Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z wersją gry 1.7 - crash po wejściu do jakiegokolwiek świata

GwardekPL

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Mam mały problem z każdą wersją minecraft 1.7

Oczywiście każda wersja od 1.8 do najnowszej działają bezproblemowo :)

A jak już wybiorę wersję minecrafta np. 1.7.2 To gra się włączy jest pięknie i obojętnie czy wejdę w singleplayer czy w multiplayer to wywala mi crash.

Oczywiście posiadam MINECRAFT PREMIUM

a o to crash: 

http://pastebin.com/E6cViFiF

Pomóżcie :)

Z góry dzięki za pomoc

MCZONE2_1.png

Opublikowano

Próbowałeś reinstalować mc ? Spróbuj może wyłączyć antywirus.

KKK

.

Odpisujesz na mój post ? Dodaj @damian200000 jeśli chcesz abym go zobaczył.

Gra słabo chodzi na minimalnych ustawieniach? Pamiętaj że zmniejszenie rozdzielczości może poprawić fps nawet trzykrotnie! 

Opublikowano

Błąd jest spowodowany w dużym skrócie bugiem oświetleniowym. Operacja zapętla się i nie jest w stanie się rozwiązać w czasie, w którym tablica zapełnia się. Po całkowitym zapełnieniu się tablicy (array) MC próbuje zapełniać ją dalej i w efekcie wywala wszystko.

Nie jestem pewien, czy to zadziała na klient, ale stosuje rozwiązanie tego problemu na lokalnym serwerze. Wejdź w profil klienta i zaznacz opcję JVM Arguments, jeśli nie masz jej zaznaczonej, a następnie dodaj linijkę

-XX:MaxGCPauseMillis=45 

Zwiększy to ilość czasu danego grze na rozwiązanie problemu. Jeśli nie zadziała, spróbuj zwiększyć do 100.

To wygląda jak sygnatura!

Opublikowano

Błąd jest spowodowany w dużym skrócie bugiem oświetleniowym. Operacja zapętla się i nie jest w stanie się rozwiązać w czasie, w którym tablica zapełnia się. Po całkowitym zapełnieniu się tablicy (array) MC próbuje zapełniać ją dalej i w efekcie wywala wszystko.

Nie jestem pewien, czy to zadziała na klient, ale stosuje rozwiązanie tego problemu na lokalnym serwerze. Wejdź w profil klienta i zaznacz opcję JVM Arguments, jeśli nie masz jej zaznaczonej, a następnie dodaj linijkę

-XX:MaxGCPauseMillis=45 

Zwiększy to ilość czasu danego grze na rozwiązanie problemu. Jeśli nie zadziała, spróbuj zwiększyć do 100.

Pomogło Dzięki wielkie ;)

MCZONE2_1.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...