Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

SA:MP - upada?

P0LSKIST4LKER

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć! Powiedzmy sobie krótko, SA:MP upada, przynajmniej według mnie... Kiedyś jak pracowało nad tym kilka(?) osób wszystko wydawało się, że jest gites. Było widać w tym solidną pracę. Teraz, to na kolejną wersje poczekamy przynajmniej xx miesięcy, a tak naprawdę wprowadzi ona tylko nowe obiekty. Swoją drogą, to też świetna wymówka dla właścicieli upadających serwerów. Co Wy na ten temat macie do powiedzenia, bo jestem ciekawy.

Opublikowano

Coż, masz trochę racji. Jak grałem kilka lat temu, to na serwerach grały duży ilości ludzi. Niedawno po dwóch latach przerwy odpaliłem i widok nie był ten sam.

Jednak nie zapowiada się na to, aby SA:MP miał upaść.

­

Opublikowano

­Jak dla mnie serwery SA:MP dostarczają dużo rozrywki, wiadomo że z biegiem czasu i powstawaniem nowych części gta zainteresowanie graczy spada ale są osoby którym nadal SA:MP sprawia dużo frajdy i wątpię żeby SA:MP upadł. Sam wracam bardzo często do gry na serwerach i wcale nie ma co narzekać na brak osób :) 

UGBPHQ1B.png

Opublikowano

Samp z roku na roku traci graczy, z jakiego powodu? San Andreas niestety się starzeje wiele osób gra w GTA Online, lub przerzuca się na MTA.

Szkoda ponieważ przy sampie spędziłem setki godzin...

Opublikowano

Samp z roku na roku traci graczy, z jakiego powodu? San Andreas niestety się starzeje wiele osób gra w GTA Online, lub przerzuca się na MTA.

Szkoda ponieważ przy sampie spędziłem setki godzin...

A wiesz dlaczego przerzucają się na MTA? Bo Kalcor (obecny właściciel SA:MP) nic nie robi...

Opublikowano

Do SAMP'a mam sentyment, który powoduje, że lubię do niego wracać po mimo dłuższej przerwy lub braku czasu na grę. Mam tak również z Call of Duty 2, które jest baaardzo stare, a pomimo to na polskim serwerze (wersja 1.0) spotkać można dużo osób, które spokojnie nazwać można tzw. wyjadaczami. Nie wątpie, że tak samo jest na platformie samp gdzie ludzie doceniają poszczególne możliwości gry, których w innych wersjach gta lub samych gier po prostu nie ma. Jest to swego rodzaju równowaga między środowiskiem dla użytkownika, a w miarę dobrą (do wytrzymania) grafiką.

Zgadza się, duża część tej społeczności odchodzi w inne sektory rozgrywki, ponieważ szukają nowości, która zaspokoi ich potrzeby. Na ten stan rzeczy wpływa wiele czynników, czy to sama myśl w świadomości gracza, że samp jest przestarzały i się nie rozwija, czy to powstawanie serwerów bez konkretnego zamysłu z mapą pobraną z internetu, lub nawet zmiany procesów myślowych (dojrzewanie oraz zmiana charakteru) osób, które towarzyszą tej grze w multi od dłuższego czasu.

Nie mniej jednak wciąż istnieją projekty czy to RP czy to DM na których zamiast spadku "krzywej" odpowiadającej za ilość graczy, zauważyć można jej wzrost. Anomalia? Być może jest to kwestia sezonu oraz większej ilości czasu użytkowników do wykorzystania i być może tego typu anomalie będziemy widywać na przełomie świąt lub nadchodzących wakacji. Uważam, że sam "upadek" będzie się ciągnąć w czasie, a możliwe też, że Kalcor przygotuje niespodziankę, która pomoże wybić się omawianej platformie na jakiś czas. Osobiście nie zamierzam rezygnować z gry na tą chwilę ;- )

Cytat

Wyobraźnia jest ważniejsza od wiedzy, ponieważ wiedza jest ograniczona - Albert Einstein

Opublikowano

Co nie zmienia faktu, że u rusków czasem siedem serwerów z jednej serwerowni jest zapełniona po brzegi graczami, wystarczy wejść i sobie sprawdzić.

Tym czasem najpopularniejszym serwerem na MTA jest polski PYLife na którym liczba graczy nie przekracza 850 osób.

I gdzie tu w ogóle mowa o ,,upadaniu'' sampa, który trzyma się i jeszcze się potrzyma.

Opublikowano

Co nie zmienia faktu, że u rusków czasem siedem serwerów z jednej serwerowni jest zapełniona po brzegi graczami, wystarczy wejść i sobie sprawdzić.

Tym czasem najpopularniejszym serwerem na MTA jest polski PYLife na którym liczba graczy nie przekracza 850 osób.

I gdzie tu w ogóle mowa o ,,upadaniu'' sampa, który trzyma się i jeszcze się potrzyma.

SA:MP i MTA to zupełnie co innego...Owy serwer, który wymieniłeś jest na platformie MTA.  SA:MP został stworzony przez graczy.

Co do "upadku" to można się z tym zgodzić, ponieważ jak widać teraz 3/4 serwerów to serwery postawione na GOTOWYCH gamemodach przez dzieciaki... 

Opublikowano

Może i nowoczesne systemy, GUI etc. zachęca do grania na MTA, lecz ludzie będą grali w SA:MP'a, ze zwykłego przyzwyczajenia.­

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

MTA jest najlepsze jedyny minus to mala ilosc serwerow.

Wysłane z mojego D5803 przy użyciu Tapatalka

Mobo: Aorus Z390 Pro|Cpu: i7 9700|Ram: Patriot Viper 4 3600MHz 16GB|Gpu: Rx 580 8GB|Psu: Seasonic Focus Plus 650W|Cooler: Noctua NH-U12A|Case: Corsair 220T 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...