Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Zły wpływ gier?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć. Każdy wie, że gdy macie złe oceny, rodzice mogą powiedzieć, że to przez gry. Ja aktualnie mam dobre oceny ( same czwórki, 2 gimbazjum) a sam mogę czasami grać po 5 godzin. Co WY myślicie na ten temat? Ponieważ według mnie, zwrot "to przez gry", jest nie na miejscu.

Opublikowano

To nie przez gry, tylko lenistwo/głupotę/coś innego.

Opublikowano

5h? przez gry można używac jak sie siedzi po 12, wtedy zupełnie nic nie robisz, a jeżeli już cos to o 3 w nocy, no ale przeważnie nic

wiec tak, przez gry mozna miec złe oceny

ae1d1005fe.png

Opublikowano

Nie przez gry w przez własną głupotę. Na wszystko jest czas i na szkołę i na grę. Ci co muszą więcej przysiąść to niestety muszą więcej czasu poświęcić w szkole. Problem się robi wtedy gdy poświęcają więcej czasu na grę ale to jest ich wybór nie gry.

Cyrk.png

Opublikowano

Nom, grałem w mario za dzieciaka i zostałem kanalarzem ;// nie polecam, gry komputerowe niszczą życie.

wszystko jest dla ludzi, tylko z głową.

Opublikowano

Kiedyś rodzice narzekali, że dzieci za długo bawią się na dworze, za dużo czytają książek, za dużo oglądają telewizji lub cokolwiek innego. Dziś są to głównie gry. Zwyczajnie zmieniły się czasy. Naturalnym jest szukanie przyczyny porażki. Jednak faktycznie sprowadza się to do lenistwa lub braku umiejętności ustalenia priorytetów przez ucznia.

Odwiedź mój profil aby zobaczyć adres mojego bloga o projektowaniu gier!

Opublikowano

Gdybyś poświęcił czas, który spędzasz na grach na naukę na pewno miałbyś lepsze wyniki. Gry to pożeracz czasu jak każdy inny, tylko bardziej odbija się na psychice. Kurczę, kiedyś dzieciaki jak latały godzinami po podwórku i miały ze sobą bezpośredni kontakt to była norma - dzisiaj są już dorośli, nie mają problemów z porozumiewaniem się z rówieśnikami, normalnie funkcjonują w społeczeństwie. Z grami niestety jest przeciwnie - dziecko wychowane przed komputerem = aspołeczny nerd nienadający się do samodzielnego życia. 

Qui est le prochain?

Opublikowano

@554461402688252517908.png Mexantine

Oj mylisz się bardzo. Sam byłem wychowany na grach w czasach, gdy jeszcze nie było powszechnego dostępu do internetu. Wiele przemawia za tym, że jestem socjopatą, ale to raczej nie wina gier, zwyczajnie nie lubię ludzi. Nie przeszkodziło mi to jednak w założeniu rodziny i znalezieniu grupy przyjaciół. Dziś dzieciaki mają lepsze szanse uspołeczniać się w grach dzięki internetowi i interkacjach z innymi w grach.

Nerdy istniały zawsze... o czym świadczą nawet filmy takie jak Nerds, które powstały w czasach, gdy gry nie były jeszcze tak bardzo popularne i dostępne jak dziś. 

Odwiedź mój profil aby zobaczyć adres mojego bloga o projektowaniu gier!

Opublikowano

@554461402688252517908.png Mexantine

Mylisz się, sam od podstawówki siedziałem godzinami przed PSX, wychodziłem też na dwór, ogólnie zabawy nasze były wzorowane na grach... Mam 21 lat.

Gry pomagają rozwijać (refleks, inteligencje, podejmowanie decyzji, spostrzegawczość etc. Oczywiście nie mam na myśli wszystkich)

Ogólnie jeśli wszystko jest z umiarem to nie powinno szkodzić w dużym stopniu, a czasem nawet pomóc.

Cześć! Życzę Ci dobrego dnia! Uśmiechaj się!

Opublikowano

Gadanie że to przez gry to po prostu próba zmuszenia Cię do nauki poprzez zakazanie grania (bo często do tego dochodzi) a to totalna głupota.

Doje**ł jak sosna w dzika...

Opublikowano

Jeżeli ktoś tylko przeznacza swój cały czas na granie, przyczyną tego jest lenistwo, nie gry. Gry pomagają się rozwijać, ale też zależy, bo wyobraźmy sobie - masz dzieciaka, który gra w minkrofta na móltiplejer no i tam są dzieci, które popełniają dużo błędów ortograficznych - dzieciak później sobie zapamięta i tak będzie pisał. Ale jest też tego dobra strona, bo są gry w których rozwijamy swoją inteligencję, uczymy się języków obcych (gry najbardziej pomagają rozwinąć język angielski), no ale, teraz większość osób niepełnoletnich spędza czas w grach typu. GTA (osobiście nic nie mam do tego typu gier, ale to nie powinno być przeznaczone dla niskiej grupy wiekowej) lub inne tego typu, a tam dużo się nauczymy - przemocy, chęć rywalizacji, pieniądze ważniejsze od rodziny/itp. Więc gry mają swoje dobre i negatywne strony. A co do czasu, który przeznaczamy na gry, wszystko będzie dobrze, jeśli robimy to z umiarem - bez przesady, żeby 24/7 spędzić na gejmpleju w metka 2 lób  gie te a pińć. :)

#LenovoLegion Team

Opublikowano

Jak to pasha powiedział: gry nie wpływają na ciebie, trzeba mieć coś nie po koleji w głowie lub być leniwym do nauki.

Opublikowano

Gdybyś poświęcił czas, który spędzasz na grach na naukę na pewno miałbyś lepsze wyniki. Gry to pożeracz czasu jak każdy inny, tylko bardziej odbija się na psychice. Kurczę, kiedyś dzieciaki jak latały godzinami po podwórku i miały ze sobą bezpośredni kontakt to była norma - dzisiaj są już dorośli, nie mają problemów z porozumiewaniem się z rówieśnikami, normalnie funkcjonują w społeczeństwie. Z grami niestety jest przeciwnie - dziecko wychowane przed komputerem = aspołeczny nerd nienadający się do samodzielnego życia. 

Aspołeczny nerd nie nadający się do samodzielnego życia? Nie za ostro? Tak śledząc twoje wypowiedzi na forum, wydaje mi się że ty gardzisz każdym, kto nie jest tak idealny jak ty.

Opublikowano

xD

"Pożeracz czasu" , a niby czym są w takim razie książki ?

Gry są aktualnie lepsze pod każdym względem od filmów , książek itp.

W grach często fabuła jest nieliniowa , a w książkach jest tylko liniowa fabuła.

Każda rzecz może mieć zły wpływ.

tumblr_nwve37p9Hz1thlv3qo1_500.gif

Opublikowano

­Niestety ale muszę Cię poinformować, iż jeżeli Twoi rodzice tłumaczą to szybko i prosto "to przez gry" to zostałeś wychowany przez ludzi z ograniczonym intelektem(bez obrazy), ponieważ osoby, które posiadają realny argument są w stanie go wytłumaczyć i rozwinąć, więc jeżeli chodzi o kwestię tego czy Twoi rodzicie są godni słuchania przez Ciebie ich opinii na ten temat, odpowiedź brzmi, nie. Według mnie sam wiesz najlepiej za co masz złe oceny, najczęściej powodem jest zwyczajne lenistwo B) 

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Cześć. Każdy wie, że gdy macie złe oceny, rodzice mogą powiedzieć, że to przez gry. Ja aktualnie mam dobre oceny ( same czwórki, 2 gimbazjum) a sam mogę czasami grać po 5 godzin. Co WY myślicie na ten temat? Ponieważ według mnie, zwrot "to przez gry", jest nie na miejscu.

Nie zgadzam się ze stwierdzeniem "to przez gry", dlatego iż (nie wszystkie, ale większość) gier kształtuje porozumiewanie w grupie, orientację i multum innych rzeczy. 

Jakby nie było jutra, jakby nie istniał czas, chwila to dziś sekunda, ale zegar dawno już zgasł...

Trzyma przy sobie nas tylko wspomnienie tego, jak było tu nam na początku

4875_blue.png [*] 30.09.2016r. [*] 9368_gold.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...