Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Avalon - Zamknięte BETA TESTY

Kyosha

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

8744414642760481504188.png

Cześć, witajcie !!

W temacie tym chciałbym Wam w skrócie opisać :

• Czym jest projekt AVALON
  • Co zawiera
  • Kto wchodzi w skład zarządu
  • Co należy zrobić aby dołączyć do ZAMKNIĘTEJ BETY

Czym jest projekt AVALON ?

Projekt AVALON jest prywatnym serwerem do gry NosTale. Stoi on na plikach NosOpen i jest nieustannie aktualizowany. Myślą przewodnią tego przedsięwzięcia nie jest stworzenie odzwierciedlenia oficjalnych serwerów, lecz odejście od normy i tradycji i stworzenie nowego community w niezwykle wyjątkowym środowisku. Chcemy, aby produkcja ta dała Wam, lecz także i nam - twórcom tego projektu, dużo radości czerpanej poprzez spędzanie czasu w grze, którą każdy z nas kocha. Zdajemy sobie sprawę, że ruszenie z takim projektem wiąże się z dużą odpowiedzialnością i sumiennością w poczynaniach. Jesteśmy tego świadomi i w pełni gotowi na to co nas czeka w związku z serwerem AVALON.

Co zawiera projekt AVALON ?

Serwer ten zawiera wszystko to, co zostało zaimplementowane w pliki serwerowe zwane OpenNos. Dla tych mniej zorientowanych wypiszę najważniejsze rzeczy, które znajdziecie w świecie AVALON :

• Wszystkie mapy świata NosTale;
  • Wszystkie moby (tymczasowo bez mobów z a6. Zostaną one dodane w najbliższym czasie);
  • NPC;
  • W pełni działający system handlu;
  • Ekwipunek;
  • Wszystkie karty specjalisty wraz z umiejętnościami (poza buffami oraz debuffami - zostaną one dodane do oficjalnego startu serwera);
  • Mógłbym pisać w nieskończoność....

Ponadto tylko i wyłącznie na AVALON :

• Sklepy, w których można zakupić ulepszone SP oraz Ekwipunek;
  • Zdobywanie reputacji za zabójstwo potworów;
  • Znacznie szybsze zdobywanie doświadczenia oraz profesji;
  • Dużo większa ilość dropu;
  • Ciekawy system wytwarzania broni (za przedmioty, które można wydropić z mobów);
  • i wiele, wiele więcej ;)

Kto wchodzi w skład zarządu projektu AVALON ?

W skład zarządu / administracji wchodzą :

• @Kubaman  - Twórca, założyciel, ręce, nogi, mózg, głowa, nerka [...] tego serwera;
  • @Kyosha - po prostu Kloszan :v
  • [...] - [...]

Co należy zrobić aby dołączyć do ZAMKNIĘTEJ BETY projektu AVALON ?

Nic prostszego :yay: Jedyne co musisz zrobić to pokazać się przy nas z jak najlepszej strony :lenny:

W odpowiedzi do tego tematu należy :

1. Opisać swoje doświadczenie związane z NosTale
  2. Powiedzieć dlaczego to Ty miałbyś zostać testerem naszego serwera
  3. Podać przybliżone godziny, w których miałbyś możliwość gry na naszym serwerze

Izi ? yes, we know !!

Podsumowanie :

Dziękuję wszystkim za przeczytanie tego tematu. Wiem, że wielu z Was jest niemalże spragnionych prywatnych serwerów do naszej ukochanej gry. Mamy nadzieję, że to właśnie AVALON sprawi, że znajdziecie swoje "święte miejsce" i stworzycie z nami niesamowitą społeczność.

Życzymy wszystkim powodzenia w wyborze na testerów !!

Dziękujemy @Quarry za wykonanie ślicznego loga :):yay:<3:love:

W imieniu Avalon Team,

Kyosha

r9n9FM7.jpg

• Odpowiedzi 51
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Mówiąc w skrócie:

1. W NosTale grałem pare ładnych lat temu, dobiłem do 54 poziomu mojego łucznika grając na Enigmie.

2. Praktycznie od zawsze szukałem jakiejś alternatywy. Gameforge swoją grę nastawił na pieniądze, przez co nie było czuć balansu czy też klimatu. Rozpocząłem poszukiwania prywatnego serwera, co właściwie nie było możliwe, bo te nie istniały. Kiedyś tam był sobie 99Nos, ale tego chińczyka szybko zamknięto.

3. Do końca czerwca w godzinach popołudniowych, od lipca do bólu.

Jeszcze jest dużo za wcześnie żeby o tym mówić, ale fajnie byłoby gdy Item Shop składał się wyłącznie z Błogosławieństwa Ancelloana. Takie rozwiązanie pozwoli zapobiec P2W, a nadal będzie generowało dość dochodu by utrzymać serwer. Należy to mieć na uwadze, by nie popełnić tego samego błędu co Gameforge.

Opublikowano

1.W Nostale gram na prawdę dużo czasu(tak samo z dużymi przerwami), przez ten czas udało mi się dobić 2 postacie na poziomie 80 (Łucznik i mag)
2.Nie mam ochoty grać na oficjalnym serwerze ze względu wydawce, który z każdej gry potrafi zrobić badziew ze względu na item shop, i makabryczne p2w, po nich można się spodziewać wszystkiego(Przykład autobot w metin2).

3.Do mniej więcej 17 czerwca będę miał trochę mniej czasu ze względu na egzaminy zawodowe, lecz dziennie postaram się wbić na jakiś czas, A po tym 17 czerwca będę posiadał na prawdę ogrom czasu )

Powodzenia w projekcie, oby wypalił i był sprawiedliwym serwerem :)

Opublikowano

1.W  Nostale gram bardzo długo wbijałem po 90lvl usuwałem konta,Nudziło mi się bardzo więc zaczołem grać na DE

2.Nie, chce mi się grać na PL poprostu spadło to na psy.

3.Jestem aktywna osoba Nostale spedzam nawet po 5H dziennie.

Opublikowano

1. Opisać swoje doświadczenie związane z NosTale
  2. Powiedzieć dlaczego to Ty miałbyś zostać testerem naszego serwera
  3. Podać przybliżone godziny, w których miałbyś możliwość gry na naszym serwerze

1. Gram, a raczej grałem w NosTale dość długi czas. Miałem łucznika 81 lvl oraz maga 52. Niestety ban za multiclienta... no cóż, zdarza się. Grałem długi czas jako solo-player expiąc dniami na gołębiach żeby wbić marne 5% i dropnąć parę piórek... Jak i w fam aby polurać troszkę szkieletów na LoD ;d

2. Lubię szukać i wytykać błędy  :v Jestem w stanie robić to na PW/ w odpowiednim dziale na forum czy jak tylko chcecie. Kupowanie taniej i sprzedawanie drożej u NPC (Ah... te bugi z metina :D Może gdzieś jeszcze podziałają  -.- ) I wiele innych. 

3. Hm... w tygodniu to tak jakoś od ... 14 - 17 (zależy o której wracam ze szkoły) do 22 - 24. W weekend to 24/2  :yay:

2e102b5f9b77b.jpg

Opublikowano

Żeby nie było - to, że bazujemy na plikach OpenNos nie oznacza, że używamy gotowca i lecimy. Wprowadziliśmy już od groma własnych zmian w kodzie serwera, i nieustannie wprowadzamy kolejne nowe. Chcemy stworzyć fajne community, odskocznię od szarego 'Avalonu z PLa'. 

누가 뭐라 해도 난 나야 난 그냥 내가 되고 싶어
I WANNA BE ME ME ME

Opublikowano

1.Opisać swoje doświadczenie związane z NosTale

2.Powiedzieć dlaczego to Ty miałbyś zostać testerem naszego serwera

3.Podać przybliżone godziny, w których miałbyś możliwość gry na naszym serwerze

1. Gram w nostale 5 lat. Bawiłem się na wielu prywatnych serwerach (Solace, NosFantasia(tia...), Nostayle itp.) oraz otworzyłem wiele serwerów-porażek na WAAT (HamaTale, HamaTale v2, ElectroTale, NosDarkness, NosWorld, MagicWorld itp.). Łucznik 80lv, Mag 71lv, Wojownik 60lv, mag 45lv, łucznik 56lv, wojownik 36lv, łucznik 50lv, wojownik 68lv - tyle postaci, żadnego bana ;P.

2. Korzystałem i nadal korzystam z plików OpenNos, więc wiem jakie są "tego" możliwości. Granie singleplayer, bez znajomości języka C++ nudzi się (tu chodzi o system buffów, debuffów, rodzin, petów, partnerów itp.). Prywatny serwer opublikowany przez nooo "programistów" może okazać się "fajną przygodą". Grając na swoim postawionym "OpenNos" wykryłem już kilka eeee... błędów? To na tyle xD!

3. Sobota rano (10-14 ok. Xdd) bądź niedziela rano (10-14 ok. Xdd). Nie jestem "nołlajf", a rok szkolny dobiega końca, więc naukaa.

Opublikowano

1. W NosTale gram od 2010r. Aktualnie miałem możliwość grania tylko na jednym prywatyn serwerze "Nostale4de", slyszalem tez o NosTayle, NosFantasi. (moim najwyzszym poziomem na Plu to mag 91vl)

Według mnie to ja powinienem zostać testerem, ponieważ jestem doświadczonym graczem, dużo czasu poswięcam na granie w gry, szybko nawiązuje znajomości, korzystam z tsa/skype.

Poniedziałek - Piątek [16-21] Sobota [13-22] Niedziela [18-21].

Opublikowano

#PATCH NOTE 26.05:

- Zdobądź reputację za zabójstwo:

Za każdym razem, kiedy po zabiciu potwora wypadnie z niego złoto bądź przedmiot - zdobędziesz punkty reputacji równe poziomowi potwora. Jeżeli z potwora wyleci złoto i przedmiot - punkty reputacji podwoją się! (Ograniczenie poziomowe: patrz: Gramy fer!)

- Gramy fer:­

Jeżeli potwór ma poziom o 6 mniejszy (i więcej) bądź o 15 większy od poziomu postaci - nie zgarniesz za niego punktów doświadczenia, reputacji i łupu.

Dodatkowo w tym drugim przypadku - zadajesz o 90% mniej obrażeń przeciwnikowi, a on natomiast zadaje obrażenia o 200% większe.

UWAGA: Nie dotyczy publicznej Krainy Śmierci

- Ulepszacze:

Jeżeli twoja postać osiągnęła poziom 50 i poluje na potwory z poziomem 55 i wyżej - istnieje szansa 10% na drop losowego ulepszacza do kart - pióro anioła, błyszczące dusze i kryształ pełni księżyca. (Nie zalicza się to jako drop - nie otrzymasz dodatkowych punktów reputacji) 

- URF:

Czas odnowienia wszystkich umiejętności został skrócony o 50%

- Godność? A co to?

Od teraz nie martw się spadająca godnością. Codziennie o godzinie 19:00 wartość godności wraca do 100 punktów.

I WANNA BE ME ME ME

Opublikowano

Jakieś forum juz powstało ?

Są to beta testy. forum jak i strona zostaną udostępnione kiedy otworzymy oficjalny serwer :)

Na kiedy to przewidujemy ? Słodka tajemnica ;)

Mogę jedynie powiedzieć, że po zamkniętej becie będzie BETA OTWARTA :)

r9n9FM7.jpg

Opublikowano

Planujecie dodać coś od siebie?

Macie jakieś pomysły na oryginalne eventy?

Co macie zamiar dodać do ISu?

Ceny w ISie/ Ceny waluty premium/ Metody płatności?

Jakieś nowinki? :)

2e102b5f9b77b.jpg

Opublikowano

Żeby nie było - to, że bazujemy na plikach OpenNos nie oznacza, że używamy gotowca i lecimy. Wprowadziliśmy już od groma własnych zmian w kodzie serwera, i nieustannie wprowadzamy kolejne nowe. Chcemy stworzyć fajne community, odskocznię od szarego 'Avalonu z PLa'. 

Twoje słowa są tak wiarygodne jak exploity od OMG... Skoro zmieniacie kod to czemu nie przyczynicie się do rozwoju projektu na GitHubie? A może wasze "zmiany" sprowadzają się tylko do zmiany configów i dodaniu prostej linijki kodu?

Opublikowano

Twoje słowa są tak wiarygodne jak exploity od OMG... Skoro zmieniacie kod to czemu nie przyczynicie się do rozwoju projektu na GitHubie? A może wasze "zmiany" sprowadzają się tylko do zmiany configów i dodaniu prostej linijki kodu?

Projekt jest darmowy, otwarty, i można z nim robić co Ci się podoba. Dlatego też chyba zrozumiesz jeśli odpowiem Ci zwykłym - 'bo nie'.

­

I WANNA BE ME ME ME

Opublikowano

Tak, to naturalne. Wprowadziliśmy już kilka własnych systemów.

Nie zastanawialiśmy się nad tym głębiej

Projekt niekomercyjny

jw

Śledź temat ;)

­

I WANNA BE ME ME ME

Opublikowano

Projekt jest darmowy, otwarty, i można z nim robić co Ci się podoba. Dlatego też chyba zrozumiesz jeśli odpowiem Ci zwykłym - 'bo nie'.

­

@Bobobobobob Ma troche racji. Straciłeś reputację tak samo jak Crymore Doless i myślę, że w momencie, w którym otwierasz kolejny serwer z Kyoshą ( xD) musiałbyś jakoś swoją reputację odbudować. Wszystko co napisałeś w TODO to TODO NosOpen, dodałeś może ze sto linijek kodu i o, mamy własny serwer. Pomijając już fakt, że uciągnąć na OpenNosie sto osób to będzie wyczyn. W każdym razie powodzenia, ciekawe czy wyrośniecie na moją konkurencję ._.

Opublikowano

Tak, planujemy dodawać pewne nowinki i myślę, że przyjmą się one w tutejszej społeczności.

Eventy będziemy się starali organizować jak najczęściej. rzecz jasna często będą one typowe i niczym nie zaskoczymy...jednak nie ukrywam, że kilka razy na 100% wywołamy zdziwienie na Waszych twarzach ;)

O IS na ten moment nie chcemy się wypowiadać. Nie myśleliśmy o tym. Rzecz jasna coś będzie...serwer sam się nie utrzyma. aczkolwiek nie chcemy robić gry p2w i zapewniam, że taka ona nie będzie :)

Pozostawię to bez komentarza.

r9n9FM7.jpg

Opublikowano

Wszystko co napisałeś w TODO to TODO NosOpen, dodałeś może ze sto linijek kodu i o, mamy własny serwer. Pomijając już fakt, że uciągnąć na OpenNosie sto osób to będzie wyczyn. W każdym razie powodzenia, ciekawe czy wyrośniecie na moją konkurencję ._.

Wszystkich zmian nie zamieściliśmy w tym temacie. Nie zamierzamy być niczyją konkurencją - chcemy stworzyć tylko małe, przyjazne community, gdzie będzie można mile spędzić czas. Pozdrawiam i powodzenia~ o/ @Xeno.

­

I WANNA BE ME ME ME

Opublikowano

1. Nostale jest drugą grą mmorpg w którą zacząłem grać po metinie. Z Nostale wiążę wiele pięknych jak i smutnych chwil. Jeśli chodzi o czas to mozna liczyć 7 lat z przerwami. Po zdobyciu 86 lvl na Magu, rozpocząłem przygodę z Łucznikiem 79 lvl. Pierwsze kroki stawiałem na S3 z czasem przeniosłem się na S2 do dziś.

2. Dlaczego ja ciężko to ująć słowami gdyż jest wiele osób które chciały by spróbować swoich sił na prywatnym serwerze. Sądzę że można mi zaufać do testowania serwera ze względu na mobliność, której wielu osób brakuje oraz na ilość spędzonych godzin w grze. Nie brakuje mi słów do opisywania problemów z jakimi bym się spotkał na serwerze oraz lubię pomagać. :)

3. W tym momencie oczekuje na wyniki matur więc mam czas od rana do wieczorka. 3/4h dziennie ze względu na zajęcia. W szczególności z samego ranka.

Pozdrawiam i czekam na odpowiedź :)

Opublikowano

@Kyosha

Edycja by się tutaj przydała! :D

e37d25c733cac4d968bbcb977e95d1d5.png

c0b24ecb98b77a8b15bc4a71b3ea11d1.png

Cicho ŻUK !! nie moja wina, że pieseł called Kubaman się nie słucha :D :D

btw. tak sobie teraz myślę...

Kto jest za tym, aby dodać PvP !? Spamujcie Kubie na priv to wreszcie to doda xD

r9n9FM7.jpg

Opublikowano

@Kyosha

Jeśli można zapytać Kyosha czy Kubaman o grę multiplayer, a mianowicie stworzenie launchera pod IP hamachi tak aby inni mogli grać ze mną. No więc użyłem launchera z IP hamachi na plikach OpenNos i... przy wyborze postaci:

- wokół postaci pety lisy ._.,

- przy wyborze postaci komunikat "Ten Nick jest już zajęty, wpisz tutaj nowy Nick" a po wpisaniu nowego w pole tekstowe nic się nie dzieje xD.

Opublikowano

@Kyosha

Jeśli można zapytać Kyosha czy Kubaman o grę multiplayer, a mianowicie stworzenie launchera pod IP hamachi tak aby inni mogli grać ze mną. No więc użyłem launchera z IP hamachi na plikach OpenNos i... przy wyborze postaci:

- wokół postaci pety lisy ._.,

- przy wyborze postaci komunikat "Ten Nick jest już zajęty, wpisz tutaj nowy Nick" a po wpisaniu nowego w pole tekstowe nic się nie dzieje xD.

Przestarzały launcher. Przerób nowszą wersję pod swój serwer

­

I WANNA BE ME ME ME

Opublikowano

1.Gram w nostale od jakichś 4lat. Czasami więcej czasami mniej ale dalej gram na pl'u (92 lvl łuk)

2.Testerem chciałbym zostać, ponieważ...... hmmmm chyba dlatego, że PL schodzi na psy a ja dalej chciałbym w nostale grać dlatego szukam czegoś świeżego

3.Grać mogę nawet 7-8h dziennie :D (wiem no life xD)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...