Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Uzależnienie od gier/grania

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Pierwsza zasada - osoba uzależniona musi chcieć wyjsć z tego uzależnienia. Ta osoba musi znaleźć sobie jakieś inne zajęcie na całe dnie i tyle. Ewentualnie skontaktuj sie ze specjalista :v

"Człowiek człowiekowi człowiekiem, a kiwi kiwi kiwi" ~ Paulo Coelho

Opublikowano

No a jak ktoś nie chce z tego wyjść? To lipka, szczerze mam 2 uzależnionych od kompa "znajomych" (dawnych bym powiedział, chociaż jak wbijam na pc to zawsze jest jak się z nimi skontaktować lecz w rl dawno ich nie widziałem xD) Olewają pracę,szkołę wszystko mają w dupie xD jak chcesz coś więcej wiedzieć to pisz na pw, tyle że mówię. To raczej znajomi a nie ja xD (Ja to nie mam w co grać nawet) ale jak coś to ich podpytam xD na steam przeważnie 24/7 z przerwami 4-5h na sen xD 

33eHdSv.png

"Apetytu nie mam, nie muszę dużo zjeść
A na przykład twoja łydka przypomina kurzą pierś
Usiądź gdzieś nad miską, naprawdę to banał
Po prostu się skup i tnij poniżej kolana"

Opublikowano

No kazdy jest panem swojego zycia , wszystko jest dla ludzi ale w umiarze. Tyle w temacie. Gry sa dla ludzi ,ale nie napierdalanie 15h dziennie bo to juz lekka przesada .

Opublikowano

Sam sporo gram, ale to kwestia tylko i wylacznie tego, ze na podworku nie ma tak naprawde co robic. Kiedys byly lepsze czasy i sie spedzalo cale dnie na podworku , bo nie kazdy musi lubic pilke nozna a woli sobie poklikac.

Jesli zostane poproszony o cos i nie jestem zajety (mecz rankingowy), to odrazu ide pomoc, wiec nie uwazam sie za uzaleznionego.

Opublikowano

z innej strony zakladajac ze gram od dziecka i kazdy piksel sprawia mi przyjemnosc i jest to moja PASJA , bez sensu jest szukac innego zajecia. Probowalem duzo rzeczy w zyciu , rozne sporty , silownie ktore po 2-3 latach mi sie nudzily. Jednak do grania zawsze wracalem . Uzaleznienie a spedzanie czasu przy swojej pasji to 2 rozne rzeczy wedlug mnie. Jeden gra tylko bo musi nakarmic swoj ogarmizn , drugi robi to bo to jedna z jego pasji. Nie ma nic zlego w pasji do gier.

Zreszta od wszystkiego mozna sie uzaleznic. Uzaleznienie zaczyna sie wtedy kiedy nie mozesz bez tego zyc juz. Dopoki np wlaczasz lola pykniesz 4 mecze dziennie to nic CI nie grozi uwazam.

Opublikowano

No kazdy jest panem swojego zycia , wszystko jest dla ludzi ale w umiarze. Tyle w temacie. Gry sa dla ludzi ,ale nie napierdalanie 15h dziennie bo to juz lekka przesada .

Nic nie jest dla ludzi, wszystko jest dla kosmitów

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...