Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Fethes

Gość Unicef

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

SERWER WYSTARTOWAL

IP serwera: c.hapgs.net

Witam, grając dawno temu można było spotkać i pograć na fajnych serwerach sv+frakcje. Dzisiaj niestety już takich brakuję, postanowiłem zebrać siły i stworzyć podobny serwer co w tamtych czasach. Start serwera odbędzie się 27.05.2016 19:00

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

fGuqniH.png

Start serwera odbędzie się 27.05.2016 19:00

Typ: Survival + Frakcje

Wersja: 1.7.x + 1.8.x

Sloty: 300

Nopremium

Koxy - wyłączone

Potki - zostawione

Na Fethes nie ma możliwości kupienia vipa. Jednak musimy utrzymywać się z serwera i jest opcja dotacji na serwer.Do 10zł będzie można zmienić kolor rangi. Od 11 zł jest ranga Donator. Dodatkowo będzie mógł jednorazowo zmienić kolor swojego nicku.

Drop - jest teraz ustawiony standardowo z rud, lecz jestem świadomy, że będzie masa x-ray'ów i myślę nad zmianę na drop z kamienia i będą z niego tylko dropić surowce w małym procencie.

Frakcje - Stwierdzilem, ze nie potrzeba itemkow na stworzenie.

Kwestia spawnu - mały zawierający najważniejsze informacje z przyciskiem do tepania w losowe miejsce. Bez ułatwień (enchant, nether itp...)

Co do baz obsydianowych będzie można je rozwalić poprzez tnt. Będzie jakiś ustalony procenet na zniszczenie go.

Border - na początek będzie ustawiony do około 2500 kratek z czasem będzie zwiększany lub gdy będzie naprawdę potrzebny.

Możliwośc scraftowania plecaka który ma pojemność 1 skrzynki.

Ranking najlepszych graczy w pvp

Więcej informacji na serwerze. Po pomoc należy wpisać /pomoc

Teamspeak3 - Jest podany w grze.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ovs1809.png

Jak narazie kilka screenów ze spawna

hIE4UAu.jpg

WWKzT9j.jpg

i2uiPCL.jpg

eXbS03S.png

c0t1GCZ.jpg

4OUYX8u.png

- [WLASCICIEL] maciejfrom27

Opublikowano

Czekam na wiecej informacji. Jest rekrutacja na moderatora?

Nie ma rekrutacji na moderatora. W przyszłości będzie można zostać moderatorem CHATU.

Opublikowano

Można poznać przybliżoną datę startu ? :)

Start serwera odbędzie się 27.05.2016 19:00 było napisane w temacie :D

mam jeszcze jedno pytanie skoro nie ma vipow i sa te dotacje to czy mozna kupowac jakies itemki np diaxy za realne pieniadze? i czy sa sklepy np za 64 cobble coś się tam dostaje ?

wjub1h.jpg

Opublikowano

Można poznać przybliżoną datę startu ? :)

Start serwera odbędzie się 27.05.2016 19:00 było napisane w temacie :D

mam jeszcze jedno pytanie skoro nie ma vipow i sa te dotacje to czy mozna kupowac jakies itemki np diaxy za realne pieniadze? i czy sa sklepy np za 64 cobble coś się tam dostaje ?

Nie ma żadnego itemshopa z itemkami, każdy gra równo. Co do tych wymieniarek to mie planuję dodawać ich ma serwer. Zobaczy się czy będą aż tak potrzebne.

Opublikowano

SSy ładne, ale ich mało i nic nie pokazują. Czy IP to będzie miało subdomenę np. fethes.ench.pl, czy zwykłą domenę?

Opublikowano

SSy ładne, ale ich mało i nic nie pokazują. Czy IP to będzie miało subdomenę np. fethes.ench.pl, czy zwykłą domenę?

Aktualnie subdomenę. Co do ssów będzie ich więcej tak jak i informacji. Temat będę cały czas aktualizował.

Opublikowano

Informujcie znajomych o serwerze, żeby było nas więcej na starcie :)

Jeżeli macie jakiś pomysł to śmiało piszcie

Trochę informacji: (jutro też będą informacje jak i pojawią się screeny)

-Dodano plecaki które mają pojemność 1 skrzynki

-Dodano możliwość handlu z innymi graczami

-Zmodyfikowano listę pod przyciskiem tab

-Serwer teraz będzie działał od 1.7.x do 1.8.x

-Polepszono spawn

-Mamy teraz serwer teamspeak3

-W planie mam do zbudowania mapy eventowe

-Skoro przy eventach to informuję, że na starcie nie będzie od razu eventów lecz ich nie zabraknie :) (mam tu na myśli 1-2 dni po starcie)

-Dodalem komendę do informacji więc na serwerze się dowiecie jak przebiega rozgrywka

-Teleport w losowe miejsce - nie jestem tego zwolennikiem i nie będę tego dodawał

-HP nad głową gracza ? nie wiem czy to wgrać jeszcze nad tym myślę

-Myślałem nad losowymi skrzynkami i nie jest to głupi pomysł lecz musiałbym to zrównoważyć.

-Dodano ranking pvp za które będą nagrody. Reset będzie odbywał się co tydzień.

-Od 11 zł jest ranga Donator teraz będzie on mógł pisać kolorowo na chacie oraz zmienić kolor swojego nicku

-Oraz inne duperele..

Opublikowano

Dzisiaj nie miałem czasu lecz z pomogą znajomych zrobiliśmy nowy spawn jutro ok 15 dodam screeny. Również zostało dodane tnt do rzucania. Jutro mam wolny dzień więc zacznę pracować i Was informować. Nie zapomnijcie, że start już w ten piątek o 19 bez żadnych opóźnień :)

Opublikowano

Witam, ostatnia garść informacji:

Start serwera bez zmian 27.05.2016 tj. piątek o godzinie 19:00

Zmiany kosmetyczne, resztę odkryjecie na serwerze 

Cały spawn został przebudowany, może na gorsze lub lepsze. Tamten był dosyć spory a nie ma sensu zapychania miejsca na siłę. (Jeszcze się trochę zmieni lecz nie dużo :))

Kilka screenów z nowego spawna:

hIE4UAu.jpg

WWKzT9j.jpg

i2uiPCL.jpg

eXbS03S.png

c0t1GCZ.jpg

Opublikowano

nowy spawn wygląda świetnie,chętnie zagoszczę,bo brakuje mi tego starego klimatu :)

@fokus243 <-- jak chcesz o cos zapytać/pocisnąć/pokłócić się, śmiało :3

10/25/50/75/100/250/500/750/1000

Opublikowano

nowy spawn wygląda świetnie,chętnie zagoszczę,bo brakuje mi tego starego klimatu :)

Dziękuje za opinię :) Spawn jest już poprawiony.

Opublikowano

Czy potki nether itd beda jak kiedys ? jakbysmy grali na singleplayer ? moglbys ustawic system claimow czy cos ? i zeby nie bylo ze sie ma stack koxow czy cos.

Przybij Piątke [5] :D

Opublikowano

Czy potki nether itd beda jak kiedys ? jakbysmy grali na singleplayer ? moglbys ustawic system claimow czy cos ? i zeby nie bylo ze sie ma stack koxow czy cos.

Potki robi się normalnie. Koxów nie da się scraftować. Co masz na myśli "system claimow" ?

Opublikowano

fajnie ze chcecie powrocic do starych czasow. niestety jest to praktycznie niemozliwe bo juz nie bedzie tego klimatu lecz wbije bo mam dosyc ezhc

Opublikowano

fajnie ze chcecie powrocic do starych czasow. niestety jest to praktycznie niemozliwe bo juz nie bedzie tego klimatu lecz wbije bo mam dosyc ezhc

Dzięki za opinie, zapraszamy już dziś o 19:00!

Opublikowano

Potki robi się normalnie. Koxów nie da się scraftować. Co masz na myśli "system claimow" ?

Chodzi mi o to czy da sie zrobic tak jak to bylo na pluginie factions ze sam sobie teren tak jakby cubujesz tylk oze inna gildia moze go przejac gdy za duzo razy zginiemy.

Przybij Piątke [5] :D

Opublikowano

Chodzi mi o to czy da sie zrobic tak jak to bylo na pluginie factions ze sam sobie teren tak jakby cubujesz tylk oze inna gildia moze go przejac gdy za duzo razy zginiemy.

Nic się nie zmieniło. Dodatkowo zablokowałem claimowanie w netherze i w endzie.

Opublikowano

end będzie można znaleźć czy jak ?

wjub1h.jpg

Opublikowano

Zapomniałem napisać.. End będzie tylko na eventach.

Opublikowano

Zapomniałem napisać.. End będzie tylko na eventach.

jezeli na eventach to rozumiem, ze zabijanie smoka czy jeszcze jakies inne eventy w endzie ?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...