Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jaka 125ccm?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

120 km/h. Tyle co markowy skuter 50 2t.

Nie słuchajcie tych ignorantów, jak się uprze to nigdy zdania nie zmieni. Każdy wie i wiele argumentów przemawia za 4t, jedyną słabszą stroną jest tylko prędkość.

951841430649214321545.png

Day after day.

Opublikowano

Mój yzf leci 140-150, a po co tym nie spotkałem się jeszcze z skuterem który leci 120km/h

Chyba jak z górki jechałeś. Ten motocykl z przelotowym tłumikiem, sportowym filtrem i innymi duperelami jedzie maksymalnie 130 km/h co możesz zobaczyć np na youtubie, więc nie wkręcaj ludzi i nie dowartościowuj się w internecie zmyślaniem. Zresztą sam jeździłem różnymi 2t i 4t i wiem jakie prędkości te motocykle rozwijają. 4t ciężko rozpędzić się powyżej 120 km/h i trwa to bardzo długo, Aprilia rs 125 bez zaworu wydechowego jechałem ponad 160, a do 100 km/h rozpędza się w 6s.

Nie słuchajcie tych ignorantów, jak się uprze to nigdy zdania nie zmieni. Każdy wie i wiele argumentów przemawia za 4t, jedyną słabszą stroną jest tylko prędkość.

Po prostu jak ktoś mówi, że chce SZYBKI motocykl o pojemności 125 no to motocykle z silnikami dwusuwowymi są naturalnymi kandydatami dla tej osoby. Wiadomo, że 4t mają zalety typu, że mało palą, tańsze koszty utrzymania itp, ale są wolne.

RAsfepN.png
Opublikowano

Mój yzf leci 140-150, a po co tym nie spotkałem się jeszcze z skuterem który leci 120km/h

Chyba jak z górki jechałeś. Ten motocykl z przelotowym tłumikiem, sportowym filtrem i innymi duperelami jedzie maksymalnie 130 km/h co możesz zobaczyć np na youtubie, więc nie wkręcaj ludzi i nie dowartościowuj się w internecie zmyślaniem. Zresztą sam jeździłem różnymi 2t i 4t i wiem jakie prędkości te motocykle rozwijają. 4t ciężko rozpędzić się powyżej 120 km/h i trwa to bardzo długo, Aprilia rs 125 bez zaworu wydechowego jechałem ponad 160, a do 100 km/h rozpędza się w 6s.

Po prostu jak ktoś mówi, że chce SZYBKI motocykl o pojemności 125 no to motocykle z silnikami dwusuwowymi są naturalnymi kandydatami dla tej osoby. Wiadomo, że 4t mają zalety typu, że mało palą, tańsze koszty utrzymania itp, ale są wolne.

Może z dorosłym mężczyzną jedzie maks 120, ale z takim wieszakiem jak ja xD (16lat) potrafi się rozpędzić.

A do tego ty wkręcasz ludzi mówiąc o skuterach jadących 120mh/h gdy to takiej prędkości  ledwo może się rozpędzić tzr z airsalem 70. 

Opublikowano

Tutaj filmik jak w skuterze prędkościomierz wyjeżdża poza skalę. Więc widzisz, taki skuterek jeździ szybciej niż 4t 125 ;)

https://www.youtube.com/watch?v=HOGebjTyVEA

Pewnie jakiś tuningowany jeden na tysiąc. Każdy inny pojedzie 70km/h, a nie daj Bóg się robijesz i wezmą na hamownie to będziesz miał tyle nieprzyjemności, że głowa mała albo jakiś fake np duża zębatka 

951841430649214321545.png

Day after day.

Opublikowano

Dobra nie przeciągając dalej ten dyskusji.

4T- Yzf Mniejsze spalanie mniejsze osiągi 

2T- Apk rs większe spalanie wieksze osiągi.

Opublikowano

koledzy mają skutery (kible) Yamaha Aerox, wpakowali po +- 2 tyś. zł w tuning jak nie więcej i v-max mają na poziomie 90-100km. Imo jak ktoś jest bogaty, to niech sobie kupuje 2T, a jak ktoś woli oszczędniejszy motocykl, to wybiera 4T, na którym prędkość tez nie jest zła. 

Opublikowano

Te mniejsze hondy w ogóle są brzydkie, według mnie ze 125 najładniejsza jest rs4 ale to tylko moje zdanie.

Opublikowano

Napisałem, że Repsol...

c3.jpg

Weź się nie kompromituj, repsol to nazwa malowania a nie modelu...

Honda%20CBR125R%20Repsol%2005%20%201.jpg

RAsfepN.png
Opublikowano

Napisałem, że Repsol...

c3.jpg

Weź się nie kompromituj, repsol to nazwa malowania a nie modelu...

Honda%20CBR125R%20Repsol%2005%20%201.jpg

Miałem ci wyszczególnić w poście i napisać "malowanie" czy jesteś tak głupi, że do tego nie doszedłeś gdy napisałem po nazwie modelu Repsol?

Opublikowano

Miałem ci wyszczególnić w poście i napisać "malowanie" czy jesteś tak głupi, że do tego nie doszedłeś gdy napisałem po nazwie modelu Repsol?

Człowieku co ty pieprzysz. Wrzucam zdjęcie Hondy CBR 125 w malowaniu repsol a ty się oburzasz i mówisz, że tobie chodziło o repsol xD Jakiś upośledzony jesteś czy co?

RAsfepN.png
Opublikowano

Bierz WSK 125 :D :D A tak serio. Bez sensu moim zdaniem jest kupować 125. Ile masz lat? Poczekaj aż będziesz mógł robić A2. Najlepszy wybór bo:

1. Na 125 nie nauczysz się jeździć

2. Jak zrobisz A2 w wieku 18 lat to kategorię A będziesz mógł w wieku 20 a nie jak inni w wieku 24 lat.

3. Te pierdzikółka są gówno warte :D w cenie takiej YZF możesz kupić Suzuki GS500 albo Honde CB500. I teraz porównaj co jest lepsze.

A żeby nie było offtopu to bierz 2T. Może i więcej spali ale jest lepsza zabawa.

*Nieregulaminowa sygnatura

Opublikowano

Bierz WSK 125 :D :D A tak serio. Bez sensu moim zdaniem jest kupować 125. Ile masz lat? Poczekaj aż będziesz mógł robić A2. Najlepszy wybór bo:

1. Na 125 nie nauczysz się jeździć

2. Jak zrobisz A2 w wieku 18 lat to kategorię A będziesz mógł w wieku 20 a nie jak inni w wieku 24 lat.

3. Te pierdzikółka są gówno warte :D w cenie takiej YZF możesz kupić Suzuki GS500 albo Honde CB500. I teraz porównaj co jest lepsze.

A żeby nie było offtopu to bierz 2T. Może i więcej spali ale jest lepsza zabawa.

Na 125 nie nauczysz się jeździć ? serio, jeśli według ciebie motocyklista powinien zapierdalać 250km/h albo więcej bo inaczej się nie nauczy to jesteś w błędzie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...