Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak postawić serwer na plikach OpenNos

Tjes2

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak zrobić wlasny prawidlowy packet.txt?

1. Uzyj packetloggera

2. Wykonaj:

- odwiedz all mapy, otworz wszystkie sklepy npc i otworz te karty po lewej stronie, uzyj teleporterow

3. Skopiuj pakiety i wklej do packet.txt

Ta da! Masz packet.txt prawidlowy i nie wywalajacy! (Porada od MasterDomino- polskiego pracownika w teamie OpenNos)

• Odpowiedzi 74
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

Czy poradnik jest nadal aktualny?

W kroku 5 jest: 5. Zminimalizuj Navicat i otwórz plik OpenNos.sln, ok ale w czym to otworzyć?

8940714373749971015090.gif

Opublikowano

Czy ty jesteś zdenerwowany pisząc ten post?

Jeśli to Twój ryj na avatarze, to serdecznie Ci współczuje, ale nie musisz się wyżywać z tego powodu na innych. 

Czy w temacie jest gdzieś napisane, że mam to otworzyć w visualu?

8940714373749971015090.gif

Opublikowano

Chciałbym napisać, że packet.txt nie jest mój i zawiera wiele błędów, dlatego wywala jak pójdziecie za daleko. Packet.txt możecie sami stworzyć za pomocą packetloggera

Witam, dawno mnie tutaj nie było, ale chcialbym naprostować kilka bledów packet od Anthoniego(Uppermost) byl spoko(juz go zdjął bo nie bedzie sie dzielił z leniami xD) nie mial bledów tylko byl zrobiony po prostu na francuskim nt.

Jak zrobić wlasny prawidlowy packet.txt?

1. Uzyj packetloggera

2. Wykonaj:

- odwiedz all mapy, otworz wszystkie sklepy npc i otworz te karty po lewej stronie, uzyj teleporterow

3. Skopiuj pakiety i wklej do packet.txt

Ta da! Masz packet.txt prawidlowy i nie wywalajacy! (Porada od MasterDomino- polskiego pracownika w teamie OpenNos)

wszystkim to zawsze mówie, sniffuj ile wlezie i zapisuj wszystko do .txt a potem nazwij to packet.txt, najlepiej logowac na pustym serverze najlepiej bez graczy bo nie bedzie efektu ze mob bedzie w innym miejscu niz powinien itp. Musze osobiście także podziękować twórcy tego tuta od calego teamu(ja jestem zbyt leniwy zeby zrobic to samemu xD), wiec dziekuje i pozdrawiam wszystkich zainteresowanych naszym projektem :D

Pozdrawiam  ~Master

ps. po fakcie zobaczylem ze op juz napisal o sklepach, mapach itp. xD

pps. dla wszystkich zainteresowanych aktualnie poszukuje informacji an temat dropu przedmiotów generalnych(pióra anioła, ładowarka ps, ziarno mocy etc.) jesli cos wiecie na ten temat z checia przyjme rady :)

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

@Cool40 parser'a niestety też nie mam. Był on pobugowany :P. Polecam zrobić go samemu - nie jest to trudne:

1. odpal packetloggera

2. wejdź na globalu na jakiś pusty kanał (najlepiej)

3. otwieraj sklepy u npc, korzystaj z portali

4. skopiuj pakiety i utwórz notatnik pt. "packet.txt" (bez ")

5. wklej do folderu i użyj import console

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Kiedy chcę wystartować server to OpenNos.login odrazu crashuje a OpenNos.World po chwili, wiecie może jak to naprawić?

wylacz skype albo programy co uzywaja portu 80/443

@SiCjU619 nie lepiej skorzystac z launchera Xeno? Wystarczy wtedy dopisac --ip 127.0.0.1

łatwiej pobrac launcher od genyx'a zrobil chlopak kawał dobrej roboty, no i masz wiecej opcji ^^ ps. kij go wie czy ktos bedzie umiał drugi projekt w visual odpalic xD

• 5 tygodni później...
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Sorka za głupie pytanie powyżej. Ale mam taką prośbę czy mógłbyś wysłać ss co mam przekopiować z packetloggera do packet.txt Lub jakiś filmik ? Fajnie by było jak by ta instrukcja była z obrazowana. Wielkie dzięki z góry 

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Witam mam następujący problem otóż kiedy w Navicat'cie klikam na opennos execute sql files robi mi się takie coś http://scr.hu/18k3/v6ahs bardzo bym prosił o pomoc bo nie jestem dobry w stawianiu serwera a chciałem sobie po testować ten cały opennos :) ps. z góry dzięki za odpowiedź

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

@Tjes2

Mam problem, bo pootwieraniu pliku OpenNos.sln, przy każdym 'pliku' pisze load failed. Mysle ze cos mam nie doinstalowane do Visual studio, można widzieć co muszę zaznaczyć dodatkowo przy instalacji ?

Screen shot:

https://scr.hu/Jnky3D

Proszę o pomoc.

Daj lajka! Nic to nie kosztuje, ale bardzo tego potrzebuje!

d9xa4.png

10 | 25 | 50 | 75 | 100 | 250 | 500 | 1000

Kliknij w obrazek! Zobacz nasz serwer!

Chcesz abym zobaczył? Napisz @Notrax3

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Taki średni ten poradnik bym powiedział. Jest cała masa błędów przy ładowaniu choćby OpenNos.sln, a Navicate Lite nie chce mi skonwertować stringa z datą na typ "Date", więc pobrałem coś innego, ale interfejs zupełnie inny :P
Visual Studio albo daje błąd "load failed" albo ładuje tylko jeden plik C#. Ogólnie lipa, może gdyby to było w formie video to coś by dało rade wykaraskać.
Linki wygasły, brak odzewy. No nic. Trzeba czekać na [MEGA TUT][server]Nostale z videoporadnikiem, statycznymi linkami i errorlogiem :D

@Edit

Lista błędów o których mówiłem:

C:\Users\Administrator\Desktop\OpenNos-master\OpenNos.Login\OpenNos.Login.csproj : error  : The imported project "C:\Program Files (x86)\MSBuild\StyleCop\v4.7\StyleCop.targets" was not found. Confirm that the path in the <Import> declaration is correct, and that the file exists on disk.  C:\Users\Administrator\Desktop\OpenNos-master\OpenNos.Login\OpenNos.Login.csproj

C:\Users\Administrator\Desktop\OpenNos-master\OpenNos.DAL\OpenNos.DAL.csproj : error  : The imported project "C:\Program Files (x86)\MSBuild\StyleCop\v4.7\StyleCop.targets" was not found. Confirm that the path in the <Import> declaration is correct, and that the file exists on disk.  C:\Users\Administrator\Desktop\OpenNos-master\OpenNos.DAL\OpenNos.DAL.csproj

C:\Users\Administrator\Desktop\OpenNos-master\OpenNos.DAL.Interface\OpenNos.DAL.Interface.csproj : error  : The imported project "C:\Program Files (x86)\MSBuild\StyleCop\v4.7\StyleCop.targets" was not found. Confirm that the path in the <Import> declaration is correct, and that the file exists on disk.  C:\Users\Administrator\Desktop\OpenNos-master\OpenNos.DAL.Interface\OpenNos.DAL.Interface.csproj

C:\Users\Administrator\Desktop\OpenNos-master\OpenNos.Domain\OpenNos.Domain.csproj : error  : The imported project "C:\Program Files (x86)\MSBuild\StyleCop\v4.7\StyleCop.targets" was not found. Confirm that the path in the <Import> declaration is correct, and that the file exists on disk.  C:\Users\Administrator\Desktop\OpenNos-master\OpenNos.Domain\OpenNos.Domain.csproj

C:\Users\Administrator\Desktop\OpenNos-master\OpenNos.Data\OpenNos.Data.csproj : error  : The imported project "C:\Program Files (x86)\MSBuild\StyleCop\v4.7\StyleCop.targets" was not found. Confirm that the path in the <Import> declaration is correct, and that the file exists on disk.  C:\Users\Administrator\Desktop\OpenNos-master\OpenNos.Data\OpenNos.Data.csproj

C:\Users\Administrator\Desktop\OpenNos-master\OpenNos.Core\OpenNos.Core.csproj : error  : The imported project "C:\Program Files (x86)\MSBuild\StyleCop\v4.7\StyleCop.targets" was not found. Confirm that the path in the <Import> declaration is correct, and that the file exists on disk.  C:\Users\Administrator\Desktop\OpenNos-master\OpenNos.Core\OpenNos.Core.csproj

C:\Users\Administrator\Desktop\OpenNos-master\OpenNos.Handler\OpenNos.Handler.csproj : error  : The imported project "C:\Program Files (x86)\MSBuild\StyleCop\v4.7\StyleCop.targets" was not found. Confirm that the path in the <Import> declaration is correct, and that the file exists on disk.  C:\Users\Administrator\Desktop\OpenNos-master\OpenNos.Handler\OpenNos.Handler.csproj

C:\Users\Administrator\Desktop\OpenNos-master\OpenNos.World\OpenNos.World.csproj : error  : The imported project "C:\Program Files (x86)\MSBuild\StyleCop\v4.7\StyleCop.targets" was not found. Confirm that the path in the <Import> declaration is correct, and that the file exists on disk.  C:\Users\Administrator\Desktop\OpenNos-master\OpenNos.World\OpenNos.World.csproj

C:\Users\Administrator\Desktop\OpenNos-master\OpenNos.GameObject\OpenNos.GameObject.csproj : error  : The imported project "C:\Program Files (x86)\MSBuild\StyleCop\v4.7\StyleCop.targets" was not found. Confirm that the path in the <Import> declaration is correct, and that the file exists on disk.  C:\Users\Administrator\Desktop\OpenNos-master\OpenNos.GameObject\OpenNos.GameObject.csproj

C:\Users\Administrator\Desktop\OpenNos-master\OpenNos.WCF.Interface\OpenNos.WCF.Interface.csproj : error  : The imported project "C:\Program Files (x86)\MSBuild\StyleCop\v4.7\StyleCop.targets" was not found. Confirm that the path in the <Import> declaration is correct, and that the file exists on disk.  C:\Users\Administrator\Desktop\OpenNos-master\OpenNos.WCF.Interface\OpenNos.WCF.Interface.csproj

C:\Users\Administrator\Desktop\OpenNos-master\OpenNos.WCF\OpenNos.WCF.csproj : error  : The imported project "C:\Program Files (x86)\MSBuild\StyleCop\v4.7\StyleCop.targets" was not found. Confirm that the path in the <Import> declaration is correct, and that the file exists on disk.  C:\Users\Administrator\Desktop\OpenNos-master\OpenNos.WCF\OpenNos.WCF.csproj

C:\Users\Administrator\Desktop\OpenNos-master\OpenNos.ServiceRef.Internal\OpenNos.ServiceRef.Internal.csproj : error  : The imported project "C:\Program Files (x86)\MSBuild\StyleCop\v4.7\StyleCop.targets" was not found. Confirm that the path in the <Import> declaration is correct, and that the file exists on disk.  C:\Users\Administrator\Desktop\OpenNos-master\OpenNos.ServiceRef.Internal\OpenNos.ServiceRef.Internal.csproj

C:\Users\Administrator\Desktop\OpenNos-master\OpenNos.Import.Console\OpenNos.Import.Console.csproj : error  : The imported project "C:\Program Files (x86)\MSBuild\StyleCop\v4.7\StyleCop.targets" was not found. Confirm that the path in the <Import> declaration is correct, and that the file exists on disk.  C:\Users\Administrator\Desktop\OpenNos-master\OpenNos.Import.Console\OpenNos.Import.Console.csproj

C:\Users\Administrator\Desktop\OpenNos-master\OpenNos.Test\OpenNos.Test.csproj : error  : The imported project "C:\Program Files (x86)\MSBuild\StyleCop\v4.7\StyleCop.targets" was not found. Confirm that the path in the <Import> declaration is correct, and that the file exists on disk.  C:\Users\Administrator\Desktop\OpenNos-master\OpenNos.Test\OpenNos.Test.csproj

C:\Users\Administrator\Desktop\OpenNos-master\OpenNos.GameObject.Mock\OpenNos.GameObject.Mock.csproj : error  : The imported project "C:\Program Files (x86)\MSBuild\StyleCop\v4.7\StyleCop.targets" was not found. Confirm that the path in the <Import> declaration is correct, and that the file exists on disk.  C:\Users\Administrator\Desktop\OpenNos-master\OpenNos.GameObject.Mock\OpenNos.GameObject.Mock.csproj

C:\Users\Administrator\Desktop\OpenNos-master\OpenNos.DAL.Mock\OpenNos.DAL.Mock.csproj : error  : The imported project "C:\Program Files (x86)\MSBuild\StyleCop\v4.7\StyleCop.targets" was not found. Confirm that the path in the <Import> declaration is correct, and that the file exists on disk.  C:\Users\Administrator\Desktop\OpenNos-master\OpenNos.DAL.Mock\OpenNos.DAL.Mock.csproj

C:\Users\Administrator\Desktop\OpenNos-master\OpenNos.DAL.EF\OpenNos.DAL.EF.csproj : error  : The imported project "C:\Program Files (x86)\MSBuild\StyleCop\v4.7\StyleCop.targets" was not found. Confirm that the path in the <Import> declaration is correct, and that the file exists on disk.  C:\Users\Administrator\Desktop\OpenNos-master\OpenNos.DAL.EF\OpenNos.DAL.EF.csproj

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

@Tjes2 Prosiłbym o zaktualizowanie wygasłych downloadów. 24h.

Kosz.

"Człowiek człowiekowi człowiekiem, a kiwi kiwi kiwi" ~ Paulo Coelho

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...