Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Co wymienić jako pierwsze?

TrokersPL

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

­Witam.
Od jakichś 4-5 lat posiadam:
Procesor: Intel Core i5 760 2,80GHz x64
Karte Graficzną: NVIDIA GeForce GTX 550 Ti
Ram: 4GB
System operacyjny: Od paru miesięcy windows 10 32-bit

Jest to już trochę przestarzały sprzęt i na gry nowszej produkcji już powoli nie wystarcza.

Moje pytanie:
Co wymieniać jako pierwsze, żeby mieć lepszą wydajność w grach, więcej fpsów?

Chodzi też o to, że nagrywam na youtube i tam płynność jak i jakość jest ważna, 

a z tym sprzętem co mam teraz to królem jakości i płynności to nie zostanę :v
Piszcie co zmieniać jako pierwsze i jakieś porady.
Możecie też zasugerować jakiś niedrogi, a dobry sprzęt, który polecacie ;)

Opublikowano

Na początku to koniecznie procesor i RAM, karta graficzna jeszcze ujdzie, ale np. GTA V pójdzie Ci zaledwie na niskich - ale odpali :) Mogę Ci pomóc znaleźć dobry procesor, podaj mi Twoją płytę główną i budżet to coś znajdę :) A RAM to najlepiej dokupić tak, by było 8 GB :)

Opublikowano

Na początku to koniecznie procesor i RAM, karta graficzna jeszcze ujdzie, ale np. GTA V pójdzie Ci zaledwie na niskich - ale odpali :) Mogę Ci pomóc znaleźć dobry procesor, podaj mi Twoją płytę główną i budżet to coś znajdę :) A RAM to najlepiej dokupić tak, by było 8 GB :)

Słyszałem, że żeby mieć 8GB ram to trzeba mieć system 64 bitowy, a ja mam 32 i nie uśmiecha mi się zmieniać :/

Płytę główną mam ASUSA, ale jaką dokładnie to nie pamiętam, a w msinfo32 jest coś takiego: http://screenshooter.net/102797516/dlakijzqj a rozkręcać kompa teraz nie mam zbytnio jak.

A budżet no nie wiem... 400-800zł idzie coś znaleźć dobrego w tych granicach?

­

Opublikowano

Tylko, że 32bitowy system nie czyta nawet 4gb, czyta maksymalnie 3,25gb. Więc bez zmiany się nie obejdzie. Przydałaby się jeszcze informacja o budżecie i zasilaczu.

internet to nie jest jakis oddzielny swiat gdzie ludzie zapomnieli o swoich emocjach

Opublikowano

Tylko, że 32bitowy system nie czyta nawet 4gb, czyta maksymalnie 3,25gb. Więc bez zmiany się nie obejdzie. Przydałaby się jeszcze informacja o budżecie i zasilaczu.

Nie mam jak sprawdzić na razie płyty głównej, a ty mi jeszcze o zasilaczu mówisz? :D 

Budżet pisałem 400-800zł... max 1000zł :D

­

Opublikowano

Nie mam jak sprawdzić na razie płyty głównej, a ty mi jeszcze o zasilaczu mówisz? :D 

­

I tak bedziesz musial go otworzyc... najbardziej w grach przyda CI sie wymiana karty graficznej, bo na te plyte glowna i tak juz jakos prockow fajnych nie ma, potrzebujemy budzetu, nie badz uparty i wspolpracuj.

PS nie rob multitopicow... http://www.mpcforum.pl/topic/1537151-wymiana-cz%C4%99sci-dokupienie-ram/#entry12998792

steam: /awesomeplayer1337

Opublikowano

­

I tak bedziesz musial go otworzyc... najbardziej w grach przyda CI sie wymiana karty graficznej, bo na te plyte glowna i tak juz jakos prockow fajnych nie ma, potrzebujemy budzetu, nie badz uparty i wspolpracuj.

PS nie rob multitopicow... http://www.mpcforum.pl/topic/1537151-wymiana-cz%C4%99sci-dokupienie-ram/#entry12998792

Trochę za bardzo nagmatwałem w tamtym topicu... czyli proponujesz mi, żebym zmienił na razie graficzke na GTX 660 Ti używanego, a procesor razem z płytą główną jak bede miał większy budżet i później dokupić ram, a co za tym idzie windowsa nowego ta? :P

­

Opublikowano

Procesor zostaw - jest dobry, dokup gtx 750 TI 2gb lub alternatywę od AMD i dorzuć kostkę 4gb ram.

­

a co za tym idzie windowsa nowego ta? :P

Możesz nie musisz, ja za taki beznadziejny system niedałbym ani grosza, ale żadnej alternatywy do gier - nie ma. Jedynie wspomnę, że są inne metody. :P

Opublikowano

Procesor zostaw - jest dobry, dokup gtx 750 TI 2gb lub alternatywę od AMD i dorzuć kostkę 4gb ram.

­

a co za tym idzie windowsa nowego ta? :P

Możesz nie musisz, ja za taki beznadziejny system niedałbym ani grosza, ale żadnej alternatywy do gier - nie ma. Jedynie wspomnę, że są inne metody. :P

No jakbym miał kupować to bym sobie pewnie win 7 kupił, ale wujek miał ze studiów win 8.1 32 bit, którego nie używał to mi oddał i sobie przy okazji zupdatowałem na 10.

Win 10 jest fajny w obsłudze, dużo ułatwień jest jeżeli chodzi o pracę, ale do gier tak średnio :/ + starsze gry nie zbyt działają.

Możesz powiedzieć co to za "inne metody"? :)

­

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...