Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak postawić serwer na plikach OpenNos

Tjes2

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 74
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

@Tjes2 Mam problem, gdy klikam y w konsolce wyskakuje mi takie cos: http://imgur.com/HLwme3v

//Edit

Juz sobie poradzilem z tym ale gdy probuje sie zalogowac to nic nie wyskakuje i znika mi okno logowania i to wszystko. Mam zmienic wszedzie porty np z WorldPort na 4004?

Wklej launchera ktory podalem do folderu z nostale i sprawdz czy jest na koncu '' EntwellNostaleClient. Jesli nadal nie dziala zmien port z 4000 na 4004, a IP na 127.0.0.1 i uruchom przez admina. Powinno dzialac.

Edit: Masz klienta PL?

Mam taką samą sytuacje, zrobiłem wszystko co poradziłeś i dalej nic. O co może chodzić?

Opublikowano

@Tjes2 Mam problem, gdy klikam y w konsolce wyskakuje mi takie cos: http://imgur.com/HLwme3v

//Edit

Juz sobie poradzilem z tym ale gdy probuje sie zalogowac to nic nie wyskakuje i znika mi okno logowania i to wszystko. Mam zmienic wszedzie porty np z WorldPort na 4004?

Wklej launchera ktory podalem do folderu z nostale i sprawdz czy jest na koncu '' EntwellNostaleClient. Jesli nadal nie dziala zmien port z 4000 na 4004, a IP na 127.0.0.1 i uruchom przez admina. Powinno dzialac.

Edit: Masz klienta PL?

Mam taką samą sytuacje, zrobiłem wszystko co poradziłeś i dalej nic. O co może chodzić?

Sprawdz ew. czy nie masz innych "bazy danych" (Xampp cos w tym typie) jesli takowe sa to wylacz je badz odinstaluj jesli nie uzywasz lub nie potrzebujesz - to moze zaklocac albo zle odczytywac bazy ;pp. Jesli zadziala to napisz.

Opublikowano

"Sprawdź czy nie masz innych baz danych" - Boże widzę , że sami znawcy się tu wypowiadają.Od kiedy Xampp to baza danych skoro aby dostać się do phpmyadmin włączasz MySQL ?

Login Server na polskim cliencie ma port 4004 , a Game Server ma albo port 1337 albo 4010 , 4011 , 4012 , 4013 itp.

nostaleh.png
Opublikowano

Kiedy oczekiwany termin opisania na nostale multiplayer ? ^^

Nic skomplikowanego :P. Wystarczy pobrać mój launcher z tematu postarać się na hamachi o IP 9 -cyfrowe i edytować obecne na twoje. Nie jestem dobry w zmianie IP dlatego piszę, że najlepiej 9-cyfrowe ;p

Opublikowano

"Sprawdź czy nie masz innych baz danych" - Boże widzę , że sami znawcy się tu wypowiadają.Od kiedy Xampp to baza danych skoro aby dostać się do phpmyadmin włączasz MySQL ?

Login Server na polskim cliencie ma port 4004 , a Game Server ma albo port 1337 albo 4010 , 4011 , 4012 , 4013 itp.

Mogę wiedzieć o co chodzi i co w końcu mam zrobić? Zmienić port czy ogarnąć jakieś bazy danych?

Opublikowano

@MiszczGejmów Masz odblokować zablokowany Port: 80, który jest wymagany do poprawnego uruchomienia, jeśli masz system Windows 10 zobacz jak odblokować zablokowany port 80. Bez tego ani rusz.

image.png

Opublikowano

@MiszczGejmów Masz odblokować zablokowany Port: 80, który jest wymagany do poprawnego uruchomienia, jeśli masz system Windows 10 zobacz jak odblokować zablokowany port 80. Bez tego ani rusz.

Odblokowałem. Co dalej? (Nic się nie zmieniło. Cały czas login i hasło znikają i nic się nie dzieje)

Opublikowano

Nic skomplikowanego :P. Wystarczy pobrać mój launcher z tematu postarać się na hamachi o IP 9 -cyfrowe i edytować obecne na twoje. Nie jestem dobry w zmianie IP dlatego piszę, że najlepiej 9-cyfrowe ;p

Nic trudnego to nie jest . Bajt który musisz zmienić w zależności od wielkości ip.

http://prntscr.com/bapaf0

10 - 0x0A

11 - 0x0B

12 - 0x0C

13 - 0x0D

14 - 0x0E

15 - 0x0F

16 - 0x10

@UP masz wgl launcher pod localhosta ?

nostaleh.png
Opublikowano

Nic trudnego to nie jest . Bajt który musisz zmienić w zależności od wielkości ip.

10 - 0x0A

11 - 0x0B

12 - 0x0C

13 - 0x0D

14 - 0x0E

15 - 0x0F

16 - 0x10

10 - 0x0A

11 - 0x0B

12 - 0x0C

13 - 0x0D

14 - 0x0E

15 - 0x0F

16 - 0x10

Nie wiem, i nie wiem jak to sprawdzić. Nie jestem dobry w "to" wszystko. Zobaczyłem poradnik, myślałem że jest kompletny.

Opublikowano

Dodam od siebie, że owe pliki są bardzo okrojone, posiadają w "uj" mało rzeczy, bugów od cholery, tak samo niedziałające mapy, ktoś gdzieś za daleko pójdzie, serwer crashuje się. Nie wiem czy warto wgl. na tym cokolwiek robić/kombinować. :v

PS: Moby na wszystkich mapach, które są już standardowo ustawione, gdy atakujemy nawet nie mają zamiaru się pofatygować by do nas podejść, niby chcą atakować postać ale stoją w miejscu i możemy je napierdzielać. xD

- Kolejne w bazie danych nie da się ustawić ilości wypadanego golda z potworów oraz nie da się ustawić jego "DMG", każdy mob na mapie bije po 100 Pkt..

- Nie da się Cellonów wkładać.

- Jak jest błąd, czyt. Crash, gdy ktoś mapę przekroczy, np tepnie się do światyni fernon to cofnie cały serwer praktycznie do początku. ;x

- Żaden Buff z SP/Normalnej Klasy nie działa, kilka skilli z postaci normalnych nie działa prawidłowo.

- SP Kurczaka, Piżamy jest zbugowane do Perfekcji, ani jednego skilla użyć się nie da. ;p

- Jak coś to dopiszę tego więcej niedługo. xD

image.png

Opublikowano

Dodam od siebie, że owe pliki są bardzo okrojone, posiadają w "uj" mało rzeczy, bugów od cholery, tak samo niedziałające mapy, ktoś gdzieś za daleko pójdzie, serwer crashuje się. Nie wiem czy warto wgl. na tym cokolwiek robić/kombinować. :v

PS: Moby na wszystkich mapach, które są już standardowo ustawione, gdy atakujemy nawet nie mają zamiaru się pofatygować by do nas podejść, niby chcą atakować postać ale stoją w miejscu i możemy je napierdzielać. xD

- Kolejne w bazie danych nie da się ustawić ilości wypadanego golda z potworów oraz nie da się ustawić jego "DMG", każdy mob na mapie bije po 100 Pkt..

- Nie da się Cellonów wkładać.

- Jak jest błąd, czyt. Crash, gdy ktoś mapę przekroczy, np tepnie się do światyni fernon to cofnie cały serwer praktycznie do początku. ;x

- Żaden Buff z SP/Normalnej Klasy nie działa, kilka skilli z postaci normalnych nie działa prawidłowo.

- SP Kurczaka, Piżamy jest zbugowane do Perfekcji, ani jednego skilla użyć się nie da. ;p

- Jak coś to dopiszę tego więcej niedługo. xD

Brawo człowieku . Kto mówił , że to są pliki ukończone w 100% ? LOL . Sprawdź sobie temat na epvp i tam masz napisane co jest ukończone ....

nostaleh.png
Opublikowano

@GrAvItY1 Człowieku o dziwnym nicku, ja nie mówię że pliki są ukończone, wskaż mi gdzie to napisałem.. Piszę co znalazłem na tych plikach bo mam do tego pełne prawo a ty się nie rzucaj i zluzuj żyłkę bo ci pęknie.

image.png

Opublikowano

@GrAvItY1 Człowieku o dziwnym nicku, ja nie mówię że pliki są ukończone, wskaż mi gdzie to napisałem.. Piszę co znalazłem na tych plikach bo mam do tego pełne prawo a ty się nie rzucaj i zluzuj żyłkę bo ci pęknie.

Denerwują mnie tacy ludzie co nie wiedzą , a piszą.

nostaleh.png
Opublikowano

@Tjes2 Mam pytanie ty gdzieś zmieniałeś coś w skillach że działa ci wieloryb na sp6 maga bo u mnie nie działa.

Pomagam na PW (Prywatna Wiadomosc)

▄ . ► KONTAKT .
Wyślij do mnie Prywatną Wiadomość (PW)

►Skype: smith.polska

Opublikowano

Chciałbym napisać, że packet.txt nie jest mój i zawiera wiele błędów, dlatego wywala jak pójdziecie za daleko. Packet.txt możecie sami stworzyć za pomocą packetloggera

Opublikowano

Czy jezeli mam napisane login serwer version a potem port:4001 to dobrze? No i mam niemieckie napisy na konsoli

1. Porty:

UK - 4000

DE - 4001

PL - 4004

2. Zmień do góry w mvs na PL (obok napisu "Any" jest rozwijana lista z jezykami).

Mysle, ze pomoglem:P

Opublikowano

Ja mam problem, gdy już wszystko zrobie uruchomię serwer poprzez VS to startuje normalnie, ale kiedy chce wystartować z plików to konsole sie pokazują ładuje npc itp i coś na czerwono jest i znik HELP

Mój stary nick: damian5602
Nick League Of Legends: Sonaes

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...