Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jaka 125ccm?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemanko, interesuje mnie jakaś 125 żeby sie nauczyć w ogóle jeździć na moto, coś z dużą mocą na przyszłość (mam zamiar pojeździć 2-3 lata na tym). Myślałem nad Cagiva Mito, sportowa pozycja, dość duża moc jak na 125 i ogólnie mi sie podoba, Wy co polecacie?

13759664181.jpg

' To czysty hip-hop, co będzie trwał wiecznie,

Masz tylko moment by go poczuć, więc spiesz się

Prawdziwy hip-hop, co będzie trwał wiecznie.

Do zobaczenia wkrótce u ciebie w mieście! '

Opublikowano

Cagiva Mito stara konstrukcja, niewygodna pozycja bardzo i ciężkie do dostania częście. Jeżeli chcesz jakąś mocną 125, która jest w miare nowoczesna no to Aprilia RS 125.

RAsfepN.png
Opublikowano

Yamaha YZF 125 "najmocniejszy gracz w swojej klasie" Idealna propozycja na pierwszy motocykl. :] 

"Ten model zapewni wszystko, o czym kiedykolwiek marzyłeś… i jeszcze więcej! Sprawdź opinie w Internecie i porównaj rywali. Szybko się przekonasz, że żaden inny model klasy 125 cm3 nie da ci tego, co najnowsza Yamaha YZF-R125. Motocykl został zaprojektowany w oparciu o tą samą zaawansowaną technologię, co modele serii R o większej pojemności, które należą do najbardziej szanowanych motocykli na ulicy i na torze. Radykalny wygląd nadwozia jest inspirowany modelem, który wygrał Motocyklowe Mistrzostwa Świata. Odwrócony widelec, aluminiowy wahacz, chłodzony cieczą silnik o małym skoku tłoka i opcjonalny układ ABS – najnowsza Yamaha YZF-R125 to absolutnie bezkonkurencyjna maszyna."

825509129_1_1080x720_gotowy-do-sezonu-pi

#LenovoLegion Team

Opublikowano

YAMAHA YZFR125

Nie kupuj jakiś debilnych 2suwów, które śmierdzą, pierdzą, wpierdalają olej, a za pół roku trzeba remontować silnik i wkładać równowartość motocykla w części, ale kogo to obchodzi, przecież rodzice płacą :)

Miałem kiedyś YZFR125 byłem bardzo zadowolony, polecam. 

951841430649214321545.png

Day after day.

Opublikowano

@up w tym problem ze to ja bede placil, ale licze sie z kosztami. Chce cos co bedzie mialo wzglednie dopierdol jak na 125, zapas mocy tez by byl dobry z racji tego ze chcialbym sie potem przeniesc na cos wiekszego. Nie widze sensu kupowania 125 w 4suwie gdyz to am sie zbierac, bede jezdzil glownie po miescie.

13759664181.jpg

Opublikowano

To zdecyduj się czy chcesz mocny motocykl czy słaby. 4suwy w 125 są bardzo słabo ale oszczędne i tanie w eksploatacji, wypije ci to ze 3-4 litry w porówaniu do 8 litrów w 2 suwie. Taka 125 4suw ma maks 15 koni, po jakimś lekkim tuningu 17. 125 w 2 suwie może mieć bez problemu 36-40 koni i czuć różnicę, takim motocyklem 100 km/h robisz w 6 sekund.

RAsfepN.png
Opublikowano

Mam Yamaha YZF R125

W klasie 125ccm 4t dysponuje jak się nie mylę największą mocą. Na 2t bym już prędzej RS ufał, jak chcesz bulić ostro za paliwo i remonty to bierz.

bede jezdzil glownie po miescie. 

Yamaha do miasta Ci spokojnie starczy, jak staniesz pierwszy na światłach to nie będziesz ruchu hamował. Do tych 60 się zbiera naprawdę szybko, dopiero od 80 trochę gorzej przyśpiesza. 

No i na przelocie 4t spokojnie będziesz trzymał te 100+, a w dwusuwie trzymanie motocykla na wysokich obrotach to nie jest coś, co mi się marzy.

343731479829004887779.png

Opublikowano

Mam Yamaha YZF R125

W klasie 125ccm 4t dysponuje jak się nie mylę największą mocą.

Taką samą jak reszta motocykli 125 4t. 15 koni.

No i na przelocie 4t spokojnie będziesz trzymał te 100+, a w dwusuwie trzymanie motocykla na wysokich obrotach to nie jest coś, co mi się marzy.

Tylko, że jadąc 100+ 2t masz dużo mniej obciążony silnik niż jadąc 100+ 4t.
RAsfepN.png
Opublikowano

Liczę się z dużym spalaniem i dużym kosztem remontów aczkolwiek nie martwie sie tym (np. slaba dostepnosc czesci) gdyz mam duzo kumpli ktorzy smiagaja, wujek mechanik wiec mysle ze by nie bylo tak zle. Zalezy mi zeby mialo moc, gdyz w przyszlosci planowalbym przesiasc sie na cos wiekszego.

13759664181.jpg

Opublikowano

Dobra nie mogę na wasze posty patrzeć gównoznawcy metina a piszą o moto. Yamaha dt 125 przerabiasz na super moto zebatka na prędkośc nie na moc i motorek idealny. Chcesz to pisz pw sam posiadam yamahe tylko zrobiono na enduro 33 konie ma taka moc mi wystarcza spokojnie ;)

Opublikowano

Dobra nie mogę na wasze posty patrzeć gównoznawcy metina a piszą o moto. Yamaha dt 125 przerabiasz na super moto zebatka na prędkośc nie na moc i motorek idealny. Chcesz to pisz pw sam posiadam yamahe tylko zrobiono na enduro 33 konie ma taka moc mi wystarcza spokojnie ;)

No i po co ma przerabiać DT na supermoto, jak może kupić Aprilie Rs 125 i miec motocykl przystosowany do jazdy po asfalcie.. Który w dodatku będzie lepiej jeździł po tym asfalcie niż DT, która była zaprojektowana do czegoś innego. Gównoznawco.

RAsfepN.png
Opublikowano

Podkreślam, że 2suw to gówno. 

Jedyne co toleruje to crossy nic więcej. Reszta w kosz. 

Bierz Yamahe YZF R125, miałem i polecam i każdy kto taką miał pewnie powie Ci to samo.

A każdy właściciel APRILLI Ci powie, że leje do niego olej, naprawia co pół roku silnik, że śmierdzi, że pali dużo paliwa, a nie daj bóg się wyjebiesz to nawet odszkodowanie nie działa i jeszcze Ci mandat wpierdolą bo masz "za dużo mocy" beka!!!

Day after day.

Opublikowano

Podkreślam, że 2suw to g****o.

Nawet nie podałeś żadnego argumentu. Autorowi tematu chodzi o moc a każdy 2suw z palcem w dupie objedzie 4suwa

RAsfepN.png
Opublikowano

Osobiście posiadam r125 i polecam, jednakże jeśli chcesz coś z większą mocą to aprille rs

Opublikowano

Apki nie chce, znajomy ma i mi sie w ogole z wygladu a i opinie od niego o niej tez slyszalem

13759664181.jpg

Opublikowano

No to nic lepszego nie znajdziesz. Aprilie to najnowsze konstrukcje 2 suwowe jeżeli chodzi o ścigacze.

RAsfepN.png
Opublikowano

Ja mam yamahe yzf r125 I tylko chwale .kupilem z salonu za 22 tysie. Motor warty kupna

Plusy

-wyglad

-dzwiek

-moc

-przyspieszenie

-dziewczyny sie ogladaja xD ^°^

-wyglad z yamahy r6 i r1

-duzo roznych fajnych tlumikow

Polecam i lwg!

Opublikowano

Podkreślam, że 2suw to g****o.

Nawet nie podałeś żadnego argumentu. Autorowi tematu chodzi o moc a każdy 2suw z palcem w dupie objedzie 4suwa

Argumenty chcesz?

Śmierdzi

Brzydko brzmi

Trzeba robić mieszankę z olejem

Częste remonty silnika

Kopci

Jesteś traktowany wtedy jak bzyk, a nie motocyklista 

Day after day.

Opublikowano

Mój znajomy ma gs z włożonym cylindrem polini 160 42km, do setki ma około 6s i raczej nie jest traktowany jak pierdzik przez to że ma 2 suwa. 

A jeśli koniecznie chcesz 4t to tylko erka albo rs4

Opublikowano

Argumenty chcesz?

Śmierdzi

Brzydko brzmi

Częste remonty silnika

Kopci

Argument za tym, żę 2t jest lepszy. Po prostu jeździ, a nie toczy się. Przecież taki 125 4t ma tyle mocy co skuter 50 2t xD

RAsfepN.png
Opublikowano

Argumenty chcesz?

Śmierdzi

Brzydko brzmi

Częste remonty silnika

Kopci

Argument za tym, żę 2t jest lepszy. Po prostu jeździ, a nie toczy się. Przecież taki 125 4t ma tyle mocy co skuter 50 2t xD

Też nie przesadzajmy, 125 w 4t też potrafią się nieźle rozpędzić.

Opublikowano

120 km/h. Tyle co markowy skuter 50 2t.

Mój yzf leci 140-150, a po co tym nie spotkałem się jeszcze z skuterem który leci 120km/h

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...