Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Kuzyni

Fennec

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć,

jak wiecie najstarszy nie jestem i mam 2-ch kuzynów (o wiele młodszych), jeden w wieku 8 lat, drugi chyba 3 lata ma. I tutaj pytanie jak sobie z nimi radzić?

Ich rodzice mają w du*ie to co robią, jak ja im coś zrobię to odrazu mam awanturę. Jak ich nastraszyć żeby się opamiętali? (PS. nie mam kasy na egzorcyzmy, to nie jest troll)

­

aw

Opublikowano

Nie rób im nic. Wymyśl coś, np. że jak będą źli to napadną ich deceptikony, lub zabierzesz im kompa.

Jakby nie było jutra, jakby nie istniał czas, chwila to dziś sekunda, ale zegar dawno już zgasł...

Trzyma przy sobie nas tylko wspomnienie tego, jak było tu nam na początku

4875_blue.png [*] 30.09.2016r. [*] 9368_gold.png

Opublikowano

Zamknij ich w piwnicy i powiedz że chcieli grać w chowanego.

A tak serio to zamknij się sam w pokoju i pier*** to co te małe diabły odwalają poza pokojem ;)

Doje**ł jak sosna w dzika...

Opublikowano

­Jak się czepiają to daj im jakieś zajęcie, grę planszową, ciekawą książkę, film(to powinno być dobre).

To nie to pokolenie :D

Serio ich rodzice mają w rzyci to co te małe trolle robią? Potem się dziwcie jacy ludzie po ulicach biegają ;_;

No to nie wiem, musisz się z nimi spotykać? Powiedz swoim rodzicom że nie chcesz z nimi spędzać czasu bo sytuacja wygląda jak wygląda...

Doje**ł jak sosna w dzika...

Opublikowano

­Jak się czepiają to daj im jakieś zajęcie, grę planszową, ciekawą książkę, film(to powinno być dobre).

To nie to pokolenie :D

Serio ich rodzice mają w rzyci to co te małe trolle robią? Potem się dziwcie jacy ludzie po ulicach biegają ;_;

No to nie wiem, musisz się z nimi spotykać? Powiedz swoim rodzicom że nie chcesz z nimi spędzać czasu bo sytuacja wygląda jak wygląda...

Właśnie tak się nie da... Bo np. na grilla jedziemy do dziadków to oni też są :/ kamieniami rzucają we mnie i wg. są niepowstrzymani :( Najłatwiej będzie im zrobić jakąś poważną skazę na psycho żeby się odemnie odczepili, nie typu: jak będziesz się tak zachowywał to przyjdzie do ciebie zły pan i cie porwie. Oni są b. rozpieszczeni, zreszta ich ojciec jej prezesem pewnej firmy, której tutaj nie wymienię. Musi cos byc na nich. 

aw

Opublikowano

Kontrolna lepa w potylicę powinna załatwić sprawę.

Tak bardziej poważnie najwięcej możesz osiągnąć stając się ich autorytetem - jeśli Cię będą szanować i uznawać za tego fajnego kuzyna, to będziesz miał nad nimi kontrolę.

Opublikowano

Kontrolna lepa w potylicę powinna załatwić sprawę.

Tak bardziej poważnie najwięcej możesz osiągnąć stając się ich autorytetem - jeśli Cię będą szanować i uznawać za tego fajnego kuzyna, to będziesz miał nad nimi kontrolę.

Tylko jak do tego doprowadzić? Żebym był dla nich autorytetem?

­

aw

Opublikowano

kamieniami rzucają we mnie i wg. są niepowstrzymani

Ich rodzice mają w du*ie to co robią

To im wpie*dol tak porządnie że będą bali się do ciebie podejść :D Skoro rodziców nie obchodzi, jak zachowują się ich dzieci, to ja tu widzę wolną rękę w działaniu. Albo powiedz rodzicom, że nie masz ochoty widywać się z tak upośledzonymi psychicznie ludźmi i po sprawie. Trzeba być trochę stanowczym, bo nigdy nie będziesz traktowany poważnie.

Opublikowano

@Sinlay

Patrz @root, jak im coś zrobię to ja dostanę też... a mi zależy na tym, żeby to było bardziej psychiczne...­

To w jakiej patologi ty żyjesz, że ''kuzyni'' mogą cię obrzucać kamieniami, a ty im nic nie możesz zrobić? Twoich rodziców też to nie obchodzi, że dostałeś kamieniem po łbie? Proponuje ci darować sobie spotkania z taką pseudo rodzinką.

Opublikowano

@Sinlay

Patrz @root, jak im coś zrobię to ja dostanę też... a mi zależy na tym, żeby to było bardziej psychiczne...­

To w jakiej patologi ty żyjesz, że ''kuzyni'' mogą cię obrzucać kamieniami, a ty im nic nie możesz zrobić? Twoich rodziców też to nie obchodzi, że dostałeś kamieniem po łbie? Proponuje ci darować sobie spotkania z taką pseudo rodzinką.

Moi rodzice wiedzą co się odpierda*a, ale nic nie zrobisz bo tamci rodzice to mają w dupie (tych kuzynów). To zwykle wygląda tak:

K - kuzyn

R - Ja

R chodzi sobie gdzieś po ogrodzie (haha)

K biega jak debil

K wygaduje jakieś niestworzone rzeczy, mocne prowo

R podchodzi do niego

K ucieka

R odchodzi

K przychodzi i pierdoli o swojej wyimaginowanej myśli

R wstaje

K odbiega

R robi prowo

K przybiega i jest action (also: obaj kuzyni + moja siostra)

R chce mu przy*...

K ucieka

R idzie za nim

K klepie w powietrze probójąc uderzyć R

R ściaga mu rękawiczkę i kładzie wysoko, K ją ściąga

...

loop 5

...

K kopie R

R sciaga K buta

K krzyczy i sie skarzy (lol co za tchorz)

(Przychodzi C - ciotka via matka K)

R Mowi ze ni c**j* nie odda buta bo nie

C mowi ze ma oddac

C mode rage on

C aiwprton

R oddaje buta bo co ma zrobic

K powtarza co robil, czyli mnie wkur***

...

­

aw

Opublikowano

powiedz tej ciotce ze jak jej bachor cie uderzy to ty tak samo jej jebniesz tylko 3x silniej XDDD

Opublikowano

Hehe, miałem ten sam problem. Tylko że mnie kamieniami brat nie rzucał xDDD. Brat sobie wchodził do pokoju kiedy chciał, darł się na złość, bo BARDZO dobrze wiedział, że mnie irytuje, napierdalał mnie itp. Oczywiście jak ja go uderzyłem lekko kiedyś, zupełnie przypadkiem (nie sarkazm) to mi powiedziano, że jest agresywnym i psychicznym sadystą. Ha, to ja się k***a zastanawiam, kim jest mój brat??

Powiedz im tak: "jak nie przestaniecie, to powiem waszemu tacie jak się zachowujecie, a on już wam dupę spierze...", a skoro to są rozpieszczone dzieci to powiedz, że im tableta czy coś zabiorą; coś na czym im zależy. U mnie to działa. Jak kiedyś do przesady tak straszyłem brata to się rozryczał. xDDD

Możesz też postraszyć, że zawołasz jakiegoś strasznego potwora co ich zeżre. Może zadziałać.

W sumie, może rzeczywiście jestem sadystą? :D

19.jpg

Opublikowano

Ahh to dzisiejsze bezstresowe wychowanie.....

Jak rodzice mają wyjebke to weź jakiegoś znajomego żeby lekko mu spuścił wpierdol i na tym się skończy. Mówisz że i Tb się dostanie jak coś mu zrobisz. Co jego ojciec Cię zbije czy co ?

Druga możliwość to włączenie piły mechanicznej i nastraszenie go. Zazwyczaj takie rzeczy działają.

IDcncno.png

Opublikowano

Po prostu do tego 3'latka powiedz, że zje go potwór, jak się nie ogarnie. A z tym 8'letnim, to nie wiem, jak to samo powiesz, to Ciebie zwyzywa od ciot, raków czy coś w tym stylu ;p

Opublikowano

Ja bym wziął słuchawki dokanałowe (dosłownie nic z zewnątrz do ciebie nie dociera) i słuchał muzyki.

Możesz też próbować siedzieć cały czas ze starszyzną. Rozmawiaj z nimi, etc.

Zapytaj się dziadka czy ma ci jakiś rower pożyczyć i jak będziesz tam jechał to po prostu bierzesz rower i jedziesz gdzieś w pizdu.

Mam podobną sytuację jak jadę do ciotki, a te trzy powyższe sposoby w moim przypadku działają.

internet to nie jest jakis oddzielny swiat gdzie ludzie zapomnieli o swoich emocjach

Opublikowano

Weź zacznij ich nagrywać telefonem to spierdolą XDD

Opublikowano

Jeśli chodzi o wkurwiających kuzynów i radzenie sobie z nimi :P.

Też miałem podobną sytuację jak @Fennec . Z bratem postanowiliśmy w końcu zrewanżować się, więc zamknęliśmy kuzyna w takim starym domku - od tamtej pory już rzadko kiedy przyjeżdżał xD.

Zawsze uważałem, że bezstresowe wychowywanie dzieci, to porażka - naucz ich życia :P. 

gfgdf

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...