Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Zakodowane haslo

eniro1994

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Mam pewnie problem. zalogowałem sie do pewnego forum internetowego lecz nie mam dostepu do emaila itd mam zapisane tylko haslo

w takiej formie(nie wiem jaka to metoda):b0ff459d 18b0e4a6 67897d4e 5455fbf1 5f630086 aca82268 a89ee30d a267e5b7

pomoże mi je ktos rozszyfrować?

Opublikowano

Zakodowane jest w md5().

"Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista

"Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer

Potrzebujesz czegoś? Oznacz mnie @Salur

Opublikowano

a pomoze mi je ktos rozkodowac?

md5 nie rozkodujesz.

Te wszystkie rozkodowywarki to tylko sprawdzanie różnych stringów i hashowanie ich.

Opublikowano

Te wszystkie rozkodowywarki to tylko sprawdzanie różnych stringów i hashowanie ich.

Dla uściślenia. To nie są "rozkodowywarki" tylko tęczowe tablice. Jest to mniejszy/większy zbiór haseł i ich odpowiedniki w np. md5. Wklejasz hash do pola tekstowego, a potem w bazie jest sprawdzane czy istnieje taki rekord czy nie.

Co do autora, ciekawi mnie przyjacielu jakim cudem zarejestrowałeś się na forum i dostałeś zahashowane hasło :makka:. Mi tu bardziej śmierdzi pseudo-hakero-włamywaczem.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...