzi na górę, oraz bramę do oddzielnego pomieszczenia na helikopter.

Bazy posiadają bramy/windy/helipady na jedno hasło które ustalasz jakie sobie chcesz przy użyciu hasła admina (dostaje je tylko właściciel bazy), które w każdej chwili pozwala Ci zmienić główne hasło które jest używane, tak jak wcześniej wspomniałem do otwierania/zamykania/włączenia ochrony.

Co do ochrony, jest to system zwany UBG - Ultimate Base Guard, który - jest wymagany do wyłączenia gdy chcesz otworzyć i wejść do bazy, możesz go użyć również gdy ktoś nie proszony wbiegnie Ci do bazy - wtedy zostanie automatycznie wyrzucony na zewnątrz + wszystkie bramy się zamkną i włączy się ochrona namiotów. Co do możliwości lootowania namiotów które wystają przed bazę - nie jest to możliwe, nawet jeżeli znajdujesz się w środku bazy z wyłączonym UBG

Na koniec chciałbym dodać, że bazy na serwerach DayZ:U nie znajdują się w hangarach stawianych jak zazwyczaj na innych serwerach, tylko znajduję się one w budynkach/skałach.

Pozdrawiam.

Opublikowano

/rifresz

Tak jak obiecałem wcześniej :-)

Ocaleni, pomoc czeka! ♛ №3

★ Na serwerze Mint, przygotowałem małą pomoc, zawartość można sprawdzić otwierając spoiler poniżej.

m3xHted.png

l90ZjOu.png

Przedmioty zostały zgarnięte!

Opublikowano

Drodzy gracze, dziś - tj. 28.08.2016, o godzinie 17.00 odbędzie się AirDrop, 8 skrzynek przy wymaganych 18+ graczach.
Główne informacje o AirDrop'ie: Kliknij

rxRD0ee.png

2AWbcY4.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...