Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[DayZ][Best Studio] DayZ Ultimate

mjxx44

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

7UwtsWS.jpg

Znudziły Ci się zwykłe serwery DayZ MTA? Każdy kolejny serwer jest taki sam? W takim razie zapraszam cię do odwiedzenia jednego z serwerów projektu DayZ Ultimate. Być może zapytasz, czym DayZ:U się różni od innych serwerów tego typu? Otóż, różni się on unikalnością i jedynym w swoim rodzaju utrzymaniem klimatu przetrwania, w skrócie mówiąc nie znajdziesz tutaj milion pojazdów, podmianek czy innych niepotrzebnych rzeczy. Projekt dzieli się na kilka serwerów:

Brown - serwer brązowy, trudny > (serwer stoi w RU) - 40 slot

- 46.174.48.124:22003 -

Green - serwer zielony, średni > (serwer stoi w RU) - 40 slot

- 46.174.48.237:22003 -

Lime - serwer limonkowy, łatwy > (serwer stoi w RU) - 60 slot

- 178.170.189.25:22003 -

Mint - serwer miętowy, łatwy > (serwer stoi w EU) - 40 slot

91.224.141.252:22003 -

Blue - serwer niebieski, łatwy > (serwer stoi w US) - 60 slot

- 68.168.210.78:22003 -

Można śmiało powiedzieć, do wyboru do koloru - każdy znajdzie serwer dla siebie.

- Niepowtarzalny klimat
- Automatyczny respawn lootu - serwer nie musi być restartowany
- Ładowanie zawartości podczas gry (In Game Resource Loader), lub za pomocą przycisku w panelu logowania
- Schludny, autorski ekwipunek
- GPS/Kompas/Zegarek/Lornetka - wzorowane na tych z ArmA 2
- Możliwość gry w języku angielskim, hiszpańskim, rosyjskim
- Zawartość serwera do pobrania to około 100 MB
- Podmianki pojazdów są odpowiednikami rzeczywistych pojazdów
- Wiele broni, plecaków, kamizelek
- System ubierania - możesz znaleźć np. hełm motocyklisty, maskę, przebranie np. Camouflage, Civilian
- Dźwięki broni 3D, znaczy to mniej więcej tyle że słyszysz strzały wokół siebie
- Pojazdy nie wybuchają, lecz niszczą się w nich tylko części
- Pasek postępu naprawiania pojazdu
- Dwa rodzaje crashów: Helicrash oraz LAV-25 Crashed
- Serwer jest zabezpieczony własnym AntyCheatem
- Blokada kopiowania przedmiotów
- Autorskie lokacje militarne (Strefa 51, Lotniskowiec, Bazy Militarne, Lotniska)
- Dwa rodzaje helikopterów: Bell 206 oraz Robinson R44
- Helikopter ma własny dźwięk śmigieł
- Waterpointy, czyli źródła wody z których można napełnić butelkę lub flakonik
- Zwierzęta, z których pozyskuje się mięso
- Magazynki które znajdujesz mają różną ilość naboi
- Pomarańczowa flara, możesz ją znaleźć w zrzucie - dzięki niej możesz wezwać dla siebie własny zrzut

DuTYyXx.png

- Stan nieprzytomności (gdy ktoś straci dużo krwi, lub go uśpisz przy użyciu broni na strzałki)
- Kajdanki - można kogoś skuć gdy podnosi ręce, lub jeżeli jest nieprzytomny i nie krwawi
- Możliwość zjedzenia połowy lub całej zawartości puszki z jedzeniem
- Trzy rodzaje apteczek, mała, średnia, duża - które przywracają 3000, 6000, 9000 krwi - w 30, 20, 10 sekund

Parę słów o bazach: każda baza jest stworzona nie w jakimś hangarze czy prostokątnym kwadracie tworzonym przez admina, lecz przykładowo w budynku lub w skałach. Każda baza jest na hasło, lub jak kto woli na bind. Każda baza posiada swoją własną ochronę zwaną UBG (Ultimate Base Guard), polega to na tym iż ktoś wbiegnie nam do bazy i wciśniemy klawisz odpowiedzialny za UBG to delikwent automatycznie zostaje wyrzucony z bazy, przy tym włączą się ochrona namiotów i brama zostaje automatycznie zamknięta.

nexvfQ7.png

AirDrop - cotygodniowy event na serwerach DayZ Ultimate

1604508_1685714548378493_155567104986455

W każdą niedzielę o godzinie 18.00 GMT + 3 (17.00 czasu polskiego) rozpoczyna się AirDrop.

Musisz znaleźć GPS, mapę, oraz Radio - aby dowiedzieć się gdzie jest miejsce zrzutu.

Na mapę zostaje wezwany samolot który zrzuca ilość skrzynek zależną od ilości graczy obecnych na serwerze.

Zawartość skrzyni jest losowa, możesz znaleźć tam rzadkie bronie, plecaki, części - dużo amunicji do broni typu MK48, oraz np. Sejf

Kilka screenów z gry

7698_1687639631519318_899841070664469980

10400760_1685714805045134_49115104985952

hfjxlsu_G24.jpg

hUZQ96FOPTA.jpg

93mZRWDTZ8o.jpg

j_7MxuPdv8c.jpg

nBFIEf-doGQ.jpg

1L_rkbPTkQE.jpg

P16x8bg_Lgo.jpg

_dJQ4D0U1YI.jpg

.: FAQ :.

■ Jak otworzyć ekwipunek?

■ Naciśnij klawisz "J"

■ Tracę krew/jestem nieprzytomny

■ Użyj antidota, prawdopodobnie jesteś zainfekowany przez ZM, znajdziesz go w skrzynkach szpitalnych

■ Jak widzieć przyjaciół na mapie?

■ Musisz znaleźć przedmiot zwany "Access Point", następnie go postawić w ścianie lub na dachu, podejść do niego, kliknąć "-" lub kółkiem myszki, następnie wpisać wartość od 1 - 2500 - po wpisaniu naszego kodu, musimy otworzyć ekwipunek, kliknąć prawym na GPS i wpisać kod z naszego access pointu, należy zapamiętać że 1 punkt dostępu starcza zazwyczaj na pół miasta, dlatego należy postawić więcej niż 1, aby mieć naszą falę GPS wszędzie.

■ Znalazłem pojazd, lecz on nie działa, jak dowiedzieć się czego potrzebuje?

■ Wsiądź do niego, spójrz na lewą stronę, zobaczysz HUD pojazdu, szary kolor oznacza, że tych części nie ma w pojeździe, każdy inny kolor oznacza, że część jest do naprawienia, kolor zielony oznacza 100 % wytrzymałości.

Strona projektu: http://ultimate.dayzmta.ru
Fanpage: https://www.facebook.com/dayzultimate/
Skype założyciela: salwador1995

Na stronie projektu jest pokazany status serwerów, ilość graczy itp. oraz po kliknięciu w zielony przycisk w prawym górnym rogu wszystkie bazy, ich ceny i ich ogólny podgląd.

Prezentację będę się starał aktualizować w miarę możliwości. Dodatkowo, postaram się także o informowaniu o nadchodzących zmianach lub niezapowiedzianych zrzutach.

• Odpowiedzi 87
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Z dniem wczorajszym na serwery Blue oraz Lime wprowadzono nowy update, który częściowo zmienił mapkę, dodał AK-9, FN FAL oraz SKS.

Zapraszam do gry :)!

Osobiście polecam serwery Blue oraz Green.

PS: Nie jestem autorem projektu, jego założycielem jest SalwadoR - Rosjanin :D

Opublikowano

Prawdopodobnie zawitam na serwerze, gra może już na serwerze grupa KoX (Thiguan) lub LB (Prise)?

Takowych osób póki co nie widziałem, ale dzisiaj zauważyłem kilka nowych twarzyczek z Polski :D

edit: Za dużo to mój skład dziś ze zrzutów nie zebrał, no ale next time :D

Cały loot + 2 sejfy:

B4wcTWs.png

x0USvbD.png

Opublikowano

Grafik AirDropów na najbliższy czas.

19.06.16
23.06.16
26.06.16
30.06.16
03.07.16
07.07.16
10.07.16
13.07.16

Czyli 2 zrzuty, w jednym tygodniu (niedziela i czwartek) :)

Wczoraj też się udało coś zdobyć :D

4QnnLR3.png

Opublikowano

Zagrałbym gdyby nie fakt, że serwery są z Rosji. Same pingowanie przyprawia mnie o ból głowy kiedy widzę te 100ms opóźnienia...

thats.png

Opublikowano

Zagrałbym gdyby nie fakt, że serwery są z Rosji. Same pingowanie przyprawia mnie o ból głowy kiedy widzę te 100ms opóźnienia...

To nie jest aż taka tragedia, uwierz mi :D

Natomiast nie wszystkie serwery są z Rosji, serwer Blue stoi w Las Vegas ^.^

Opublikowano

Rifresz, ważna zmiana oraz informacje - na wszystkie serwery została wgrana aktualizacja 1.0.7c
Po za tym serwer Mint został przeniesiony do EU (nie znam dokładnej lokalizacji)

Dzisiejsza zdobycz z wojskowego helicrasha :)

M5oJR4S.png

Opublikowano

Las Vegas? Jeszcze gorzej ;)

thats.png

Opublikowano

@MajszteR jak działa ta fala na gps? Jak to ustawić i czy jak to ustawię to będę widział swoich ludzi?

Dzięki za przypomnienie, pewnie wiele ludzi tego nie wie.

Dlatego teraz wytłumaczę działanie tego przedmiotu zwanego "Access Point", mianowicie jest to przedmiot dostępny do znalezienia prawie wszędzie, ale największą szansę na znalezienie tegoż przedmiotu jest możliwe w strefach militarnych - Navy, Area, Lotniska, posterunki policji oraz bazy militarne.

"Access Point" możemy postawić prawie w dowolnym miejscu, można też go postawić w ścianie - tak samo jak zwykły namiot, ale żeby go postawić w ścianie należy podejść jak najbliżej się da do ściany.

Aby go postawić, należy kliknąć PPM na niego i wybrać opcję "Place Access Point", po tym rozstawimy antenkę, do której odchodzimy i podchodzimy - teraz klikamy środkowy przycisk myszki (Scroll) lub "-" (minus) - po tym ukażę nam się okienko do wpisania naszej fali.

Kod może być od 1 do 2500, mimo to możemy też użyć kropki "." aby jak najbardziej utrudnić odgadnięcie naszego kodu - możemy ominąć limit do 2,5k i wpisać więcej cyfr.

Przykładowe kombinacje:

1337

21.71

21.7913

13.71121

Jeden access point zazwyczaj starcza na całe miasto (jeżeli jest postawiony w centrum), aby podłączyć się do naszej fali wystarczy kliknąć PPM na GPS i wybrać Select Wave po tym wpisujemy nasz kod z Access Point'a - po tym kropka na GPS oznaczająca nas powinna się zaświecić na zielono przy tym podłączając nas pod naszą falę. Nasi koledzy powinni także wpisać taki sam kod na GPS, aby widzieć siebie na mapie.

Las Vegas? Jeszcze gorzej ;)

Przytoczę powiedzenie: Jak się nie ma, co się lubi, to się lubi, co się ma ;)

Projekt DayZ:U jest international, to znaczy, że nie jest stworzony tylko dla jednych, a dla wielu ludzi z różnych narodowości.

Opublikowano

Co do pingu, na serwerze mam max 50 pingu, ale zauważyłem, że większość osób na serwerze pochodzi z okolic Ameryki Łacińskiej (Brazylia, Argentyna itp..), rzadko kiedy spotykam polaka, ale serwer bardzo ciekawy, jak dla mnie jeden z lepszych serwerów.

graphic.png

Opublikowano

Co do pingu, na serwerze mam max 50 pingu, ale zauważyłem, że większość osób na serwerze pochodzi z okolic Ameryki Łacińskiej (Brazylia, Argentyna itp..), rzadko kiedy spotykam polaka, ale serwer bardzo ciekawy, jak dla mnie jeden z lepszych serwerów.

Przyczyny są dwie:

1) Większość polaków prawdopodobnie nie wie że takie serwery w ogóle istnieją

2) Dla nie których tutaj jest za wysoki poziom, bo szczerze powiedziawszy wiele ludzi gra tutaj bardzo dobrze, widziałem wiele razy jak kogoś z PL zabili, i odraz był rage-quit, wiadomo przecież, że opłaca się spróbować wrócić i wyjaśnić kogoś z tego G17 które otrzymujemy na start na serwerach PVP.

Opublikowano

@MajszteR Owszem, poziom jest bardzo wysoki, samo omdlenie jest w stanie zakończyć walkę, już raz mi się zdarzyło że zabił mnie typo z pierwszej lepszej broni tylko z powodu tego, że po pierwszej czy drugiej pestce omdlałem, zombie to też spory problem, jest ich sporo oraz dmg jaki jest w stanie zombie zadać jest bardzo wysoki.

graphic.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...